Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA
Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
32

Novice

David Tasić: V Sloveniji je komunizem preživel
"Komunizem je pri nas preživel," meni David Tasić, akter "T" v aferi JBTZ, ki je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja eno od vodilnih peres jugoslovanskega alternativnega žurnalizma in ...
71

Novice

Podrt gol usoden za občana Mirne Peči
Na nogometnem igrišču v Poljanah pri Mirni Peči je v soboto zvečer na občana padel gol. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Novice

Pri vzponu na Triglav umrl plezalec
V zahodnem delu severne stene Triglava sta plezalca opravljala nezavarovan vzpon. Okoli 13.30 se je eden izmed njiju, 27-letnik iz okolice Kamnika, smrtno ponesrečil.

Novice

18. junij: Josip Murn, tragična figura slovenske moderne
Leta 1901 je v ljubljanski Cukrarni – na isti postelji kot dve leti pred njim Dragotin Kette – umrl Josip Murn - Aleksandrov, eden od štirih osrednjih pesnikov slovenske moderne.

Novice

Primer Škrbić: Trivković na ponovljenem sojenju obsojen na 7 let in dva meseca zapora
Okrožno sodišče je Milana Trivkovića na ponovljenem sojenju zaradi sodelovanja pri ugrabitvi Zorice Škrbić obsodilo na sedem let in dva meseca zaporne kazni.
13

Novice

17. junij: Rojstvo slovenske veslaške legende
Leta 1972 se je rodil veslač Iztok Čop. Od leta 1991 je bil v samem svetovnem vrhu, le redko se je z največjih tekmovanj vrnil praznih rok. Veslati je začel pri 13 letih pod vodstvom Miloša Janše.

Novice

#MMCdebata: "Trump je naredil več za mir kot Obama v obeh mandatih"
"Kim bi se lahko zavzel tudi za denuklearizacijo Severnoameriškega kontinenta," je bil le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na zgodovinsko srečanje Trump-Kim Džong un.
27

Novice

Zaton Karla Erjavca ali DeSUS-a?
Franc Jurša, dolgoletni poslanec Desusa, je zelo neposredno povedal, da pričakuje odstop predsednika stranke Karla Erjavca in Erjavec je že pretekli četrtek ponudil odstop, o njem pa bodo organi ...
17

Novice

Bi imeli družinski vikend na čudoviti lokaciji, le dobrih 100 m od morske obale?
Veliko nas sanjari o lastnem vikendu, blizu morja, o hiški, v kateri bi lahko preživljali tudi zimske večere ali čas, ko bomo upokojeni. To željo si zdaj lahko uresničite!

Novice

Še veste, kaj ste vozili leta 1993?
Danes jim lahko brez kančka slabe vesti že mirno rečemo starodobniki, a pred 25 leti smo se Slovenci v njih prav ponosno peljali vsak svoji prihodnosti naproti.

Novice

Zaradi umora nekdanje partnerke 25 let in sedem mesecev zapora
Bojana Sepa je mariborsko sodišče zaradi umora nekdanje partnerke septembra lani v Mariboru obsodilo na enotno kazen 25 let in šest mesecev zapora.

Novice

Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ...
Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73

Novice

Kraj, ki je ustvarjen za uživanje in sprostitev
Videti je, kot da je okolica Dolenjskih Toplic nalašč ustvarjena za počitek in odklop. Že ob prihodu v dolino osupneš ob razkošju zelene barve. V prav vseh odtenkih.

Novice

Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem
V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.
8

Novice

Članice EU-ja sprejele povračilne ukrepe na Trumpove carine
Države članice Evropske unije so soglasno sprejele povračilne carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov, poročajo viri pri Evropski komisiji.
26

Novice

Gliha vkup štriha
Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
13

Novice

Učenje slovenščine s pomočjo igre v inovativnem učnem e-okolju
Učenci še danes pri pisanju v slovenskem knjižnem jeziku delajo podobne napake, kot so jih generacije pred njimi, čeprav je morda prvi vtis drugačen.
12

Novice

Smo Slovenci zapečkarji?
Mnenje svetovljanskega Američana, zaljubljenega v Slovenijo, smo soočili z zgodovinskimi dejstvi ter dodali nekaj statističnih podatkov in izjav slovenskih poslovnežev. Kaj smo ugotovili?
Izjava dneva
link
Borut Pahor
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo