#MMCdebata
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 20 glasov Ocenite to novico!
false
Na ulicah Skopja je po izvolitvi Talata Džaferija na položaj predesednika makedonskega parlamenta zavladal kaos. Foto: Reuters
VIDEO
Nova politična kriza v Ma...
VIDEO
Skopje po vdoru v parlament
VIDEO
Razmere v Skopju se umirjajo
VIDEO
Zaostrene razmere v Makedoniji
VIDEO
V sobranje vdrli protestniki
VIDEO
Tusk po Sloveniji v Makedonijo
VIDEO
Kriza v Makedoniji se nad...
VIDEO
Novo poglavje krize v Mak...
VIDEO
Politična kriza v Makedoniji

Dodaj v

#MMCdebata: "Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"

57. MMC-debata o politični krizi v Makedoniji
29. april 2017 ob 07:44
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Na Balkanu se pripravlja Sirija številka 2," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na politično krizo v Makedoniji.

V Makedoniji že več mesecev vlada politična kriza. Makedonski parlament je ta teden za novega predsednika parlamenta imenoval Talata Džaferija, zaradi česar so v stavbo parlamenta vdrli protestniki.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.


Poslanci socialdemokratov Zorana Zaeva in albanske manjšine so izvolili Albanca Džaferija iz Demokratične unije za integracijo (DUI). V stranki VMRO-DPMNE pod vodstvom Nikole Gruevskega so to označili za puč. Prav podporniki slednje so nato vdrli v zgradbo parlamenta, vstop v glavno dvorano so jim preprečile varnostne službe. Sledil je vsesplošen pretep, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi.

Ko dosežejo določen procent, nastanejo težave. Povsod je bilo tako in povsod bo tako.

— Untamle 2017-04-27 21:03:58

Na balkanu se pripravlja Sirija št.2.

— moj komentar 2017-04-27 21:06:26

Makedonci so si sami krivi, ker imajo premalo otrok.
Samo narod, ki ima dovolj otrok ostane.
Če jih ima premalo, bo nad njim prevladal drugi narod, ki jih ima več.
To je zakonitost, ki ji nihče ne more ubežati.
Evropa bo to kmalu videla.

— jan15 2017-04-27 20:53:36

Jaz jih razumem. Po razpadu Jugoslavije, jih maltretirajo vse sosednje države, nihče od ostalih (Hrvaška, Slovenija...), pa ji nikoli ni (veliko) pomagal. Potem se imenujejo BIVŠA JUGOSLOVANSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA , ko pa že nekaj let obstaja hudo nasilje v Skopju, ki je nekako razdeljeno na polovico. Pol je Makedoncev, pol Albancev. Sedaj pa nekdo albanskega rodu izvoljen v parlament. Vladna kriza se nadaljuje, ljudje nimajo denarja, služb, ni prihodnosti. Ja, še vedno jih razumem.

— Petr Koubal 2017-04-27 20:54:16

Zaev: Četrtkovo nasilje poskus umora
Med poškodovanimi naj bi bilo tudi 22 policistov. Kot je poročal dopisnik Televizije Slovenija Boštjan Anžin, so lahko Makedonci v neposrednem prenosu gledali zasedanje parlamenta in nasilje, ki je izbruhnilo med novinarsko konferenco vodje opozicije Zaeva. Njega so potem kamere ujele okrvavljenega po obrazu. Zaev je na petkovi novinarski konferenci dejal, da je bilo četrtkovo nasilje v parlamentu poskus umora, načrtovanega v dogovoru s policijo. Napovedal je oblikovanje makedonske vlade, ki jo po njegovih besedah vsi težko pričakujejo. Odgovornost za nasilje je obenem pripisal vodji stranke VMRO-DPMNE Gruevskemu, dozdajšnjemu predsedniku parlamenta Trajku Veljanoskemu, Mitku Čavkovu z makedonskega notranjega ministrstva ter predsedniku države Gjorgeju Ivanovu. "Včeraj je bil preizkus za državljane in Makedonijo," je poudaril po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

Je pa zanimivo kako sta EU in State department pohitela s čestitkami k izvolitvi albanskega predsednika parlamenta, čeprav gre za nelegalno izvolitev.
Se vidi, da je bil scenarij v naprej pripravljen...

— don_don 2017-04-28 07:57:02

V vseh državah, v katerih so državljani različnih narodnosti in dovolj številni so problemi. To se lahko zgodi tudi v naši državi, če bomo uvozili preveč tujcev (migrantov, beguncev..). Tega bi se morali zavedati tudi naši politiki in nevladne organizacije.

— Miša 2017-04-28 07:49:43

Podpiram Makedonce. Skrivna agenda proti kateri se upirajo znotraj ni votla.

— Hohštaplerija 2017-04-28 07:37:42

Tudi slovenci živimo (vsaj) v treh sosednjih državah. In to kljub temu, da omamo svojo državo. In se delamo pametne in pljuvamo po albancih ki so v podobni situaciji

— REsnica 2017-04-28 16:38:05

Džaferi: Razmere se bodo umirile
Džaferi, ki je bil izvoljen na mesto predsednika makedonskega parlamenta, je postal prvi Albanec na čelu sobranja. Protestniki so prepričani, da je to dokaz, da Zaev popušča Albancem in sprejema njihove zahteve oziroma tako imenovano Tiransko platformo, ki bi po mnenju nasprotnikov pomenila konec Makedonije. Med ranjenimi sta tudi Džaferi in vodja Zavezništva za Albance Zijadin Sela. Protestnike, ki so v parlamentu zajeli več ljudi – med njimi tudi novinarje –, so razgnale posebne policijske enote, ki so poslopje parlamenta evakuirale. Džaferi je poudaril, da bo četrtkovo nasilje zagotovo pustilo posledice, da pa se bodo razmere v Makedoniji naposled tudi umirile.

Makedonci so zaprli balkansko pot migrantom, zato jim vsi mečejo polena pod noge, vendar se ne dajo.

— Srečni Luka 2017-04-28 07:43:57

Histerija popolnoma brezveze. Makedonci Albancem ne priznajo manjšinjskih pravic, ker se bojijo za obstoj lastne države (strah ima pač velike oči) in recipročno albanci še stopnjujejo svoj nacionalizem. To je spirala nasilja, ki ne more voditi nikamor drugam kot v vojno. Če bi eni in drugi malo popustili in uspeli skupaj sestavit nek kompromis, bi iz krize hitro prišli. Ampak ob takšni histeriji je to nemogoče.

VMRO-DPMNE pa očitno tako stanje izjemno koristi, saj se lahko na krilih strahu pred Albanci ohranjajo na oblasti v nedogled. Čeprav so vladali zadnjih 20 let konstantno in državo pripeljali v slepo ulico iz katere je težko videti kak izhod.

— Alchemist 2017-04-28 08:16:34

to je vse ameriško maslo. potuha albanskemu imperializmu, da se ustvarja kaos v regiji. mafija se tolerira in deviacije vseh vrst, da je regija destabilizirana in Nato + zda imajo razlog za vojaško prisotnost.

— komsomolec 2017-04-28 07:44:49

Slovenija bi morala odločno podpreti Albance. Tako kot smo imeli mi v devetdesetih pravico do samoodločbe naj jo imajo tudi oni. O tem je pisal že Prešeren.

— polenta 2017-04-28 12:07:49

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
marko02
# 29.04.2017 ob 07:48
Slovenija bi morala odločno podpreti Albance.
Slovenija naj se ne vtika v stvari, ki se je ne tičejo.
Preprost2
# 29.04.2017 ob 08:37
Slovenija bi morala odločno podpreti Albance. Tako kot smo imeli mi v devetdesetih pravico do samoodločbe naj jo imajo tudi oni. O tem je pisal že Prešeren.

