Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Išče se: medsebojno spoštovanje
Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
205

Novice

Putin na predsedniških volitvah dosegel prepričljivo zmago
Delni izidi ruskih predsedniških volitev kažejo, da je bil Putin prepričljivo izvoljen za nov mandat. Po preštetih 70 odstotkih glasov je osvojil 76 odstotkov glasov.
518

Novice

Turška vojska in sirski uporniki zavzeli središče Afrina
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je sporočil, da je turška vojska z zavezniki vstopila v večinsko kurdsko mesto Afrin na severu Sirije in prevzela nadzor nad središčem mesta.
123

Novice

Zlorabljeni zasebni podatki več kot 50 milijonov uporabnikov Facebooka
Zasebni podatki več kot 50 milijonov uporabnikov družbenega omrežja Facebook so na neustrezen način končali v rokah ameriškega podatkovnega podjetja Cambridge Analytica, ki je leta 2016 sodelovalo ...
35

Novice

Putin po zmagi Ruse pozval k enotnosti; čestitke od Macrona in Merklove
Ruski predsednik Vladimir Putin po prepričljivi zmagi na predsedniških volitvah prejema čestitke.
221

Novice

Trumpova administracija si prizadeva za smrtne kazni za preprodajalce drog
Ameriški predsednik Donald Trump bo predstavil načrt za boj proti epidemiji zlorab opioidov, ki naj bi vključeval tudi prizadevanja za možnost smrtne kazni za preprodajalce drog.
106

Novice

Moskva od Londona zahteva dokaze ali opravičilo
Ruski predsednik Vladimir Putin je odločno zanikal, da za napadom na Sergeja Skripala in njegovo hčer stoji Moskva. V London prihajajo strokovnjaki, ki bodo preučili vzorce živčnega strupa.
121

Novice

Video: Rekorden vodostaj Save na Hrvaškem - 9,3 metra
Na Hrvaškem so v bližini Jasenovca izmerili najvišji vodostaj Save v zgodovini - 930 centimetrov, tako da so na območju razglašene izredne razmere. Sava naj bi narasla še za od 10 do 15 cm.
2

Novice

V novi eksploziji v Austinu ranjena dva človeka
V glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas, Austinu, je odjeknila nova eksplozija. Policija še ni potrdila, ali je dogodek povezan z drugimi napadi v tem mesecu. Ranjena sta bila dva človeka.
15

Novice

Trump krepi odnose s Tajvanom, Kitajska na nogah
Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal zakon, ki visokim ameriškim predstavnikom dovoljuje potovanja v Tajvan na srečanja s tajvanskimi kolegi. Peking je že izrazil "odločno nasprotovanje".
41

Novice

Nemški notranji minister predlagal podaljšanje nadzora na mejah za nedoločen čas
Novi nemški notranji minister Horst Seehofer je napovedal razširitev in podaljšanje nadzora na nemških mejah za nedoločen čas. To bi pomenilo, da bi Nemčija dejansko suspendirala schengenski sistem.
49

Novice

Romeo Bajde zaradi umora obsojen na 25 let zapora
Na ponovljenem sojenju so Velenjčana Romea Bajdeta, ki je osumljen umora partnerice decembra 2015 v Velenju, obsodili na 25 let zapora. Sodba še ni pravnomočna, Bajde pa ostaja v priporu.

Novice

19. marec: Vse najboljše, Anja Rupel!
Leta 1966 se je rodila poppevka, radijska napovedovalka in voditeljica Anja Rupel. Anja se je z glasbo začela ukvarjati že v otroštvu.

Novice

Foto - Španski upokojenci zavzeli ulice: "Manj reševanja bank, več dostojnih pokojnin"
V Madridu, Barceloni, Sevilli, Malagi, Bilbau in drugih španskih mestih se je več deset tisoč Špancev zbralo na ulicah in zahtevalo višje pokojnine.
63

Novice

Številne dejavnosti diplomatov pred srečanjem Kim-Trump
Visoki severnokorejski diplomat Choe Kang Il je prispel na Finsko, kjer se bo sestal z nekdanjimi ameriškimi in južnokorejskimi diplomati.
7

Novice

Ruska zunanja politika odraža Putinovo samozavest in odločnost
"Značilnost ruske mednarodne politike po prihodu Vladimirja Putina na položaj predsednika države je, da je samozavestna in da se tam, kjer so ogroženi državni interesi, temu odločno uprejo, tudi z ...
83

Novice

18. marec: Obletnica rojstva Srečka Kosovela
Leta 1904 se je v Sežani rodil sl ovenski pesnik Srečko Kosovel. Med njegove najbolj znane pesmi spadajo Balada, Bori, Slutnja in Ekstaza smrti.

Novice

2.964 glasov za in dva proti - Li Kečjang ostaja kitajski premier
Potem ko je kitajski ljudski kongres v soboto podaljšal mandat predsedniku Ši Džinpingu, je potrdil še premierski položaj Li Kečjanga.
41

Novice

Erdogan bo voditelje EU-ja pozval, naj odprejo denarnice
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v ponedeljek napovedal, da bo prihodnji teden na srečanju z voditelji Evropske unije zahteval izplačilo vseh šestih milijard evrov, ki jih je EU obljubil ...
13

Novice

MMCpodrobno: Putinova Rusija
V nedeljo bodo ruski volivci volili predsednika. Jasno je, da bo med osmimi kandidati znova slavil Vladimir Putin, ki je kot predsednik in premier na čelu Rusije zadnjih 18 let.
Izjava dneva
link
Zoran Janković
4
19. marec 2018 ob 13:00 Vem, da smo tu zaradi političnega cirkusa, volitve so tu.
Več novic ...
Kazalo