Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Španija: Policija po večdnevnem iskanju ubila voznika kombija
Španska policija je potrdila, da je blizu kraja Subirats zahodno od Barcelone ubila 22-letnega Younesa Abouyaaqouba, voznika kombija, ki je ubil 14 ljudi.
129

Novice

Po trku ameriškega rušilca in tankerja pogrešanih 10 mornarjev
V trku ameriškega rušilca in tankerja blizu obale Singapurja je bilo ranjenih pet ameriških mornarjev, deset jih pogrešajo.
89

Novice

Marseille: Z avtomobilom v avtobusni postaji, ena ženska je umrla, druga je hudo ranjena
V Marseillu se je 35-letni moški z avtomobilom v razmiku ene ure zaletel v dve avtobusni postaji, pri čemer je umrla ženska, še ena je hudo ranjena. Policija je voznika že pridržala.
62

Novice

Magna Steyr je dobila gradbeno dovoljenje na Madžarskem. Se poslavlja od Slovenije?
Avtomobilskemu velikanu Magni Steyr zmanjkuje časa, če želi v Sloveniji postaviti obrat in jeseni 2018 začeti proizvodnjo, je iz dobro obveščenih virov izvedel Radio Slovenija.
298

Novice

Cerar za Guardian potrdil britanske strahove: EU bo pokopal upanje Londona
Predsednik vlade Miro Cerar je v pogovoru za britanski časnik Guardian razkril, v kako neugodnem položaju je Velika Britanija pri pogajanjih o brexitu.
106

Novice

Strokovnjaki pozivajo k prepovedi ubijalskih robotov
116 vodilnih strokovnjakov na področju robotike in umetne inteligence je v odprtem pismu Združene narode pozvalo, naj preprečijo razvoj t. i. ubijalskih robotov.
53

Novice

Skandinavski misterij se razpleta: Madsen priznal, da je novinarka umrla na podmornici
Po skrivnostnem izginotju mlade švedske novinarke Kim Wall na podmornici danskega izumitelja Petra Madsena je ta priznal, da je novinarko "pokopal nekje na morju".
8

Novice

Konec velikih gneč: enotna subvencionirana vozovnica na voljo tudi na spletu
Vlogo za odobritev ali podaljšanje enotne subvencionirane vozovnice integriranega javnega potniškega prometa lahko upravičenci zdaj oddajo tudi po spletu. Lani so v vrstah čakali tudi več ur.
20

Novice

Türkovim rubijo za stroške rušenja vile na Parecagu
Družina Türk, ki je na Parecagu na črno zgradila razkošno posest, ne more več računati na skromen in omejen proračun inšpekcije, ki časovno odmika rušenje prenekatere črne gradnje.
55

Novice

Američani videli popolni sončni mrk, Slovenci ga bomo šele čez 64 let
Del ZDA je bil deležen popolnega sončnega mrka, pojava, kjer Mesec vizualno prekrije Sonce. V Evropi je bil viden le delni mrk, v Sloveniji pa ga lahko pričakujemo šele leta 2081.
43

Novice

Srbija odpoklicala vse diplomatsko osebje iz Makedonije
Srbija je v nedeljo odpoklicala vse diplomatsko osebje s svojega veleposlaništva v Skopju. Beograd se je za to odločil iz "varnostnih razlogov", je pojasnil srbski predsednik Aleksandar Vučić.
30

Novice

Bavčar z zahtevo po izločitvi sodnikov pridobil dodaten čas na prostosti
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki je bil obsojen na pet let zaporne kazni, si je z zahtevo po izločitvi sodnikov iz odločanja o odlogu zaporne kazni pridobil še nekaj časa na ...
88

Novice

V povezavi z napadom v Barceloni policija odkrila 120 plinskih jeklenk
Katalonski policisti so v hiši v mestu Alcanar, približno 200 kilometrov južno od Barcelone, odkrili 120 plinskih jeklenk.
184

Novice

Uspela prva tožba posojilojemalca v švicarskih frankih
Okrožno sodišče v Ljubljani je ugotovilo, da je pogodba med posojilojemalcem in banko Unicredit Slovenija o dolgoročnem deviznem kreditu v švicarskih frankih nična.
141

Novice

Pjongjang budno motri skupne vojaške vaje ZDA in Južne Koreje
Ameriška in južnokorejska vojska sta v napetem ozračju zaradi odnosov v Severni Koreji začeli s skupnimi 10-dnevnimi vojaškimi vajami, na katerih sodeluje okoli 50.000 južnokorejskih in 17.500 ...
21

Novice

Sto let od začetka ene najbolj krvavih soških bitk
Ob vsej impresivni vojaški tehniki, ki navdušuje najrazličnejše ljudi za obdobje prve svetovne vojne, lahko kaj hitro pozabimo na številne žrtve, ki se ne štejejo zgolj v sto tisočih, temveč v ...
32

Novice

Požari na Hrvaškem dosegli avtocesto pri Benkovcu
Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.
6

Novice

Spominska maša v Rovtah
V Rovtah v občini Logatec sta bili spominska maša za spravo in slovesnost ob 75. obletnici ustanovitve vaških straž, ki jo je pripravila Nova slovenska zaveza.
94

Novice

MOP zavrnil pritožbo bodočega soseda Ikee
Ministrstvo za okolje je zavrnilo pritožbo enega od bližnjih stanovalcev, ki živi v bližini prihodnjega središča Ikee, na okoljevarstveno soglasje za gradnjo omenjenega središča v BTC-ju. Stanovalec ...
38

Novice

Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca
Finsko sodišče je razkrilo identiteto napadalca, ki je minuli petek v Turkuju z nožem do smrti zabodel dva človeka, osem pa jih je ranil.
48
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
21. avgust 2017 ob 14:08 Menim, da bo proces trajal dlje, kot smo pričakovali na začetku pogajanj. Na mizi je preveč zahtevnih tem in ne moremo pričakovati, da bodo vse te zadeve rešene po časovnici, ki smo si jo
Več novic ...
Kazalo