To je najbolj neumen komentar,ne najodmevnejši. Čudim se, da ga niso izbrisali. O čem je to pisal Prešeren? Kako se lahko to enači z našo samostojnostjo,če pa so manjšina v Makedoniji? Albanci že imajo dve državi.
.
Ne podpiram jih, nikoli jih ne bom,pa tudi za metke jim ne bom prispeval s kupovanjem burekov,zelenjeve in sladoleda pri njih.
los-t
# 29.04.2017 ob 08:48
Zahodnjaki delamo otroke ko smo komot in jim imamo dati še kaj drugega, ne samo ljubezni. Vzhodnjaki in Afričani ne razmišljajo o tem, jih samo delajo...tudi zato je toliko revščine na svetu, ZN pa krivi in opozarja nas...
rdečinavijač
# 29.04.2017 ob 08:00
#MMCdebata: "Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"

manj twitat, več otroke delat.
Bobrock
# 29.04.2017 ob 08:38
Ponavlja se folklora iz Kosova kjer se je podobno sranje začelo v 80 letih prejšnjega stoletja končalo pa tam nekje v 90
robespierre
# 29.04.2017 ob 08:28
Makedonci z cedalje stevilcnejso in mocnejso Albansko manjsino nimajo prihodnosti. Cas in nataliteta je v prid Albancem. Imajo podporo Albanije, Kosovarjev, Turcije in tudi ZDA, ki se zeli znebiti vpliva Rusije v pravoslavnih delih Balkana.

Dvojezicnost na celotni Makedoniji pomeni, da bo padla v narocje velike Albanije kar cela Makedonija ( kot zrela hruska ) in ne le en del. In to s podporo makedonskih levicarjev.

Kmalu bo pisalo v zgodovinskih knjigah: Bila je nekoc Makedonija...

Upam, da se zgornje ne bo zgodilo, vendar je to zelo realen scenarij.
juventina10
# 29.04.2017 ob 08:51
ne razumem komentarja polente,albancem pravico do samostojnosti,pa saj imajo kar nekaj držav na voljo, kosovo, albanija, švica...a zdaj še makedonija?sicer pa tam vre z albanske strani že vsaj 30 let, po malem se širiji in ko jih je dovolj zahtevajo pravice. bo naslednja slovenija?
nemesis999
# 29.04.2017 ob 10:29
vse,kar ni podpora makedoncem,je svinjarija.ne se pustit in tudi garant se ne bodo!
lotmeržanec
# 29.04.2017 ob 09:16
Krizo v Makedoniji so zakuhali prišleki muslimani,ki hočejo prevzeti oblast in terorizirat domačine!! Če bo šlo to migrantsko posiljevanje z migranti tako naprej bo počasi cel balkan muslimanski!! Paziti moramo islam hoče na balkanu KALIFAT¨!!
bubo bubo
# 29.04.2017 ob 08:33
ne morem verjet, da evropa in nato podpirata ta kaos. bo spet poknal na balkanu. 1 leto nazaj sem dejal, da je vojna v evropi vedno bližje, sirija, makedonija, v turčiji so napete razmere, grki imajo ogromno problemov....
Nadja92
# 29.04.2017 ob 10:33
Makedonci se mi kot narod prav smilijo. Z vseh strani jih teptajo. Mora biti zelo neprijeten občutek, da večina tvojih sosedov praktično zanika tvoj obstoj kot narod in da samo čakaš, kdaj bo kdo stegnil roke po tvoji državi.
brehme
# 29.04.2017 ob 09:41
To je ta dobra evropska sociala, za moje pojeme čisto zgrešena. Nemci, Avstrijci, Francozi...tudi Slovenci, dajemo njim socialne pravice, za nedelo, oni skrbijo za svoje družine...slovenska mati si pa komaj vzame bolniško za bolnega otroka. In pa hedonizem, čimveč videti, se udeležiti dogodkov....dodatek so pa levičarji, ki celo nasprotujejo domčemu narodu, jih zmerjajo s fašisti in podobno, da le dobivajo podporo tujcev....vse skupaj nas bo kmalu pokopalo.
KunteKinte
# 29.04.2017 ob 10:37
V osnovi bo EU razpadla ker nima odgovora na tekoče težave in vprašanja.. podobno kot ex Yu.. Kompletna EU bi morala omejiti priseljevanje iz muslimanskih držav.. oz ga dovoliti pod določenimi strogimi pogoji podobno kot Avstralija.. koga dobiti pri nelegalnem poizkusu vstopa oz nelegalno vstopi v EU.. ta nima možnosti dobiti uradno papirje.. samo deportacija..
tega se poslužuje australija.. če dobijo ladjo z emigranti na morju, samo ladjo obrnejo nazaj od koder je prišla.. na ladjo jim naložijo vodo in hrano..in nasvidanje..
Tisti pa kateri stopijo na tla Avstralije pa pošljej na en izoliran otok tako da nimajo stika z domačini.. je to prav? avstralcev je samo 12 miliončkov :)

Matematika govori proti evropskem prebivalstvi in da zdaj začnemo z nekaterimi ukrepi je že prepozno.. realno gledano evropa bo muslimanska v naslednjih 50 letih..
kaj bodo naredili francozi ko se bo hotela južna francija osamosvojiti ;) kosovo..makedonija sta sam primera iz katerih bi se morali kaj naučiti..in jih onemogočati v prihodnosti na evropskih tleh..
Velika večina ljudi se ne zaveda velikosti afrike.. ker ta merkatorjeva projekcija afriko popočai in pomanjša.. življenje v afriki ni vredno 1 eura...
evropejci tiščimo glave v pesek in na dolgi rok ti ni dobro.. ljudje božiji samo ena fucking Nigerija ima 200 000 000 ljudi hehe to je skoraj 1/3 prebivalstva EU :)
V afriki ..bližnji vzhod se množijo kot zajci in evropa nima na to odgvora... pa vidite kako zalivske države kontrolirajo indijce... lahko prideš samo delat brez družine.. brez milosti..za živino jih imajo...
to združevanje družin je dolgoročno smrt za evropo.. v afriki dobiš vsak dokument katerega potrebuješ za denar.. počasi prihaja game over za zahodni del evrope..
edino se lahko tukaj ven potegnejo čehi..slovaki..mađžari..poljaki.. nema đžamije pri njih :)
Kekec99
# 29.04.2017 ob 09:53
Politiki si želijo še jihad držav v Evropi, očitno da Bosna in Kosovo nista dovolj.Naši pa jim od srca pomagajo, banda. Upam da jim denar iz Katarja in S.A. pri nas ne bo pomagal, oziroma ga bodo lahko porabili le v Katarju in S.A. . Če jih že tako ljubite pa pojdite tja, vendar ostanite tam za vedno in ne tako kot Karmen.
penzl
# 29.04.2017 ob 08:42
Treba se je zavedat, da je to zgolj igra velesil. ZDA in podložniki hočejo zmanjšati ruski vpliv na Balkanu. In Albanci so idealno orodje za to. So agresivni, izredno nacionalistični, imajo dolgo zgodovino konflikta s svojimi proruskimi sosedami in so zvesti svojemu gospodarju. Samo zavedajo se ne, da jih ZDA, NATO in EU izkoriščajo za svoje cilje in da bi brez njihove podpore kmalu propadli.

Mi majhni narodi nismo vredni nič - smo zgolj kmeti na šahovnici v igri velikih. Če bo treba, ti nahujskajo upornike in te zrušijo. Ko si pa enkrat njihov, te pa itak ne izpustijo iz krempljev.
iufhdfewd
# 29.04.2017 ob 08:41
"manj twitat, več otroke delat."

