Onesnaževanje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Onesnaževanje - Arhiv
Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
Na dvoriščih zbirnih centrov je še okoli 3800 ton nakopičene odpadne embalaže Večina družb za ravnanje z odpadno embalažo v skladu z novimi okoljevarstvenimi dovoljenji zdaj odvaža vso embalažo.
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih? Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati? Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
Bruselj izrekel opomin zaradi nezakonitega odlagališča v Bukovžlaku Evropska komisija je Sloveniji izrekla uradni opomin zaradi nezakonitega odlagališča odpadkov v Bukovžlaku pri Celju.
Veliko odpadne plastike je zanič in predelava ne prinaša dobička Ministrstvo za okolje in prostor ne razume, zakaj družbe ne odvažajo odpadne embalaže, ki se je je nabralo že za 6000 ton, Ekologi brez meja pa opozarjajo, da je vzrok tudi v slabi plastiki, katere ...
Bo Slovenija zaradi neodvoza smeti kmalu videti kot nekoč Neapelj? Na svetovni dan varovanja okolja je Zbornica komunalnega gospodarstva sporočila, da se po Sloveniji kopiči odpadna embalaža, ki so jo zanjo pristojne družbe zaradi neurejene zakonodaje prenehale ...
Lenarčič ob vrnitvi domov: "Najbolj zasvinjana je Kitajska" Letalec Matevž Lenarčič je končal 23.000 kilometrov dolgo potovanje čez Azijo. "Bilo je precej pestro," so bile njegove prve besede ob vrnitvi na slovenska tla.
Miha Vivoda: Bojim se, da bo takih dogodkov in smeti v morju v prihodnosti vedno več Ob slovenski obali je bilo v minulih dneh zelo pestro. Številne službe in prostovoljci so bili na terenu zaradi plavajočih smeti, ki so preplavile obalni pas med Koprom in Strunjanom.
Gospodarstvo okreva, v zrak pa gre več izpustov CO2 Ker gospodarstvo v Evropi pospešeno raste, je to zaznati tudi pri rasti izpustov ogljikovega dioksida iz fosilnih goriv.
Najopaznejše kupe smeti že odstranili z obalnega pasu Pristojne službe se bodo v petek odločile, ali je po naplavitvi večje količine smeti potrebno takojšnje obsežno čiščenje slovenskega morja ali bodo počakale na načrtovano akcijo pred začetkom ...
Po morju od Strunjana do Kopra večje količine smeti V slovenskem morju so v torek zvečer opazili večje količine plavajočih smeti. Sem naj bi jih zanesli tokovi z južnega Jadrana in z ustij večjih rek severnega Jadrana.
50 milijonov evrov vredna čistilna naprava v Vrtojbi dokončana Z evropskim denarjem je končana največja okoljska naložba na zahodu države - kar 50 milijonov evrov vredna osrednja čistilna naprava v Vrtojbi, kjer čistijo odplake treh obmejnih občin na Goriškem.
Celjska občina v reurbanizacijo območja stare cinkarne Mestna občina Celje namerava reurbanizirati območje stare cinkarne, zato bodo v okviru evropskega projekta GreenerSites poskusno izvedli tri različne metode remediacije onesnažene zemljine.
Po številnih zapletih Lenarčič le pristal v Žengžouu na Kitajskem Matevž Lenarčič, slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb, ki se je na začetku aprila podal na več kot 20.000 kilometrov dolgo okoljsko misijo, je pristal v mestu Žengžou na Kitajskem.
Plastična vrečka, ki jo potrebujemo le nekaj minut, razpada stoletja Svet je v slabih 70 letih proizvedel 8,3 milijarde ton plastike, polovico v zadnjih 13 letih.
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
Plinski terminal na Krku bi lahko začel delovati leta 2020 Hrvaško ministrstvo za varstvo okolja in energetiko je izdalo okoljevarstveno soglasje za plavajoči terminal za utekočinjeni naravni plin (LNG) na otoku Krku.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kazalo