Intenzivnosti sneženja se (še) ne da napovedati. Foto: BoBo
Intenzivnosti sneženja se (še) ne da napovedati. Foto: BoBo

Danes bo vreme še sončno, popoldne se bo oblačnost nekoliko povečala. Predvsem v vzhodni Sloveniji lahko pričakujejo kratkotrajne plohe. V prihajajočem tednu se bo takšno - večinoma sončno - vreme nadaljevalo, je za MMC pojasnil Brane Gregorčič, dežurni meteorolog na Agenciji za okolje Republike Slovenije (Arso).

Sveža vremenska napoved na MMC-ju.

Prihodnji teden bodo tako za ta letni čas sorazmerno visoke temperature, a tudi velike temperaturne razlike. "Krivo" bo sončno vreme. Ker ne bo oblačnosti, ki bi zvečer in ponoči toploto zadrževala v Zemljinem ozračju, bo ta ponoči izpuhtela in jutranje temperature spustila pod ničlo do minus pet stopnij. Dnevno sonce pa bo prihajajoči teden ogrelo na razpon od petih do desetih stopnj Celzija, je napovedal.

V Avstriji zapadlo 120 centimetrov snega.

Nedeljski meteorološki izračuni so kazali, da bi po 16. januarju lahko zaradi nastanka ciklonskega območja nad Sredozemljem v Sloveniji snežilo. Ponedeljkovi izračuni globalnih meteoroloških modelov pa na podlagi svežih podatkov te možnosti ne napovedujejo več.

To še ne pomeni, da se napoved v prihodnjih dneh ne bo ponovno spremenila, a sveži podatki kažejo, da bo v tednu po 16. januarju ponovno snežilo le na severni strani Alp, je z najnovejšimi podatki postregel Gregorčič.