Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice"
Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
100

Novice

Zbil kolesarja, ustavil, pogledal, kaj se je zgodilo, in se odpeljal
V prometni nesreči, ki se je zgodila v noči na soboto, je na Opekarski cesti v Ljubljani umrl 50-letni kolesar.

Novice

14. oktober: Z roba vesolja z nadzvočno hitrostjo
Leta 2012 je avstrijski pustolovec Felix Baumgartner uspešno prestal skok z višine 39.045 metrov in pristal vzhodno od mesta Roswell v ameriški zvezni državi Nova Mehika.

Novice

#MMCdebata: "Zgledujmo se po Avstriji! Ven iz Nata!"
"Slovensko članstvo v Natu potrebuje novo izprašanje ljudske volje," je bil le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na poziv generalnega sekretarja Nata Jensa Stoltenberga k ...
66

Novice

Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško
Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
217

Novice

Juncker bi Orbana izključil iz Evropske ljudske stranke
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker meni, da v Evropski ljudski stranki (EPP) za madžarskega premierja Viktorja Orbana ni več prostora.
85

Novice

15. oktober: Rojstvo Simona Gregorčiča
Leta 1844 se je na Vrsnem rodil Simon Gregorčič.

Novice

Ali pravljice temeljijo na resničnih osebah in dogodkih?
Na pravljice običajno gledamo kot na izmišljene zgodbe, a prej ali slej vseeno kdo vpraša, ali ni katera povezana z resničnimi osebami in dogodki.

Novice

Kickl: Nadzor meje s Slovenijo zagotavlja varnost Avstrijcev
Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je na vrhu notranjih in pravosodnih ministrov v Luksemburgu znova zavrnil slovenske kritike zaradi podaljševanja nadzora na meji.
63

Novice

Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo
Še do pred kratkim se je z laserjem lahko odpravila le dioptrija na daljavo. Razvoj tehnologije je omogočil, da lahko z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS®

Novice

S traktorjem preprečil policijski lov na ubežnika
Policisti iz Gornje Radgone so v torek okoli poldneva v Boračevi želeli ustaviti voznika osebnega avtomobila suzuki, ki je vozil proti Negovi.
17

Novice

V Ljubljano prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital
V Ljubljani na Gospodarskem razstavišču bo od 20. oktobra prvič v Sloveniji na ogled svetovna razstava pravih človeških teles

Novice

V nesreči pri postaji sedežnice Pisker umrl en človek
Pri spodnji postaji sedežnice Pisker se je popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je po prvih podatkih udeleženo eno vozilo, ena oseba pa je umrla.

Novice

Višje sodišče zvišalo kazen Stefanu Cakiću na deset let zapora
Višje sodišče je Stefanu Cakiću zvišalo zaporno kazen na deset let. Cakić zaradi uboja igralca Gašperja Tiča v bistveno zmanjšani prištevnosti že prestaja osem let in pol zaporne kazni.

Novice

Zapisi iz močvirja: Pod svobodnim soncem
Če nič drugega, smo prejšnje dni izvedeli, kakšen bo konec sveta. Religiozne prakse ponujajo vsaka svoj scenarij, a kot kaže, s poslednjo sodbo, kolobarjenjem duše in z zabavo z devicami ne bo nič.
7

Novice

Tadej Strehovec na sojenju zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva
Tadej Strehovec je na začetku sodne obravnave zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva na portalu 24kul.si.
102

Novice

Ne izberite družinskega avta na slepo!
Ko pridejo v naš svet otroci, se vse postavi na glavo, tudi naše pojmovanje in uporaba avtomobila.

Novice

Obravnavali za 53 odstotkov manj gospodarskega kriminala kot pred štirimi leti
Policija je v prvem polletju v Sloveniji obravnavala 4.998 kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete, kar je 8,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani, vendar za 53 odstotkov manj kot v prvem ...
8

Novice

Boris Krabonja
Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
3

Novice

Prvi mož NPU-ja Majhenič odgovarja na očitke: Policija ne spi, izjemno veliko dela
Prvi mož NPU-ja Darko Majhenič je pojasnil, da je preiskava, v okviru katere so policisti v četrtek na območju več policijskih uprav opravljali hišne preiskave, samo ena izmed preiskav korupcije v ...
38
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo