Onesnaževanje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Onesnaževanje - Arhiv
Lastnik sporne lendavske bioplinarne pristal v stečaju Podjetje Ecos, ki je lastnik lendavske bioplinarne, je v stečaju. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo na avgustovski sklep o začetku stečajnega postopka.
Po letu 2030 nič več novih avtomobilov na notranje izgorevanje Vlada je potrdila strategijo o alternativnih gorivih v prometnem sektorju, ki posebno pozornost namenja hibridnim vozilom in vozilom na električni pogon.
Zaradi alge, ki se je razširila iz Italije, so zaprli vsa školjčišča Zaradi toksinov so začasno zaprta vsa tri slovenska školjčišča - Debeli rtič, Seča in Strunjan. Do preklica je zato prepovedan promet z živimi školjkami z omenjenih školjčišč.
Požar pri Novem mestu "ni povzročil okoljske škode na zemljini" Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.
Marinček: Ustvarjajo vzporeden pravni red za prodajo virov, kot sta pitna voda in zemlja V torek bo okoljevarstveno soglasje Arsa za Magnin projekt v Sloveniji pravnomočno.
ZPS: S kakovostnimi lesnimi peleti je ogrevanje varčno Kakovost lesnih peletov, ki kot obnovljiv vir energije predstavljajo alternativo sistemom ogrevanja na kurilno olje, se je po slabših rezultatih testiranja izpred dveh let vendarle izboljšala, ...
Bruselj toži Slovenijo zaradi odlagališč v zapiranju Evropska komisija je vložila tožbo na sodišče Evropske unije zoper Slovenijo, ker za 21 odlagališč odpadkov do 16. julija 2009 ni sprejela ustreznih ukrepov v skladu z direktivo o odlagališčih.
Poostren nadzor nad komunalnimi priključki odkril še več kršitev V Okolju Piran so se zaradi nedavnega onesnaženja kopališča na Bernardinu s fekalijami odločili, da poostrijo nadzor nad komunalnimi priključki, poostren nadzor pa je razkril že kar nekaj kršiteljev.
Na Teznem v Mariboru bo zrasla nova sortirnica odpadkov Mariborsko komunalno podjetje Snaga je na Teznem položilo temeljni kamen za sortirnico odpadkov. To je največja naložba v zgodovini tega občinskega podjetja.
Delo na pogorišču v Kemisu ni imelo zdravstvenih posledic Na zdravstveno poročilo o gasilcih, ki so gasili požar v podjetju Kemis, nestrpno čakamo. So pa pravkar dobili izvide zaposlenih v podjetju, ki so več mesecev delali na pogorišču strupenih odpadkov.
Prva faza sanacije Tojnice zaključena. Sledijo nove analize. Prva faza sanacije potoka Tojnica po požaru v družbi Kemis se je že zaključila. Strokovnjaki nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano bodo zdaj vzorčili mulj iz potoka.
Inšpektorji niso ugotovili večjih kršitev požarne varnosti v družbi Ekosistemi Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v obratu podjetja Ekosistemi ni ugotovil večjih kršitev glede požarne varnosti.
Ali bo morala Slovenija odpreti lastne sežigalnice odpadkov? V zadnjih treh letih se je obseg gospodarstva povečal, skupaj s tem pa se je povečala tudi količina odpadkov, tudi nevarnih.
Analize potrdile onesnaženost vode iz vodnjaka v Zalogu s požarno izcedno vodo Agencija za okolje (Arso) je objavila izsledke analize vzorcev vode, odvzete v okolici požara v družbi Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu.
Z "uvozom" eksotičnih rastlin nevarnost vnosa novih rastlinskih škodljivcev Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opozarja, da bi se morali turisti zavedati, da lahko s skrivaj prinesenimi gomolji, korenikami ali vejicami iz eksotičnih dežel zaradi ...
Foto: Na Vrhniki sanirajo potok Tojnica Kemis je začel sanacijo v rhniškega potoka Tojnica, ki je bil onesnažen po požaru v podjetju za predelavo kemičnih odpadkov.
Prebivalci Zaloga zaskrbljeni zaradi črne vode iz vodnjaka Krajani Zaloga pri Novem mestu so zaskrbljeni zaradi vode iz vodnjaka za zalivanje. Pretekli teden so namreč opazili, da je črna. Obvestili so pristojne, rezultati analiz pa niso znani.
Na plaži v Bernardinu so sneli rdečo zastavo, kopanje je spet dovoljeno Na plaži v Bernardinu so spustili rdečo zastavo in jo zamenjali z belo. Sobotne analize so namreč pokazale, da so kopalne vode med Bernardinom in hotelom Marko mikrobiološko neoporečne.
Sanacija onesnaženega potoka Tojnica prestavljena zaradi neurij Močna neurja na Notranjskem so zamaknila predviden začetek sanacijskih del na vrhniškem potoku Tojnica, ki ga je močno onesnažilo gašenje požara v podjetju za predelavo odpadkov Kemis.
Po požaru v Zalogu: Živila varna, težava pa je v požarni izcedni vodi Občinski svet občine Straža se je seznanil s poročilom analiz po požaru v družbi Ekosistemi. Vzorčena živila so varna in skladna, zrak in reka Krka nista trajno onesnažena.
1 2 3 4 5 6
Kazalo