Foto: Policija
Foto: Policija

Policisti so ustavili 52 voznikov tovornih vozil in 19 voznikov osebnih avtomobilov. Vsi vozniki so opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, vsem pa je pokazal 0,00 mg/l.

Med vsemi ustavljenimi vozili so policisti ugotovili dve kršitvi. Voznik je imel na osebnem avtomobilu nameščene zimske pnevmatike, na katerih je bilo tako malo profila, da ne ustrezajo niti merilom za letne pnevmatike. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog. Globa za tak prekršek je 400 evrov, vozilo pa je bilo izločeno iz prometa.

Voznik tovornega vozila do 3,5 tone na letnih pnevmatikah ni imel trimilimetrskega profila. Med priborom niti ni imel verig ustrezne velikosti, so pojasnili gorenjski policisti. Tovorno vozilo je imelo italijansko registracijo, voznik pa je bil državljan Bosne in Hercegovine. Vozniku so policisti izdali globo v znesku 40 evrov ter globo za pravno osebo v znesku 1000 evrov. Voznik je v obeh primerih globo poravnal na kraju v polovičnem znesku, 20 evrov in 500 evrov.

"Gorenjski policisti smo v teh dneh po različnih krajih izvedli več preventivnih aktivnosti, ki so bile namenjene osveščanju voznikov o pomenu opremljenosti njihovih vozil z zimsko opremo, očiščenosti stekel in vozil med vožnjo (led, sneg) ter ustrezno prižganimi lučmi (zasenčene luči, ne dnevne luči). Luči, ki gorijo spredaj in zadaj. Tako smo v občini Kranjska Gora kontrolirali 54 vozil, občini Jesenice 55 vozil, občini Preddvor 42 vozil in danes v občini Tržič 30 vozil. Skupaj je bilo kontroliranih 181 vozil. Od vseh jih samo šest ni imelo ustrezne zimske opreme. Voznikom so policisti izrekli opozorilo," so še navedli na PU Kranj.