Onesnaževanje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Onesnaževanje - Arhiv
V veliki zaplati smeti med Kalifornijo in Havaji plava 80.000 ton plastike Plavajoči otok plastičnih odpadkov med Kalifornijo in Havaji v Tihem oceanu hitro raste in že presega skupno površino Francije, Nemčije in Španije.
Alpinisti in turisti na Mount Everestu pustili sto ton smeti Na Mount Everestu se je začela velika čistilna akcija, v kateri bodo v dolino pripeljali kar okoli sto ton različnih odpadkov, ki so jih na najvišji gori na svetu pustili turisti in alpinisti.
Vrhnika zaradi Kemisa toži okoljsko ministrstvo Vrhniška občina na upravnem sodišču toži ministrstvo za okolje in prostor, ker je okoljski inšpektorat ne priznava kot stranke v postopku v primeru Kemisa.
V vodi, ki jo pijemo, strokovnjaki zaznavajo antibiotike, hormonske motilce in pesticide Izločena ali zavržena zdravila končajo v talni vodi, ki jo uporabljamo tudi za vodovod oz. za pitje. Njihova koncentracija je za zdaj v Sloveniji nizka.
Življenje ob odlagališču: "Smrad je grozljiv, oken sploh ne moremo več odpirati" Prebivalci naselij Brezno in Belovo v občini Laško se že več let pritožujejo zaradi smradu, ki se širi z odlagališča odpadkov na Uničnem.
Kako ohraniti Antarktiko? Prvi korak: ustanoviti največji naravni rezervat. Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je sredi februarja začela kampanjo za vzpostavitev največjega naravnega rezervata na svetu, in sicer na Antarktiki.
Kemikalije, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu, so enakovreden onesnaževalec izpušnim plinom Doslej so se znanstveniki ukvarjali predvsem z izpuhi, ki jih v zrak sproščajo vozila na naftni pogon. A očitno so hlapne organske spojine lepil, lakov, čistil predolgo podcenjevali.
Vintgar preplavili turisti, stanje v prometu "nevzdržno" Soteska Vintgar je ena najbolje obiskanih naravnih znamenitosti Slovenije, ki jo letno obišče okoli 300.000 ljudi. Množičen obisk pa povzroča težave, ki jih občine zdaj poskušajo lajšati.
Madež po razlitju nafte v Vzhodnokitajskem morju se hitro širi V Vzhodnokitajskem morju, kjer je nedavno potonil iranski tanker, se je površina naftnih madežev od srede do nedelje povečala s 101 na 332 kvadratnih kilometrov.
Foto: Skopje - eno najbolj onesnaženih mest na svetu Skopje velja za najbolj onesnaženo mesto v Evropi in eno najbolj onesnaženih mest na svetu.
Lafarge izgubil upravni spor glede okoljevarstvenega soglasja Upravno sodišče je pred mesecem dni zavrnilo tožbo družbe Lafarge Cement proti državi zaradi delne odločbe agencije za okolje, ki je podjetju maja 2016 zavrnila okoljevarstveno soglasje.
Sanacija odlagališča cinkarniških odpadkov bi se lahko začela v letu 2019 Okoljsko ministrstvo je podpisalo pogodbo za izdelavo idejnega projekta za sanacijo Bukovžlaka, na katerem so desetletja odlagali nekdanje cinkarniške odpadke in delno odpadke po rušenju stare ...
Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje. V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
Profesor Bohanec o (ne)prepovedi glifosata: Politiki so nebogljeni pred kvazizelenimi, ki strašijo z Monsantom Kvazizelenim bi skoraj uspelo s prepovedjo glifosata, ker je politika nebogljena, je za MMC ocenil profesor biotehnologije Borut Bohanec.
Ognjemet - lep, a tako strupen. Zakaj se mu torej ne bi odpovedali? Na agenciji za okolje so letos vsem občinam poslali poziv, naj se zaradi zdravja prebivalcev in zmanjšanja onesnaženja odpovejo ognjemetom.
"Še vedno je čas za ukrepanje, čeprav segrevanja planeta ne moremo ustaviti." Energetski prehod na stoodstotno obnovljive vire energije je popolnoma realen cilj, meni strokovnjakinja za energetiko pri organizaciji Greenpeace Emily Rochon.
Elektrika iz prekmurskih smeti Center za ravnanje z odpadki v Puconcih je eno najuspešnejših podjetij v Pomurju. Ker pri predelavi odpadkov uporablja modernejše tehnološke pristope, je podjetje v dobrem finančnem položaju.
Na tržišču kmalu embalaža za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov Evropski projekt Citruspack ponuja embalažo za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov.
Iz Škocjanskih jam pobrali za 200 vreč odpadkov Septembra je v Škocjanskih jamah potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 190 športnikov iz devetih držav. Pobrali so za okoli 200 vreč odpadkov, so sporočili organizatorji.
Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.
1 2 3 4 5 6 7
Kazalo