Posledice poplav v naselju Stahovica v občini Kamnik. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Posledice poplav v naselju Stahovica v občini Kamnik. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Pri vožnji na določenih odsekih ceste, ki vodi do priljubljene izletniške točke v Kamniški Bistrici in izhodišča za Kamniške Alpe, ob njej pa je tudi spodnja postaja gondole na Veliko planino, bo še vedno potrebna velika previdnost in dosledno upoštevanje spremenjene prometne signalizacije, opozarjajo na kamniški občini.

Prevoznost ceste bo namreč Gorenjska gradbena družba kot upravljavec omogočil z dodatno prometno signalizacijo, do same Stahovice pa je za zdaj dostop mogoč zgolj po lokalni cesti Kamnik–Mekinje–Godič–Stahovica. Dela za vnovično vzpostavitev državne ceste med Kamnikom in Stahovico, vključno s postavitvijo montažnega mostu čez Kamniško Bistrico, namreč še vedno potekajo.

Tudi sicer se na območjih, ki jih je prizadela ujma s poplavami, še vedno izvajajo številna gradbena dela, zato na kamniški občini voznike pozivajo, naj bodo pri vožnji posebej previdni. Dela na najbolj kritičnih odsekih na širšem območju Kamnika, ki je bilo v vodni ujmi med najbolj prizadetimi, po zagotovilih občine potekajo pospešeno.

Na cesti od Stahovice proti prelazu Črnivec, kjer je promet dovoljen le določenim vozilom, bo medtem v soboto ves dan veljala popolna zapora ceste, in to zaradi urejanja plazu in prepustov na območju Črne pri Kamniku.