Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Ameriška zgodovina spisana na novo: ljudje naj bi "novo celino" poselili že pred 130.000 leti
Ne pred 15.000, temveč najmanj 130.000 leti so ljudje že naselili Severno Ameriko, kaže odmevna znanstvena objava, ki precej trese ustaljen model poselitve sveta.
67

Novice

Gana in Nigerija zavrnili nečisto gorivo iz Evrope
Gana in Nigerija sta prvi afriški državi, ki sta se z novo zakonodajo odzvali na ugotovitve poročila organizacije Public Eye, da evropska podjetja izkoriščajo nizke standarde za čistost goriva v ...
55

Novice

Severna Koreja znova izvedla ponesrečen raketni poskus
Severna Koreja je po poročanju ameriških in južnokorejskih vojaških virov izstrelila balistično raketo, ki je po nekaj minutah razpadla, njeni deli pa so padli v Japonsko morje.
80

Novice

Po več kot 15-minutnem zastoju ciljno usmerjen nadzor na mejnih prehodih
Predsednik vlade Miro Cerar in njegov hrvaški kolega Andrej Plenković sta se v Bruslju sešla s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem zaradi gneče na mejnih prehodih po uredbi o ...
127

Novice

"Enotnost v akciji" - EU v 15 minutah sprejel smernice za brexit
Voditelji držav članic Evropske unije so soglasno sprejeli politične smernice za pogajanja o izstopu Velike Britanije.
73

Novice

Tudi danes gneča na mejnih prehodih. Na Dragonji zaradi tega protest.
Medpraznični konec tedna je čez dan povzročil nove zastoje na mejnih prehodih s Hrvaško. Zastoje na mejnem prehodu Dragonja pa je na hrvaški strani zaznamovala skupina protestnikov. Stanje na cestah
56

Novice

Zaev v desetih dneh zahteva mandat za sestavo vlade
Po nasilju v parlamentu je noč v Makedoniji minila mirno. Tudi v petek zvečer so potekali protesti, tokrat se je nekaj sto ljudi zbralo pred predstavništvom Evropske unije.
87

Novice

"V Sloveniji razmere za verne Jude niso lahke, vendar se vedno najde pot"
"Naši modreci pravijo, da je vsak začetek težek. Če posamezniku ali skupnosti uspe narediti korak naprej, je delo opravljeno, in mislim, da smo na dobri poti," o judovski skupnosti v Sloveniji, ki ...
54

Novice

Trump orožarskemu lobiju: "V Beli hiši imate pravega prijatelja"
Donald Trump je na predvečer stotih dni predsedovanja obiskal konvencijo Nacionalne orožarske zveze (NRA) in zbranim članom dejal, da ima "orožje v Beli hiši zdaj prijatelja".
90

Novice

#MMCdebata: "Samo narod, ki ima dovolj otrok, ostane"
"Na Balkanu se pripravlja Sirija številka 2," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na politično krizo v Makedoniji. V Makedoniji že več mesecev vlada politična kriza.
47

Novice

Ponudba neprofitnih najemnih stanovanj ne sledi povpraševanju
V Sloveniji iz leta v leto narašča število prosilcev za neprofitna najemna stanovanja. Da bi zadostili vsem prosilcem, bi v Sloveniji potrebovali še dodatnih 9.000 stanovanj.
34

Novice

Sindikat v bran policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana
Policistu, ki je obravnaval afganistanskega državljana, so v bran stopili tudi v Sindikatu policistov Slovenije, kjer poudarjajo, da je policist ravnal strokovno in zakonito.
59

Novice

Trump 100 dni mandata zaznamoval z nizanjem dosežkov in novim napadom na medije
Ameriški predsednik Donald Trump je obiskal svoje privržence v Pensilvaniji in imel govor na zborovanju v Harrisburgu, med katerim je opisal dosežke svoje administracije.
62

Novice

Turške oblasti onemogočile dostop do Wikipedie
Turške oblasti so v državi onemogočile dostop do spletne enciklopedije Wikipedie, je potrdila turška državna telekomunikacijska agencija BTK. Wikipedia je nedosegljiva od 8. ure naprej.
39

Novice

Foto: Trumpovih 100 dni v Beli hiši
Pred natanko 100 dnevi je svoj mandat kot predsednik Združenih držav Amerike nastopil Donald Trump. Pred kratkim je odstopil od svoje razvpite kampanjske trditve o gradnji zidu na meji z Mehiko
32

Novice

Mariborski policisti preiskujejo nasilno smrt
Mariborski kriminalisti obravnavajo primer nasilne smrti, do katere je prišlo v stanovanju.

Novice

Plenković za prehod s sistematičnega na ciljni nadzor do poletja
Moj poziv je trden in jasen: do začetka poletne sezone je treba najti konsenz o prehodu s sistematičnega na ciljni nadzor, je dejal hrvaški premier Andrej Plenković po srečanju s predsednikom ...
101

Novice

Foto, video: Reke se po poplavah postopoma umirjajo. Na nekaterih cestah še zapore.
Obilne padavine so povzročile številne nevšečnosti po vsej državi, saj so nekateri vodotoki prestopili bregove in zalili kleti ter ceste, ki ponekod ostajajo zaprte.
36

Novice

Bo vlada po sekretarjevem ogledu železnice privolila v gradnjo dvotirne proge?
Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Jure Leben, si je s predstavniki gasilcev in lokalne skupnosti Črni Kal ogledal določene odseke železniške proge Koper-Divača in dejal, da je bil ...
66

Novice

V prometni nesreči umrl 77-letni voznik avtomobila
Na regionalni cesti med Pernico in Lenartom se je v okolici naselja Lozane zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčili dve osebni vozili. Pri tem je 77-letni voznik umrl.
Kazalo