Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Pametni števci lahko pokažejo tudi do petkrat višjo porabo elektrike
Nizozemska univerza je testirala devet pametnih merilnikov porabe električne energije. Ugotovila je, da skoraj vsi precej slabo merijo: od –30 odstotkov do +582 odstotkov od dejanske porabe.
118

Novice

Kako je serija naključij in nesporazumov pripeljala do najhujše letalske katastrofe - 583 mrtvih
Na današnji dan leta 1977 sta na megleni vzletni stezi letališča Los Rodeos na Tenerifu silovito trčila nizozemsko in ameriško potniško letalo.
24

Novice

Precejšnja pocenitev goriv - dva centa manj za bencin in kar 3,6 za dizel
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči znatno znižali.
57

Novice

Bo kdo dal 20,9 milijona evrov za trgovski del Stožic?
Stečajna upraviteljica družbe Grepa bo 8. maja na dražbi prodajala nedokončani trgovski center v Športnem parku Stožice.
73

Novice

Ropov vse več, policija svetuje previdnost
Število ropov tako finančnih ustanov kot trgovin, trafik, bencinskih servisov in tudi fizičnih oseb se je letos povečalo. Še posebej v prazničnih dneh policija svetuje previdnost.
28

Novice

Bruselj ošteva do beguncev nesolidarne evropske države
Nič več izgovorov pri izkazovanju solidarnosti z Grčijo in Italijo pri premeščanju beguncev, je znova opozoril evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos.
71

Novice

Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik!
Čez 10 dni bodo na zunanjih mejah šengenskega območja in Evropske unije - kot odziv na teroristične napade - začeli sistematično nadzorovati vse potnike.
45

Novice

Semolič: Tuje zbornice hočejo sedeže v ZZZS-ju. AmCham, Rantzen: O tem ne vemo nič.
ZSSS skrbi neuradna informacija, da naj bi se AmCham in slovensko-nemška gospodarska zbornica trudila dobiti sedeže v skupščini Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Zbornici informacijo zanikata.
76

Novice

Kranjski župan Trilar na kolo ali avtobus - ostal je namreč brez vozniškega dovoljenja
Župan Kranja Boštjan Trilar je dobro leto po nesreči, ki jo je povzročil pod vplivom alkohola, prejel kaznovalni nalog. Poleg slabih šest tisočakov kazni so mu izrekli še 18-mesečno prepoved vožnje.
21

Novice

Rektor Marušič nezakonito odpustil tudi direktorico študentskih domov
Zaradi samovoljne prekinitve delovnega razmerja mora primorska univerza nekdanji direktorici Študentskih domov UP-ja Astrid Prašnikar plačati 50.000 evrov, je razsodilo višje delovno sodišče.
32

Novice

Družina s tremi otroki tik pred deložacijo
Nezakonita odpoved noseči materi, infarkt očeta in odstop NLB-ja od posojilne hipotekarne pogodbe so družino Klun Zulfiqar pahnili v hudo stisko - so namreč tik pred tem, da se njihovo stanovanje ...
58

Novice

V prometni nesreči pri Laškem umrl dojenček
Nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči v Debru pri Laškem, šlo je za čelno trčenje dveh vozil, v katerem je umrl pet mesecev star dojenček.

Novice

Delodajalci razočarani nad novo delovno zakonodajo. Sindikati pa v njej vidijo večjo varnost.
Zadnji osnutek sprememb delovne zakonodaje prinaša korist le delavcem in sindikatom, delodajalce pa dodatno obremenjuje, so poudarili predstavniki delodajalcev.
32

Novice

Krizni sestanek z dobavitelji o stanju v Agrokorju
Lastnik največje hrvaške družbe Agrokor Ivica Todorić se je na sedežu trgovske verige Konzum srečal s predstavniki več deset dobaviteljev koncerna, ki je zapadel v krizo poslovanja.
28

Novice

Zavzetje letališča nov korak proti ključni bitki za Rako
Sirska uporniška skupina Sirske demokratične sile (SDF) je prevzela nadzor nad letališčem v bližini Rake, ki velja za glavno mesto samooklicane Islamske države.
14

Novice

Navalnemu 15 dni zapora, Zahod poziva Rusijo k izpustitvi protestnikov
ZDA in Evropska unija so Rusijo pozvale, naj izpusti "mirne protestnike", ki jih je policija pridržala v nedeljo na več protikorupcijskih shodih v državi.
204

Novice

"Supervolilno" leto se je začelo s prepričljivo zmago Merklove
Z volitvami v deželni parlament v Posarju se je začelo tako imenovano supervolilno leto v Nemčiji. Prepričljiva zmagovalka volitev je Krščanskodemokratska unija kanclerke Angele Merkel.
72

Novice

Švedski premier: Arbitražna rešitev naj temelji na mednarodnem pravu
Švedska se ne želi neposredno vpletati v reševanje mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško, je med obiskom v Ljubljani dejal švedski premier Stefan Löfven.
24

Novice

Niko, "poslednji Mohikanec" biševskega Mezzoporta
Barba Niko in teta Odesa sta Biševljana z najdaljšim stažem na otoku. Odesa je nekoč prodajala vstopnice za Modro špiljo, Niko, ki je danes zadnji biševski ribič, pa je vanjo vozil turiste.
8

Novice

Foto: Ciklon Debbie rohni po Avstraliji
Zvezno državo Queensland na severovzhodu Avstralije je zajel ciklon Debbie s hudim deževjem in vetrovi s hitrostjo do 263 kilometrov na uro, več kot 25.000 ljudi so morali evakuirati.
3
Kazalo