Se da tvitnit tudi med delom :)
neutrino
# 29.04.2017 ob 11:41
Zahodna kultura je prerastla živalsko potrebo človeka po neskončnem produciranju otrok. Res je, da bi jih moralo biti nekoliko več (npr. ZDA imajo nekje zdravo obliko rasti prebivastva, ampak tudi če bi oni mejili na cel kup muslimanskih držav, ne bi imeli šans).
Torej ni problem na nas, ki se premalo množimo, ampak na tistih, ki se preveč. Konec koncev Zemlja ne more zdržati te eksponentne rasti, tako da je definitivno treba omejiti naravni prirastek. Žal so rešitve takšne .... ne ravno najlepše in si jih zato nihče ne bo upal izvajati, čeprav bi bile nujne, da se ustavi ponorelo razmnoževanje kot zajcev določenih manjšin.
Že pred leti sem uporabil ta izraz in še vedno ga bom: po svetu se trenutno odvija NATALITETNA VOJNA. In polmesec zmaguje.
at111
# 29.04.2017 ob 10:52
"Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"

Pomembna je kvaliteta in ne količina. Kaj nam pomaga milijarde butalcev po svetu, ki uničujejo sebe in druge... dejansko bi bilo bolje živeti z veliko manj, a bolj kvalitetnimi ljudmi. Pa naj se sliši še tako evgenično je na žalost zelo resnično.
RYAN
# 29.04.2017 ob 09:10
sesut nacionalne države je NWO- /čim bolj mešaj da mešanica zavre, nastane kaos ki je za globaliste bolj vodljiv kot pa mirna nacionalna država
svyatoslav
# 29.04.2017 ob 12:40
Koliko je dejansko albanskega prebivalstva v BJR Makedoniji?
Govorimo lahko le o ocenah, ker Albanci zavračajo in uzurpirajo vse možne popise.

22% do max. 24%.

Največjo napako so naredile makedonske oblasti levičarskega porekla (SDSM- bivši komunisti, Crvenkovski), ki so po kosovski krizi, Albancem v kratkem roku podelili točno 150.000 državljanstev. Verjetno je bilo precej podkupovanja in popolne nedržavotvornega delovanja Brozovih naslednikov, kar se jim maščuje te dni.
Zanimivo je spremljati državne volitve v regiji, kjer živijo Albanci: na dan volitev so prisotne velike migracije iz sosednjih držav v državo kjer izvajajo volitve. Po oddaji glasovnice se vrnejo v domačo državo. Sistem deluje že dolga leta - sistematično, disciplinirano in z jasnim ciljem.
neutrino
# 29.04.2017 ob 12:28
Aja še ena stvar, ki jo pozabljamo pri rodnosti upoštevati: starostna razlika med generacijami.
Mi Zahodnjaki imamo recimo pri 25-35 otroke, tako da bi tako pavšalno lahko rekli, da je skoraj 30 let razlike med generacijami.
Oni že začnejo pri 15. Tako da med našo eno generacijo stlačijo oni skoraj 2 generaciji!

Poleg tega, da imajo torej v splošnem več otrok, imajo še večjo frekvenco razmnoževanja.

Base line: nasrkali smo, če se nekaj korenitnega ne spremeni. In s tem ne mislim, da začnemo mi pri 15 ustvarjati na milijone neželjenih otrok samo zavoljo natalitetne vojne.
Lupo
# 29.04.2017 ob 10:44
Slovenski poslanci so v Bruslju sprožili pobudo za ukinitev viz za Kosovarje. Zdaj imamo gete v po vsej državi.
RYAN
# 29.04.2017 ob 11:12
če ste me zbrisal bom pa drgač napisal, imeli so volitve na kosovu imajo jih v albaniji in makedoniji kje bodo naslednje
heristalski166
# 29.04.2017 ob 11:42
sicer pa tudi narašča rodnost, ko pupe nimajo službe in živijo od otroških dodatkov, socialnih in dodatkov za veliko družino ... a je to odrešujoča pot naprej?
heristalski166
# 29.04.2017 ob 12:02
pol pa teiste pupa dobijo še subvencijo za vrtec od občine, da se lahko v miru posvetijo facebooku
miranpohar138
# 29.04.2017 ob 12:07
Od leta 1990 naprej: Samostojna Slovenija, samostojna Hrvaška, samostojna Bih, samostojna Srbija, samostojna Bivša YU republika Makedonija, samostojna Črna gora, nato sledi samostojno Kosovo. Scenarij za vnaprej; Republika Kosovo Makedonata, Bivša YU republika Makedonija Makedoncev - proces se je že začel - sledi nastanek naslednjih novih samostojnih republik: Sanđak, Šumadija, Vojvodina, Hercegovina, Republika Srpska, Mislimanska republika Sarajevo, Dubrovačka republika, Republika Dalmacija, Rebublika Istra, Slavonija, Kraljevina Zagreb.
romeno
# 29.04.2017 ob 11:00
To se bo vedno dogajalo, ko bodo vplivneži imeli samo ozek pogled na lastne interese. Namesto, da bi poizkusili poskrbet za celoten narod. Le kaj bi na to porekel Aleksander Veliki.
uizzi
# 29.04.2017 ob 08:10
Obramba identite nekega naroda je Sizifovo delo, že s percepcijo ogroženosti se ta identiteta spreminja.

