Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Al Abadi: Uničenje mošeje uradna razglasitev poraza džihadistov
Pripadniki skrajne skupine Islamska država so po navedbah iraških oblasti uničili znamenito mošejo v Mosulu, kjer je njihov vodja Abu Bakr Al Bagdadi pred tremi leti razglasil kalifat, sebe pa ...
119

Novice

Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu
Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.
26

Novice

"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina"
"Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
90

Novice

Peter Jambrek: Slovenijo bremenijo dvojni monopoli
"Če bi se lahko kot v znanstveni fantastiki premaknili 26 let nazaj, bi videli fantastične, ogromne spremembe," Slovenijo danes v primerjavi z letom 1991 ocenjuje eden od ključnih piscev prve ustave ...
134

Novice

Samostojnim podjetnikom "pavšalistom" se obeta pravičnejša obdavčitev
Ministrstvo za finance predlaga spremembe pri pavšalni obdavčitvi samostojnih podjetnikov. Predlaga znižanje normiranih stroškov z 80 na 60 odstotkov in obdavčitev z dohodninsko lestvico.
93

Novice

V anketi 15 odstotkov občanov 86-odstotna podpora Magni v Hočah
Lokalne oblasti so, kot kaže, prisluhnile ali vsaj poizvedele za mnenje prebivalcev o novem projektu družbe Magna, ki že nekaj časa dviga prah, tudi med okoljevarstveniki.
212

Novice

Razkrinkali kriminalno združbo, ki je mesečno prodala pol kilograma heroina in kokaina
Celjski kriminalisti so v okviru obsežne preiskave s področja prepovedanih mamil opravili 25 hišnih preiskav in pridržali 22 ljudi, od tega so trem odvzeli prostost.
12

Novice

Zalivske države Katarju poslale seznam s 13 zahtevami
Štiri arabske države, ki bojkotirajo Katar, so prek mediatorja Kuvajta poslale seznam s 13 zahtevami, je povedal neimenovani predstavnik ene od zalivskih držav.
51

Novice

Trump bi na zidu ob meji z Mehiko postavil sončne celice
Ameriški predsednik Donald Trump je svojim podpornikom predstavil novo idejo za zid, ki ga namerava postaviti na meji z Mehiko in bi ga po njegovih besedah lahko prekrili s sončnimi celicami, da bi ...
108

Novice

V bitki za Mosul razstreljena mošeja Al Nuri
Iraška vojska je sporočila, da je t. i. Islamska država razstrelila znamenito veliko mošejo s poševnim minaretom Al Nuri v Mosulu, medtem ko IS trdi, da je bila uničena v ameriškem zračnem napadu.
58

Novice

Država ne bo kupovala zaseženih delnic Mercatorja
Ruska banka Sberbank, ki je družbi Agrokor Investments v neposredni lasti Ivice Todorića zaplenila 18,53 odstotka delnic Mercatorja, bo te ponudila na dražbi 7. julija ob 14. uri.
38

Novice

Hotižani upajo na mejo na Muri, piransko občino poleg morja skrbijo tudi trije zaselki
Občutki pred arbitražno določitvijo meje na spornem območju pri Hotizi med tamkajšnjimi domačini niso najboljši. Da bi meja potekala po katastrski meji, si ne upajo niti pomisliti.
60

Novice

Po svetu mikrozavarovanja rešujejo revne, pri nas previsok standard, pravijo zavarovalnice
Mikrozavarovanja se v zadnjem času kažejo kot ena od možnosti, da bi zavarovalni proizvodi bolje dosegli socialno šibkejše sloje.
23

Novice

Mayeva predstavila predlog za ureditev statusa državljanov EU-ja po brexitu
Britanska premierka Theresa May je predstavila predlog, po katerem bi lahko evropski državljani, ki v Veliki Britaniji živijo najmanj pet let, za vedno pridobili enake pravice, kot jih imajo ...
31

Novice

Hišne preiskave zaradi suma osemmilijonskega oškodovanja
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v četrtkovih preiskavah, ki so bile po informacijah medijev povezane z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj, iskali dokaze za sum ...
31

Novice

Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati
Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
86

Novice

Bližnje srečanje ruskega in Natovega letala nad Baltikom
Natovo vojaško letalo se je med potovanjem ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja v rusko eksklavo Kaliningrad zelo približalo njegovemu letalu, kar je že tretji letalski incident nad Baltskim ...
137

Novice

Londonska policija: Hladilnik vzrok požara v stolpnici Grenfell
Požar londonske stolpnice Grenfell Tower, v katerem je domnevno umrlo 79 ljudi, se je začel, ko je zagorel hladilnik z zamrzovalnikom, je sporočila londonska policija. Požar ni bil podtaknjen.
25

Novice

Moški po eksploziji plinske jeklenke v avtomobilu hudo poškodovan
Na Prešernovem trgu v Novem mestu je v četrtek okoli 19. ure v prtljažnem delu avtomobila eksplodirala plinska jeklenka in povzročila požar, v katerem se je hudo poškodoval 49-letnik.
9

Novice

V delih Italije izredne razmere zaradi vročine in suše
Italijanska vlada je zaradi vročinskega vala in izjemne suše razglasila stanje naravne nesreče v severnoitalijanskih pokrajinah Parma in Piacenza.
15
Kazalo