Onesnaževanje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Onesnaževanje - Arhiv
Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje. V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
Ognjemet - lep, a tako strupen. Zakaj se mu torej ne bi odpovedali? Na agenciji za okolje so letos vsem občinam poslali poziv, naj se zaradi zdravja prebivalcev in zmanjšanja onesnaženja odpovejo ognjemetom.
"Še vedno je čas za ukrepanje, čeprav segrevanja planeta ne moremo ustaviti." Energetski prehod na stoodstotno obnovljive vire energije je popolnoma realen cilj, meni strokovnjakinja za energetiko pri organizaciji Greenpeace Emily Rochon.
Elektrika iz prekmurskih smeti Center za ravnanje z odpadki v Puconcih je eno najuspešnejših podjetij v Pomurju. Ker pri predelavi odpadkov uporablja modernejše tehnološke pristope, je podjetje v dobrem finančnem položaju.
Na tržišču kmalu embalaža za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov Evropski projekt Citruspack ponuja embalažo za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov.
Iz Škocjanskih jam pobrali za 200 vreč odpadkov Septembra je v Škocjanskih jamah potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 190 športnikov iz devetih držav. Pobrali so za okoli 200 vreč odpadkov, so sporočili organizatorji.
Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.
Radioaktivni rutenij-106 k nam najverjetneje prineslo iznad južnega Urala Radioaktivnega rutenija-106, ki ga je na začetku oktobra v zraku zaznala uprava za jedrsko varnost, ni več. Vsebnost je bila sicer tako nizka, da ni imela posledic za zdravje ljudi in okolje.
Indijska prestolnica New Delhi se duši v smogu V glavnem mestu Indije New Delhiju so v sredo zaradi hudo onesnaženega zraka zaprli vse šole. Zdravniki opozarjajo, da gre za izreden razmere na področju javnega zdravja.
Francija bi dovoljenje za "verjetno rakotvoren" glifosat podaljšala "le" za tri leta Francija bo nasprotovala predlogu Evropske komisije, ki predlaga petletno podaljšanje veljavnosti dovoljenja za herbicid glifosat v EU-ju, je sporočil francoski okoljski minster in dodal, da se ...
Na Koroškem smrdelo zaradi počene cevi, nevarnosti za zdravje ni Močan vonj, ki so ga dopoldne zaznali Korošci, se je širil iz tovarne celuloze na avstrijskem Koroškem, so potrdili v Avstriji.
WMO: Koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju rekordno visoka Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je sporočila, da je koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju dosegla novo rekordno vrednost.
Na Institutu "Jožef Stefan" razvili filter trdih delcev za male kurilne naprave Občina Loški Potok je v sodelovanju z Institutom "Jožef Stefan" in gozdarskim inštitutom razvila filter za trde delce za male kurilne naprave.
Lastnik sporne lendavske bioplinarne pristal v stečaju Podjetje Ecos, ki je lastnik lendavske bioplinarne, je v stečaju. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo na avgustovski sklep o začetku stečajnega postopka.
Po letu 2030 nič več novih avtomobilov na notranje izgorevanje Vlada je potrdila strategijo o alternativnih gorivih v prometnem sektorju, ki posebno pozornost namenja hibridnim vozilom in vozilom na električni pogon.
Zaradi alge, ki se je razširila iz Italije, so zaprli vsa školjčišča Zaradi toksinov so začasno zaprta vsa tri slovenska školjčišča - Debeli rtič, Seča in Strunjan. Do preklica je zato prepovedan promet z živimi školjkami z omenjenih školjčišč.
Požar pri Novem mestu "ni povzročil okoljske škode na zemljini" Po Arsovem poročilu o onesnaženju zemljine ob julijskem večjem požaru v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri tem ni nastala okoljska škoda.
Marinček: Ustvarjajo vzporeden pravni red za prodajo virov, kot sta pitna voda in zemlja V torek bo okoljevarstveno soglasje Arsa za Magnin projekt v Sloveniji pravnomočno.
ZPS: S kakovostnimi lesnimi peleti je ogrevanje varčno Kakovost lesnih peletov, ki kot obnovljiv vir energije predstavljajo alternativo sistemom ogrevanja na kurilno olje, se je po slabših rezultatih testiranja izpred dveh let vendarle izboljšala, ...
Bruselj toži Slovenijo zaradi odlagališč v zapiranju Evropska komisija je vložila tožbo na sodišče Evropske unije zoper Slovenijo, ker za 21 odlagališč odpadkov do 16. julija 2009 ni sprejela ustreznih ukrepov v skladu z direktivo o odlagališčih.
1 2 3 4 5 6 7
Kazalo