Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Velika Britanija lahko še enostransko ustavi izstop iz EU-ja
Velika Britanija se še lahko enostransko odloči, da ne bo izstopila iz Evropske unije in pri tem se ji ni treba posvetovati z drugimi državami članicami, je odločilo Sodišče EU-ja.

Novice

Pogojna kazen staršem otroka, ki je umrl zaradi nezdravljene pljučnice
Starše 10 mesecev starega otroka, ki je leta 2011 umrl zaradi zapletov po nezdravljeni pljučnici, je sodišče obsodilo na pogojno kazen enega leta in enajst mesecev zapora, ki jo bosta odslužila z ...

Novice

Dva vpletena v tragični pretep priznala krivdo, pet ne
Dva izmed sedmerice obdolženih nasilništva v pretepu pri mariborski tržnici, ki se je končal tragično, sta priznala krivdo, pet jo zavrača. Zanje se bo začel sodni proces.

Novice

V prometni nesreči na pomurski avtocesti umrl en človek
Na pomurski avtocesti, približno tri kilometre pred Petrolovim bencinskim servisom Pince v smeri Madžarske, se je danes okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve ...

Novice

Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami
Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.

Novice

Beli prah, ki je prispel na RTV Slovenija, ni bil nevaren
V prostore RTV Slovenija je prispela grozilna pošiljka z belim prahom, naslovljena na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek.

Novice

Četverica celjskih roparjev obsojena na večletne zaporne kazni
Štirim članom združbe roparjev, ki so od novembra lani do februarja letos na širšem celjskem območju izvedli štiri rope, je celjska okrožna sodnica Natalija Drev Mijošek izrekla kazni.

Novice

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu
Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu, nekdanjemu ravnatelju ljubljanske osnovne šole na Prulah, ki ga je preganjalo zaradi nevestnega dela v službi, ...

Novice

10. december: Dan, ko podeljujejo Nobelove nagrade
Leta 1896 je umrl znameniti švedski kemik in izumitelj dinamita Alfred Nobel. S svojimi denarnimi sredstvi je ustvaril sklad za nagrade, ki se imenujejo po njem.

Novice

9. december: Rodil se je slovenski naturalist Fran Govekar
Leta 1871 se je rodil pisatelj Fran Govekar, glavni predstavnik slovenskega naturalizma. Njegovo najpomembnejše delo je roman V krvi. Govekar velja za začetnika naturalizma v slovenskem slovstvu.

Novice

Obtožnica vložena, predlagajo tudi podaljšanje pripora za Šiška
Mariborsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška. Očitajo mu kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve zaradi organiziranja Štajerske varde.

Novice

Hot rubi Popoviča
Ker nekdanji koprski župan Boris Popovič portoroškemu podjetniku Vejsilu Hotu noče plačati pravnomočno dosojenih 10.000 evrov odškodnine zaradi žaljivih in neresničnih izjav in ker izjav noče ...

Novice

Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa
Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.

Novice

Marjan Šarec
Izraz sovražni govor me v resnici moti. Gre za osnovni bonton. Lahko v dnevni sobi samemu sebi razlagaš, kaj ti ni všeč, ne moreš pa v javnem diskurzu zmerjati ljudi. Odgovornost je na vseh straneh.

Novice

8. december: Jim Morrison, psihedelični "kralj kuščarjev"
8. decembra 1943 se je rodil Jim Douglas Morrison - ameriški pevec in pisec besedil, ki je zaslovel kot vodja priljubljene glasbene skupine The Doors.

Novice

TV-kriminalka Jezero
Igrani program Televizije Slovenija je v decembru začel snemanje šestdelne krimi dramske nadaljevanke Jezero. Režirata jo Matevž Luzar in Klemen Dvornik.

Novice

MMC-jev praznični vodnik: Kako preživeti veseli december in se pri tem celo zabavati
Kaj obleči za novoletno zabavo, kam na kuhano vino, kaj podariti, kako dom okrasiti? Vprašanja, ki delajo preglavice številnim v najbolj veselem mesecu v letu, decembru.

Novice

Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja
Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.

Novice

V gostinskem lokalu na Čopovi ulici v Ljubljani zagorela električna napeljava
V središču Ljubljane je okoli 18. ure zagorelo v gostinskem lokalu Wok na Čopovi ulici. Gasilci so pogasili električne vodnike, nastala pa je materialna škoda.
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo