Plesalci PK Lukec si želijo izobraževanja na Broadwayu. Foto: Goran Rovan
Plesalci PK Lukec si želijo izobraževanja na Broadwayu. Foto: Goran Rovan

Plesni klub Lukec je v polni veliki dvorani Kulturnega doma Krško pripravil dobrodelni glasbeno-plesni koncert Gremo na Broadway. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili za sofinanciranje izobraževanja najboljših Lukčevih plesalcev in trenerjev na Plesni akademiji v Ameriki, ki bo potekalo od 14. do 22. februarja v New Yorku. Ti plesalci bodo ob zaključku izobraževanja tudi nastopili na slovitem Broadwayu, kar so zagotovo sanje slehernega plesalca na svetu.

Na dobrodelnem koncertu, ki ga je vodila Doroteja Jazbec, so sodelovali glasbeniki Marjan Uljan, Mladen Zaplatič, Brigita Šuler, Foxy Teens, Tanja Žagar, Miran Rudan, Nuša Derenda, Ansambel Nemir, Zapeljivke ter Ansambel Dori. V plesnem delu koncerta pa so se predstavili plesalci hip hop formacije PK Lukec, plesni par PK Bolero Brina Brodnjak in Melani Mekicar, V.I.P. Dance Company, mala step skupina PK Lukec, Sebastijan in Luka Vodlan in članska Hip Hop skupina. Za sproščene humoristične vložke pa je poskrbel komik Tin Vodopivec.

Izobraževanja v Ameriki se nameravajo udeležiti trenerja in aktivna tekmovalca v stepu, večkratna državna in evropska prvaka ter večkratna osvajalca bronaste medalje iz svetovnih prvenstev v stepu sol, v paru, triu in mali skupini Sebastijan in Luka Vodlan, trenerka in aktivna tekmovalka hip hopa Agata Stane in perspektivni mladi tekmovalci v stepu Amadej Jankovič, sicer aktualni državni in evropski prvak med mladinci sol in v paru ter mali skupini, Brina Lukež, aktualna evropska prvakinja v paru in mali skupini, Teja Volčanjk, aktualna državna in evropska prvakinja v mali skupini, ter športni direktor in trener Plesnega kluba Lukec Dušan Vodlan.

Za MMC Goran Rovan