Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Skrajni desnici v Avstriji notranje, obrambno in zunanje ministrstvo
Konservativna Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni Svobodnjaki (FPÖ) so dosegli koalicijski dogovor, po katerem bo skrajna desnica med drugim prevzela notranje, obrambno in zunanje ...
154

Novice

Nekdanji vodilni v NLB-ju: Farrokhzadeh je bil večkrat skrbno pregledan
Komisija državnega zbora za preiskovanje sumov pranja denarja v NLB-ju je zaslišala 11 prič, ki so bile v letih 2008 in 2011 na ključnih položajih v banki.
64

Novice

Rekordni planetarni sistem odkrili z umetno inteligenco
Osončje je na vrhu seznama planetarnih sistemov dobilo družbo. Prav tako (in najmanj) osem planetov ima zvezda Kepler-90. Le vprašanje časa je, kdaj bodo našli še bolj eksotične sisteme.
46

Novice

Revnih 40 milijonov Američanov - in pod Trumpom naj bi jih bilo še več
Vsak osmi Američan trenutno živi pod pragom revščine, to stanje pa se bo med predsedovanjem Donalda Trumpa še poslabšalo, opozarja strokovnjak Združenih narodov za revščino.
148

Novice

Kanadskega milijarderja in ženo doma našli mrtva v "sumljivih" okoliščinah
Kanadskega milijarderja Barryja Shermana in ženo Honey Sherman so našli mrtva v kleti njunega doma v Torontu, policija pa je okoliščine označila za "sumljive".
11

Novice

#MMCdebata: "Da bi bil tole sneg namesto dežja, bi ga pa imeli rekordno to zimo."
"Prav neverjetno je - zmeraj, ko močno piha, najprej odkrije šole. Objekt, ki bi moral najbolje biti zavarovan v celi vasi/mestu," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ...
10

Novice

V okolici Brežic umrl motorist, v okolici Ptuja pa kolesar
V naselju Pavlova vas v občini Brežice je okoli 10. ure padel motorist. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Novice

Razpravo poslancev o prodajalcih v trafikah prekinila zakuska
Prihodnost prodajalcev v trafikah, ki prek franšiznih pogodb delajo več kot deset ur dnevno za prihodke, ki včasih ne dosegajo niti minimalne plače, tudi po protestu in medijski pozornosti ostaja ...
44

Novice

Norveška se je namesto kaznovanja odločila za pomoč odvisnikom od mamil
Norveška postaja prva skandinavska država, ki bo dekriminalizirala mamila. Namesto na kaznovanje se želi osredotočiti na zdravljenje. Učila se bo tudi od Portugalske.
59

Novice

Raziskava: Velik del orožja od ZDA in Savdske Arabije pristal v rokah IS-ja
Obsežna terenska raziskava o izvoru orožja v posesti t. i.
82

Novice

Korporacije si manejo roke, republikanci uskladili predloga davčne reforme
Republikanski pogajalci senata in predstavniškega doma ameriškega kongresa so v petek uskladili oba predloga velike davčne reforme. Najpomembnejše davčno olajšanje bodo doživele korporacije.
90

Novice

Cerar o torkovem obisku Zagreba: "V pričakovanjih ostajam realist"
Premier Miro Cerar se je na dveurnem sestanku s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem dogovoril, da bo 19. decembra obiskal Zagreb, stališča Slovenije in Hrvaške glede arbitraže o meji pa so ostala ...
70

Novice

Srbska AIK banka kupuje Gorenjsko banko
Srbska AIK banka v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je objavila namero za prevzem Gorenjske banke.
37

Novice

"Pri i-glasovanju se glasovi akumulirajo v eni škatli. In kaj, če nekdo v to škatlo poseže in glasove prestavi?"
"Če ti vsi strokovnjaki na tem področju zagotavljajo, da trenutna IP-tehnologija ne zagotavlja dovolj visoke stopnje varnosti, potem je to prenevarno. Igrati se z demokracijo na ta način je ...
109

Novice

Izšel Reporter brez zgodbe o zakoncih Login, napovedana pritožba
V Reporter Magazinu ni izšel članek, ki so ga pripravljali o zakoncih Login, saj je sodišče njegovo objavo ustavilo.
65

Novice

Pretresena Avstralija: spolne zlorabe otrok v več kot 4.000 ustanovah
Petletna nacionalna preiskava o spolnih zlorabah otrok v Avstraliji je ugotovila, da je bilo v različnih avstralskih ustanovah zlorabljenih "več tisoč otrok".
162

Novice

Avstrijska ljudska stranka in svobodnjaki za uvedbo splošnih šolnin
Avstrijska konservativna ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni svobodnjaki (FPÖ), ki so sklenili koalicijska pogajanja in se dogovorili o vladi, podpirajo uvedbo splošne šolnine za študente.
29

Novice

Predlog novele zakona o financiranju izobraževanja ni dobil zelene luči
DZ je s 33 glasovi proti in 30 za zavrnil predlog novele zakona o financiranju izobraževanja, s katero bi posegli v ureditev financiranja zasebnega osnovnega šolstva.
214

Novice

Najštevilčnejša stavka v Sloveniji?
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so s 37.186 glasovi izglasovali stavko, ki jo organizira sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture in bo 14. februarja prihodnje leto.
238

Novice

V Pragi skrajni desničarji pozvali h koncu Evropske unije
Desničarski populisti iz vse Evrope, ki so se zbrali na srečanju v Pragi na Češkem, so pozvali h koncu Evropske unije, kakršno poznamo zdaj.
27
Kazalo