Kar se pa tiče države, je ta pojem ugrabljen s strani elit, v tem primeru Gruevskega, ki napetosti med obema narodoma izkorišča za svojo agendo.

Ponosa, da si Slovenec ali Makedonec ti nihče ne more odvzeti. Biti Slovenec ali Makedonec pa zna biti težko, če v državi ni osnove za pravno in demokratično ureditev.
pašeresje
# 29.04.2017 ob 15:20
"Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"

REs je, ampak naši mediji in politiki nas prepričujejo, da se moramo pustiti zamenjati!
pedalski
# 29.04.2017 ob 14:16
Kake bedarije trosite ej. Tudi Palestinci imajo precej višjo rodnost kot Židi v Izraelu, ampak to jim prav nič ne pomaga.
heristalski166
# 29.04.2017 ob 12:39
@neutrino
ja v ZDA je vprašanje kdo je in kdo ni priseljenec, ampak načeloma imajo največjo rodnost nedavni priseljenci, tj zlasti mehičani
Es
# 29.04.2017 ob 12:24
Vaš dragi Papež, ki ga tako obožujete je proti preprečevanju in omejevanju rojstev v tretjem svetu. Poleg tega bi vso to eksplozivno maso ljudi, ki se podvoji (vsakih 20-30 let) spuščal v Evropo. Mediji pa tega človeka propagirajo kot izjemnega reformista.
bubo bubo
# 29.04.2017 ob 11:10
KunteKinte# 29.04.2017 ob 10:37

bravo lepo napisano, samo malo te bom popravil, 50 let si napisal preveč, ena 0 je preveč samo 5 let je dovolj
Krimsky
# 29.04.2017 ob 08:53
Najbolj arhaično je pravzaprav to, da se (še vedno) gremo narode ...
~
Se spomnite lepe, rdeče zastave na kateri je pisalo: »Proletarci vseh dežel, združite se!«? No, proletarci se niso združili, narodi še manj ... a glej ga zlomka – združil se je kapital!

In kapital dela na tem, da smo čim bolj 'ujeti v narode', in potem hujska, neti, podžiga, razpihuje, kuri ... karkoli je pač med narodi vnetljivega.

Ni težko razumeti zakaj:
• ker je to donosno, tako za orožarje, kot poznejše obnovitelje porušenega
• ker smo žmohtno vpleteni v kvazi-nacionalne probleme in kapitala ne ogrožamo
• ker imajo na Georgia Guidestones zapisano, da je treba držati populacijo pod pol milijarde

Marsikomu se spontano dozdeva, da je edina rešitev, da gremo hitro delati otroke, sicer nas bodo preplavili tisti, ki jih napravijo več.

Žal ne gre ... rešitev bi bila v identiteti Zemljan, državljanstvu Zemljan, ...
J@st
# 29.04.2017 ob 13:39
Koliko je dejansko albanskega prebivalstva v BJR Makedoniji?
Govorimo lahko le o ocenah, ker Albanci zavračajo in uzurpirajo vse možne popise.

22% do max. 24%.
---------------------
Po popisu iz leta 2002.
Zdaj jih uradno 700.000, neuradno številjka se bliža milijonu v dvo milijonski državi.
lprelesn
# 29.04.2017 ob 13:07
Slovenistan ni daleč...
tupamaross
# 29.04.2017 ob 12:28
Samo za te otroke država mora poskrbeti, ne pa da
njihovim staršem rubi premoženje vredno 200 tisoč
EUR zaradi dolga od 124 EUR.
neutrino
# 29.04.2017 ob 12:13
@ heristalski166:
podatki za USA:

12.5 births/1,000 population (2016 est.)

8.2 deaths/1,000 population (2016 est.)

3.9 migrant(s)/1,000 population (2016 est.)

Torej se jim rodi 4.3 otrok na 1000 prebivalcev in pa še 3.9 na tisoč dobijo migrantov. Torej v glavnem (če se že grem zlorabo izraza večina (aka >50%)) dobijo ZDA dejansko iz rojstev, ne priseljencev. ;)
Seveda, ker načeloma ne zlorabljam rad statistike, imaš delno prav, da je velik prispevek rasti prebivalstva (ne natalitete oz. rodnosti! - poglej si sam pomen izraza) iz migrantov, ampak tudi samo z rodnostjo imajo solidno rast, ki prispeva več kot polovico novih patriotkov. Za razliko od Evrope, kjer stagniramo - kar ne bi bilo po svoje slabo, če bi imeli primerne sisteme in zavore, vendar jih nimamo.
as55
# 29.04.2017 ob 12:04
"Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"

Jap in zato, se Slovenci v Sloveniji peljemo počasi v PM. Tako so že leta 2010 izgledala slovenska sodišča, podobno velja za JS, državne firme : http://hrastnik.mojforum.si/hrastnik-post-43376.html
alcatraz
# 29.04.2017 ob 22:21
Pravi domoljub je tisti, ki pokaže čut in usmiljenje do živega bitja, človeka. SOČLOVEKA!
heristalski166
# 29.04.2017 ob 11:30
na svetu je očitno veliko preveč otrok, kar se kaže v množični brezposelnosti v razvitem svetu ter lakoti v nerazvitem, ampak ker bi vsak napihnil svoj peskovnik jih mora biti še več
vnk
# 29.04.2017 ob 11:07
Tega bi se morali zavedati tudi naši politiki in nevladne organizacije.

Haha, naša vlada pa: link
heristalski166
# 29.04.2017 ob 12:03
@neutrino ZDA držijo nataliteto v glavnem s priseljevanjem, kar v Evropi ne bi šlo tako in tudi v ZDA očitno šepa
Mauquin
# 29.04.2017 ob 11:59
To razviti svet ne zanima. Kakor ne Rwanda genocid ali pa Kosovski poboji.
Če se ne boste znali med sabo pogovorit potem, potem se boste med sabo pobil.
aktivist
# 29.04.2017 ob 15:58
Ah dejste dejte. Zdele se mi pa res zdi kot, da smo v 30letih v Nemčiji. Povsod me posiljujejo kvazi domoljubi naj bom bolj domoljub pa nej pokažem več narodne zavesti. Zdaj pa še naj delam več otrokov, ki bodo Slovenci. Mi je vseeno ali sem v Sloveniji ali pa na Kitajskem, Rusiji, Venezueli, ZDA... Narodi so obstajali in propadali. Dovolj je samo to, da se upremo nekim skrajnostim, bodisi skrajnemu islamizmu, nacionalizmu, komunizmu, naoliberalizmu, katoliškim skrajnežem... Ne smemo pa se sovražiti na podlagi rase, vere, nacionalnosti...
Nikec3
# 29.04.2017 ob 09:32
mene pa zanima, kdaj bodo vse albanke in muslimanke enakopravne v Sloveniji z Slovenskimi zenami ? Znano je, da Slovenske zene delajo v sluzbi in doma, da si ob vseh dajatvah in nizki placi ne morejo privoscit vec kot dva otroka...

To, da si ne moreš privoščit otroka je mit.
alcatraz
# 29.04.2017 ob 09:23
poglej zemljo z lune.
nikjer nobene meje ne vidiš.
meje so zgolj in le v glavah!
Kazalo