Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo Pivovarna Laško Union več let napačno obračunavala plače

29.4.2024 16:45

Pivovarna Laško Union je pet let narobe obračunavala dodatke k plači in nadomestila plače. Tistim, ki so prejemali premalo, so aprila izplačali 1,4 milijona evrov. Od tistih, ki so prejemali preveč, razlike ne bodo terjali.

Noč zmaja Dobrodelna kampanja Gorana Dragića se je uradno začela

29.4.2024 16:32

Manj kot štiri mesece pred poslovilno tekmo, s katero se bo od kariere poslovil Goran Dragić, so organizatorji dobrodelnega spektakla, zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in RTV Slovenija uradno začeli kampanjo zbiranja dobrodelnih sredstev.

Evropa Poljski kmetje odpravili vse zapore na meji z Ukrajino

29.4.2024 16:30

Poljski kmetje so po dveh mesecih protestov proti uvozu kmetijskih pridelkov iz Ukrajine odstranili zapore na mejnih prehodih s sosedo. Kot so sporočili poljski uradniki, je znova omogočen promet prek vseh mejnih prehodov.

Glasba Prenovljeni Masada kvartet z Johnom Zornom: 25 let pozneje še vedno aktualen in drzen

29.4.2024 16:10

V Cankarjev dom se nocoj vrača ameriški skladatelj, dirigent, producent in saksofonist John Zorn. Na odru Gallusove dvorane bo nastopil z New Masada Quartetom, ki ga je ustanovil leta 2019 in se ga je prijel sloves enega najvznemirljivejših ansamblov.

Slovenija Evropsko sodniško združenje poziva vlado, naj nemudoma uredi sodniške plače

29.4.2024 16:07

EAJ poziva slovensko vlado in DZ, da uresničita odločbo ustavnega sodišča glede sodniških plač in zagotovita ustrezne materialne pogoje za neodvisno delo sodnikov ter s tem prekineta trenutno kršitev načel neodvisnosti sodstva in delitve oblasti.

Črna kronika 23-letnik mladoletnice izsiljeval, da so mu pošiljale intimne posnetke

29.4.2024 15:48

23-letnik je v priporu, ker je od mladoletnic z izsiljevanjem pridobival intimne fotografije in videoposnetke, sporoča policija, ki dodaja, da je bil prav zaradi tega početja v preteklosti že večkrat obravnavan.

Odbojka "Naj se ne sliši arogantno, a zvezdnikov se navadiš"

29.4.2024 15:41

Kariera Nika Mujanovića je v enem letu dobila silovit pospešek: po uspešnih igrah za reprezentanco je novembra prestopil k Monzi in zaigral v finalu SuperLege. Vseeno ne ostaja pri Monzi, za eno sezono se seli k Paris Volleyju, kamor odhaja še Rok Bračko.

Črna kronika Prijeli mladoletnike, ki so ropali v Novem mestu

29.4.2024 15:28

Policisti so prijeli tri mladoletnike, ki naj bi bili udeleženi v ropu v Novem mestu. Enega izmed njih bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa. Mladoletnik je bil v preteklosti že večkrat obravnavan.

Evropska unija Evroposlanci dokončno sprejeli nova javnofinančna pravila EU-ja

29.4.2024 15:16

Potem ko so nova javnofinančna pravila EU-ja pretekli teden na zasedanju v Strasbourgu potrdili evropski poslanci, so to zdaj storile še države članice, s čimer je nova zakonodaja na področju ekonomskega upravljanja v EU-ju dokončno sprejeta.

Znani Basist zasedbe U2 Adam Clayton se ločuje

29.4.2024 15:08

Po več kot 10 letih sta basist irske zasedbe U2 Adam Clayton in odvetnica Mariana Teixeira de Carvalho sporazumno končala svoj zakon. Še naprej bosta skupaj vzgajala šestletno hčerko Albo.

Oder Predstava 40-60 gre na pot: mednarodna turneja koprodukcije Gledališča Ane Monro

29.4.2024 15:07

Predstava uličnega umetnika Gora Osojnika in cirkusanta Milana Manića, inspirirana po Beckettovi igri Čakajoč Godota in animaciji A je to, je krenila na turnejo do Romunije.

Evropa Škotski premier Humza Yousaf napovedal odstop

29.4.2024 14:36

Po enem letu vodenja in usihajoči podpori je odstopil predsednik škotske vlade in vodja škotske nacionalne stranke Humza Yousaf. Če parlament v slabem mesecu dni ne najde naslednika, bodo sledile volitve.

Preberite tudi V povezavi s smrtonosnim požarom v grški Atiki šesterica obsojena na pogojne zaporne kazni

29.4.2024 14:18

Nekaj manj kot šest let po najhujšem gozdnem požaru v zgodovini Grčije, ko so plameni v obmorskem letovišču Mati v Atiki zahtevali več kot sto življenj, je bilo šest oseb obsojenih zaradi kaznivih dejanj nenamernega uboja in malomarnosti.

Zanimivosti Tropska hiša navdušena nad novim podmladkom ogrožene vrste opic

29.4.2024 13:50

V Tropski hiši sta Frida in Pablo, samec in samica beloglavčka, ki je kritično ogrožena vrsta opice, dobila že tretji naraščaj z dvema mladičema. V celjski neprofitni naravovarstveni in izobraževalni instituciji tako prebiva že sedem beloglavčkov.

Črna kronika Po prvih informacijah v nedeljskem streljanju 58-letnik ranil 50-letnika, nato pa je ustrelil sebe

29.4.2024 13:32

Policisti so ugotovili, da je do streljanja na območju policijske postaje Slovenska Bistrica prišlo po verbalnem sporu med tremi moškimi. Spor med dvema se je stopnjeval in 58-letnik je s strelnim orožjem ranil 50-letnika, nato pa storil samomor.

Evropske volitve 2024 Pirati so na ustavno sodišče vložili presojo zakona o volitvah

29.4.2024 13:32

Stranka Pirati je v petek na ustavno sodišče vložila pobudo za presojo ustavnosti zakona o volitvah v DZ, ki ureja zbiranje podpisov podpore zunajparlamentarnih strank za nastop na volitvah, tudi evropskih.

Liga NBA Dončić: Moram se zabavati na parketu. Takrat igram najboljšo košarko.

29.4.2024 13:30

Izid v zmagah je v seriji med Clippersi in Mavericksi po štirih tekmah izenačen. Ekipa iz Los Angelesa je slavila obakrat, ko je igrala brez svojega najboljšega posameznika, tudi najboljši teksaški košarkar pa je imel na zadnjem dvoboju težave.

Drugo Benetke: ima umetnost dejansko političen pomen?

29.4.2024 12:52

Ali v sodobni umetnosti nekaj velja estetskost ali je cenjeno predvsem tisto, kar izraža (lažno) politično angažiranost? Relevantno je vprašanje, kakšno umetnost predstavlja beneški bienale.

SP v hokeju Bo po klofuti sledil scenarij iz Gojanga 2014 ali Budimpešte 2018?

29.4.2024 12:30

Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo spremlja celotno vodstvo, vključno z novim ljubljanskim mecenom, ni pričakovala grenkega nedeljskega kosila. Južna Koreja je pokazala Sloveniji, kako se zadeva in odloča na tovrstnem turnirju – s preprosto igro.

Slovenija KPK prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij v zadevi Jaklič odstopil državnemu zboru

29.4.2024 12:25

Komisija za preprečevanje korupcije je prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča odstopil DZ-ju, nadaljeval pa bo obravnavo zadeve z vidika pristojnosti na področjih omejitev poslovanj in premoženjskega stanja.

Ture avanture Zaživela letalska povezava med Ljubljano in Københavnom

29.4.2024 12:20

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana slavi novo letalsko povezavo med slovensko in dansko prestolnico. Letalski prevoznik Norwegian bo med Ljubljano in Københavnom letel dvakrat tedensko – sprva ob ponedeljkih in petkih, poleti pa ob torkih in sobotah.

Evropa Pedro Sanchez ostaja predsednik španske vlade

29.4.2024 12:16

Španski predsednik vlade Pedro Sanchez je javnosti po nekajdnevnem ugibanju sporočil, da bo nadaljeval svoj mandat. Sanchez je namreč po korupcijskih obtožbah njegove soproge namignil, da bi lahko odstopil s položaja.

Rokomet Obe reprezentanci bosta pod petimi krogi začeli z jutranjima tekmama

29.4.2024 12:08

Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so določili termine tekem rokometnih turnirjev v moški in ženski konkurenci, kjer bo imela svoje predstavnike tudi Slovenija.

Drugo O upornih Slovenkah, oddihu v zdravilišču in izdaji računa

29.4.2024 12:01

Premiera petega dela cikla Slabe ceste bo v osišče postavila sadističen odnos rablja in žrtve, ki znotraj zaostrene interakcije razkriva tudi delce humanosti. Ob prazniku dela bosta na sporedu igri Glažuta in Račun, ki se osredinjata na delavske pravice.

Stran 2 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov