Slovenija

Poudarki

  • Hrvaški premier Andrej Plenković je pred sejo vlade izrazil upanje, da se bosta državi izognili incidentom, in pričakovanje, da Slovenija ne bo izvajala enostranskih potez
Ribiči
Hrvaška policija je potrdila, da je opravila posvet z ribiči, niso pa povedali, kakšna je bila vsebina posveta. Foto: Radio Koper
VIDEO
Zadnji dan pred uveljavit...

Dodaj v

Hrvaška policija ribičem svetovala lovljenje še naprej

Hrvaški premier pričakuje, da Slovenija ne bo potegnila enostranskih potez
28. december 2017 ob 17:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Hrvaška policija je povabila ribiče na posvet in jim svetovala, naj tudi po 29. decembru nadaljujejo običajno delo v Piranskem zalivu do sredinske črte.

Obenem pa je hrvaškim ribičem tudi zagotovila, da jih bo zaščitila pred slovensko policijo. Hrvaška pa Slovenijo poziva, naj se vzdrži enostranskih potez.

Srečanja se je po navedbah člana združenja ribičev Mare Croaticum Danieleja Koleca udeležilo okoli 25 hrvaških ribičev. Hrvaška policija jim je svetovala, naj ne "delajo težav" in naj se izogibajo incidentom ali provokacijam. Med provokacijami naj bi bil tudi primer, ko so slovenski policisti z brzostrelkami skočili na ladjo dveh hrvaških ribičev.

Posveta s policijo so se ribiči udeležili, saj ne vedo, kako ravnati po 29. decembru, ko bo Slovenija skladno z napovedmi začela izvajati arbitražno razsodbo, ki jo hrvaška zavrača. Arbitražno sodišče je določilo približno tri četrtine Piranskega zaliva Sloveniji.

Plenković: Pripravljeni smo na konstruktiven dialog
Ob slovenski napovedi za implementacijo arbitražne razsodbe je hrvaško zunanje ministrstvo pozvalo slovenske državne organe, naj se izogibajo incidentom in enostranskim ukrepom, ki bi bili namenjeni poskusom spremembe stanja na terenu v škodo Hrvaške. V diplomatski noti, ki so jo naslovili na slovensko veleposlaništvo v Zagrebu, so Slovenijo pozvali, naj ostane zavezana mirnemu reševanju odprtih vprašanj.

Obenem na hrvaškem zunanjem ministrstvu opozarjajo, da bi bile enostranske poteze Slovenije na škodo hrvaške nesprejemljive. "Ukrepi, ki bi vključevali tudi grožnje s silo ali izvajanje sile, bodo v skladu z listino Združenih narodov huda kršitev mednarodnega prava," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, ki je objavljeno na spletni strani hrvaškega zunanjega ministrstva. Ministrstvo je v sporočilu še zapisalo, da je izvajanje arbitražnih odločitev "popolnoma prepuščeno prostovoljnemu izvajanju in dogovoru med strankama v sporu".

Tudi hrvaški premier Andrej Plenković je pred sejo vlade izrazil upanje, da se bosta državi izognili incidentom, in pričakovanje, da Slovenija ne bo izvajala enostranskih potez. Ponovil pa je, da se junijska arbitražna razsodba o meji med Hrvaško in Slovenijo ne more uresničevati brez soglasja obeh držav. Sicer pa je Plenković poudaril, da je Hrvaška pripravljena na konstruktiven dialog s Slovenijo.

"V skladu z mednarodnim pravom arbitražne razsodbe, ki se ji Slovenija čuti zavezano, ni mogoče izvajati brez soglasja obeh strani. Zato pričakujem, da se bo Slovenija vzdržala enostranskih potez, da bi se na ta način izognili kakršnim koli morebitnim incidentom," je dejal Plenković.

Nekdanji diplomat: Hrvaška se ne vede logično
Premier Cerar je v sredo dobil podporo predsednikov države, DZ-ja in DS-ja, Boruta Pahorja, Milana Brgleza in Alojza Kovšce, za implementacijo arbitražne sodbe. Ponovil je stališče, da je njena implementacija mednarodna obveznost Slovenije in Hrvaške in da "ni nekaj, o čemer bi se lahko odločali, ali bomo ali ne bomo, ampak to moramo udejanjiti".

Nekdanji hrvaški veleposlanik v Sloveniji in dolgoletni diplomat Ivica Maštruko je prepričan, da bo arbitražna sodba temelj vsakega prihodnjega dogovora Hrvaške in Slovenije. "Hrvaška se vede kot noj, ki tišči glavo v pesek. Ne glede na to, kaj mislimo, je odločitev sprejeta in obstaja. Ne razumem, zakaj Hrvaška ne sprejme arbitražne sodbe, s katero je zelo zadovoljna in za katero je tudi Plenković povedal, da je v 90 odstotkih sprejemljiva."

L. L., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
drg
# 28.12.2017 ob 18:00
Tako je, ko imas 25 let nesposobne desnicarske vlade, ki samo zavlacuje postopke.

Jp .. Milanović je bil sploh težek desničar. Bravo.

Na HRV nima veze levi ali desni .. vsi serjejo po SLO. Vsi!
GoodFella
# 28.12.2017 ob 18:11
Vsako vplutje prek mejne črte, kot jo je določil arbitražni tribunal, tretirati kot nezakonit vstop v Schengensko območje. In stopnjevati protiukrepe.
artoum
# 28.12.2017 ob 18:05
Hrvaška policija ribičem svetuje, naj še naprej lovijo v Piranskem zalivu

saj je rešitev čisto enostavna. za vsako ribiško ladjo v slovenskem morju , deset dni strogega šengna za vstop v slovenijo.
potem naj pa s tistimi cipli nadoknadijo v gospodarstvu.........
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 18:03
Plenkovičev oče je predavatelj na mariborski tehnični fakulteti. Se oba delata norca iz nas butlnov
conspiracy
# 28.12.2017 ob 17:56
Policijo poslati na novo določeno mejo v zalivu. Pa kaznovati hrvaške ribiče. Enkrat bo zadeva rešena.
kass
# 28.12.2017 ob 18:08
Mi smo se izogibal incidentom 25 let, upam da bomo sedaj pokazal hrvatom tisto kar smo jim prej vse pustil, ko so na slo ozemlju postavljal mejne kučice je blo rečen, ko pa bo meja natančn določena se bodo pa podrle in tko naprej in tko naprej..., bomo vidl če se bo zdj res kej podrl kar so oni enostransko si prilastil po letu 91 in da je to sedaj celo arbitraža določila da je slovensko, ne pa da bomo izpraznil tisto kar smo izgubil po arbitraži, tistega kar smo pa "dobil" nazaj pa ne bomo upal prevzet!!
generacija56
# 28.12.2017 ob 18:05
Tudi v Nemčiji se zavedajo napete situacije.
Ampak samo novinarji Handelsblatt-a:

http://www.handelsblatt.com/politik/inte
rnational/bucht-von-piran-grenzstreit-zwischen-slowenien-und-kroatien-vor-eskalation/20792560.html

Lepo je biti v NATO, dobiš orožja kolikor hočeš, posredovanja med članicami pa ne.
Le če se gre za Ruse, potem je takoj ogenj v strehi in vojska na meji...
Drummer
# 28.12.2017 ob 17:59
Novi vodni top naj dajo sredi Piranskega zaliva, da vidmo če bo delal...:)
aktivist
# 28.12.2017 ob 17:55
Se bomo izogibali incedentom ane Plenkovic? Tako je, ko imas 25 let nesposobne desnicarske vlade, ki samo zavlacuje postopke.
pulpitrock
# 28.12.2017 ob 18:06
dragi plenkovic...to kar pocnete je vasa enostranska poteza. hudic je zdaj sklonit glavo in priznat krivdo...ocitno bo to mogu naslednji hr premie narest, do takrat pa naj kar bekajo
Jole88
# 28.12.2017 ob 18:39
V primeru incidentov naj Slovenija zahteva pomoč FRONTEX-a . FRONTEX (Evropska agencija za mejno in obalno stražo). Agencija pomaga članicam EU Schengenskega območja pri upravljanju njihovih zunanjih meja ter daje strokovno in tehnično pomoč .FRONTEX tudi nudi dodatno opremo ( letala, čolni) in osebja EU. Torej, v primeru incidentov naj se s Hrvati ukvarja tudi osebje EU.
mike81
# 28.12.2017 ob 18:30
Ni problema Plenkovic...skozi celo leto predvsem pa med prazniki in dopusti do nadaljnega strogo izvajati Schengen, kar pomeni temeljit pregled vsakega avtomobila ki nima slovenske tablice...pa ce se kolona nabere do Munchna...in jim kar naravnost povedati da € ne bodo imeli dokler ne podpisejo arbitraze...pa da vidimo kako dolgo bodo trmarili.....
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 18:14
Nemški časopis omenja možnost vojaškega spopada ali vsaj konfrontacijo policijskih sil, pri čemer pa poudarja podporo Nemčije arbitražni odločbi v prid Slovenije
LukaH
# 28.12.2017 ob 19:02
Hrvaško morska obala je severno od Zadra do Bakarskega zaliva. Vsa ostala območja zgodovinsko ne pirpadajo Hrvatom. Dalmatinci niso zgodovinsko niti etnolingivstično Hrvati, so sedaj trenutno le državljani Hrvaške. Hrvati imajo zanimivo politiko asimilacije in širjenja ozemlja, velikokrat zavito v preživeto maškerado 19. stoletja. So zelo spretni "nadmudrevači" in mlajše generacije "Hrvatov" so prepirčane da so "Hrvati"- so se izgubili v talilnem kotlu Hrvatov. Se spomnite ponarejenih karatstrskih knjig v Bujah, zanikanja dogodkov okoli Štrigove (pokoli celih slovenskih vsai še po 2. svetovni vojni), Jasenovac, najbolj kruto koncentracijsko taborišče v Evropi in poleg Harbina drugo najbolj kruto, se ni zgodil slučajno, Hrvaška je bila poraženka v drugi svetovni vojni, vendar je bila v duhu bratstva in enotnosti prikazana kot zmagovalka in za nagrado dobila jurisdikcijo nad Dalmacijo in po letu 1954 tudi nad Istro. Matulji so bili od nekdaj slovensko naselje, danes celo tam živeči Slovenci, tako blizu svoje matične države pozabljajo svojo zgodovino. Slepomišenje tega nenavadnega samo-kvati Iranskega oklicanega naroda je potrebno enkrat za vselej končati, ne glede na ceno... se to prebrali, gastarbajeterji živeći v Sloveniji...kateri rod že?
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 20:18
Edino zdravilo zoper rvaško je, da Slovenija do pike natančno izvaja schengenski nadzor južne meje, pa četudi to prinese kolone čakajočih do Nemčije. In pa vsakič, ko bo rvaška hotela postati članica določenih organizacij in klubov, kjer je Slovenija že članica, odločno glasovati proti. Argument imamo, to pa je nespoštovanje mednarodnih pogodb in sodb.
DeepBlue
# 28.12.2017 ob 18:28
Če jim svetuje to, pomeni da gre za čisto navadno provokacijo ...
OMNIC
# 28.12.2017 ob 18:35
Plenković pravi: Pripravljeni smo na konstruktiven dialog.
NITI ENA beseda v tem stavku ne drži vode.
1. niso pripravljeni na nič
2.kaj je konstruktiven dialog se jim ne sanja
3.dialog po hrvaško je seveda MONOlog.
Borut je seveda verjel Jadranki in Croatom, da bodo spoštovali podpisane zaveze po AS, zato smo tudi pristali na vstop CRO v EU. Mislim, da je hrvaška politika tisto milisekundo pričela razmišljati o demontaži AS. Tako zelo, da se zdaj niti ne morejo povleči nazaj in čvekajo o saborski odločitvi (iznad sabora je samo nebo i Bog). Kot da ni sabor že x-krat spreminjal svoje sklepe.
dr.Mockba
# 28.12.2017 ob 18:41
"V skladu z mednarodnim pravom arbitražne razsodbe, ki se ji Slovenija čuti zavezano, ni mogoče izvajati brez soglasja obeh strani. Zato pričakujem, da se bo Slovenija vzdržala enostranskih potez, da bi se na ta način izognili kakršnim koli morebitnim incidentom," je dejal Plenković.

Ali sem prav prebral: Plenković se sklicuje na razsodbo arbitražnega sodišča! Torej, to pomeni da ga prizna.
cairns
# 28.12.2017 ob 18:21
Hrvaška policija je povabila ribiče na posvet in jim svetovala, naj tudi po 29. decembru nadaljujejo običajno delo v Piranskem zalivu do sredinske črte. Obenem pa je hrvaškim ribičem tudi zagotovila, da jih bo zaščitila pred slovensko policijo.

Zelo jasno povedano da se bodo izogibali incidentom.
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 19:09
Zakaj bi morali s kakršnjo silo posegati na našem ozemlju, z dvema napihljivima čolnoma ne moremo nič, lahko pa postopamo diplomatsko in pustimo, da se Hrvati sami uničijo, brez skrbi, provocirali bodo zelo hitro.
cene vols
# 28.12.2017 ob 19:59
"Ne razumem, zakaj Hrvaška ne sprejme arbitražne sodbe, s katero je zelo zadovoljna in za katero je tudi Plenković povedal, da je v 90 odstotkih sprejemljiva."
Normalno. Oni bi vzeli samo tisto kar jim odgovarja, za ostalo bi se še pogajali. Tipično.
stoychi
# 28.12.2017 ob 18:49
Ivica Maštruko ne razume zakaj hrvaška ne sprejme arbitražnega sporazuma?
Zato ker je NWO bančna mafija določila teritorij bivše Juge za konfliktno področje, za vspodbujanje sovraštva in spopadov med narodi, v ozadju pa za plenjenje njihovega ozemlja. Precejšen delež Grvaške je že v rokah korporacij kot Monsanto itd. Andrej Plenković pa je njihov sluga in bo storil vse, kar mu je od NWO bančnih mafijašev naročeno. Politikom obeh držav je itak do lastnega ljudstva toliko kot do lanskega snega.
knedlck
# 28.12.2017 ob 18:24
Nc, mi pa med poletno sezono na meji dosledno izvajat nadzor, pa naj vsi cakajo po 8 ur da grejo na hrvasko na morje

Drgac pa slovenci, sedaj vsi gonijo pa udarjajo po hrvaski, poleti pa procesije do dol
Nikolaj
# 28.12.2017 ob 20:30
Dokler Hrvaška ne sprejela izvajanje arbitražne odločbe, mora Slovenija blokirati Hrvaško pri vstopu v šengensko območje in pri vstopu v mednarodne institucije.
Zelo preprosto.

V kolikor se bodo incidenti hrvaških ribičev nadaljevali pa naj Slovenija zapre slovensko hrvaško mejo.
Tudi to je zelo preprosto.
antartide
# 28.12.2017 ob 20:01
@ Epafrodit

"Dva Hrvata, tri tata" je sodobnejša verzija tega pregovora.
osservatore
# 28.12.2017 ob 20:36
Hrvaška policija ribičem svetuje, naj še naprej lovijo v Piranskem zalivu

Recept za incidente.
Rosimario
# 28.12.2017 ob 20:19
Največ novih Ištrianov je iz Bosne in Slavonije ki do leta 1992 niso videli morja
Epafrodit
# 28.12.2017 ob 19:44
Hrvaška policija ribičem svetuje, naj še naprej lovijo v Piranskem zalivu

Tam kjer sem odraščal (pred veliko desetletji) so ljudje imeli rek: "Hrvat je tat."
$$$$$$
# 28.12.2017 ob 18:05
Kaj svetuje nasa policija? "Lovite v ljubljanici" mogoce?
https://www.startminer.com/1617958
bob
# 28.12.2017 ob 21:52
Jaz svetujem, da nehamo obiskovat njihovo morje in začnemo bojkotirat njihove izdelke.
RJSlo
# 28.12.2017 ob 20:34
No ja. Še 24 ur. Potem bomo ugotovili kaj je več vredno, meja ali vikendi?
BlackCatXing
# 28.12.2017 ob 18:13
@generacija56
Lepo je biti v NATO, dobiš orožja kolikor hočeš, posredovanja med članicami pa ne.

Ne razumem, pa brez zamere.
Ampak kaj pri milem bogu ima pa NATO veze pri mejnih vprašanjih med Slovenijo in Hrvaško???
Bi razumel, če bi rekel EU, ampakk NATO???
marko02
# 28.12.2017 ob 18:04
Rabimo resne incidente! Samo tako bomo dosegli, da se bo vključila EU.
Lupo
# 28.12.2017 ob 18:03
Še dobro da imamo Erjavca!
James Moriarty
# 29.12.2017 ob 07:29
Prebral sem nekaj komentarjev pa bom pristavil še svoj pisker. Pa kaj eni resno mislite, da je hrvatom toliko do tega koščka morja? Ne. Podarjeno so dobli celo savudrijo, tega se oni predobro zavedajo. Zaječ tiči drugje. Hrvati bi nam radi preprečili dostop do odprtega morja. Za nič drugo se ne gre. V nos jim gre Luka Koper, ker njihova Reška luka počasi propada. In mi smo jim trn v peti. Imamo daleč najboljšo pozicijo kar se luk v evropi nasplošno tiče. Praktično v osrčju evrope. Odprto imamo pot do cele srednje evrope, in če bi mi bili maaaalo bolj sposobni, bi spravili drugi tir že davno skozi.
Dejstvo je da je Trst nepraktičen za države kot so avstrija, madžarska, slovaška, češka....ker se moraš vozit vseeee okoli. Reška luka je premala, zastarela in ni v šengnu. Luka Koper....eee, to je pa biser. In če bi znali, lahko držimo za njihove "dragulje" vse te zgoraj naštete države pa še katero zraven. Ampak le v primeru, da speljemo dvojni tiri do meje z madžarsko (proti Budimpešti) in do meje z avstrijo (proti Dunaju).

Mi imamo v naši Luki en ogromen potencial. Upam da se tega naši politiki zavedajo in da ne bodo začeli premikati stvari v pravo smer takrat, ko bo to že prepozno.
Bivši uporabnik
# 28.12.2017 ob 21:20
Rvaška vlada s trmastim upiranjem uveljavljanju arbitraže prikriva svojo nesposobnost vodenja države. Njihova država je skoraj pred bankrotom, čaka jih dokončanje afere Agrokor, ki se po vsej verjetnosti ne bo končala dobro za rvate, pa še in še...
rudes
# 28.12.2017 ob 20:22
Samo, kdo bi to razumel. Imamo dobesedno grozovito orožje napram Hrčkom. Mejo in Schengen. Dosledno, ampak, res dosledno izvajanje Schengna v turistični sezoni. Pa tudi izven nje.

Pa dopovedati že enkrat Slovencem, da je "lijepa njihova obala" prekleto draga in da za svoj denar dobiš bistveno boljšo uslugo v Svstriji, Italiji, Madžarski , kjerkoli. Ko bo Slovenec enkrat končno tudi to pogruntal, bojo sosedje hitro prijavili stečaj.
emem7
# 28.12.2017 ob 20:19
Hrvatje nam naj čimprej vse poberejo, da bo mir :) zakaj pa smo tako zabiti in imamo na vrhu zgodovinske stroke v Sloveniji Petra Štiha, človeka, ki je v SD-jevem letaku, (ki je pred referendumom o arbitraži pozival naj glasujemo ZA), pisal o tem, da moramo biti zelo srečni, da sploh imamo kaj morja.

Hrvaška naj vzame še Marindol, Drage, Območje Osilnice, Drage in Trave, Drage u Žumberku ali pa kar celo Belo Krajino, Razkrižje in mogoče še kaj. S krajo katastra jim je že uspelo vzeti zaselke južno od Dragonje ter ozemlje ob Muri. Sodišče je tako ali tako delo opravilo skrajno malomarno. Važno pa je, da so razne Dominike Škvorc in Vasiljke Sancin dobile svojo slavo v stroki s tem, čeprav je vse skupaj bilo paradajzarsko do konca. Podprimo te naše veljake s Štihom na čelu in bodimo vsi skupaj kar kolektivno zabiti! :-) Pa bo!
ga_moram_imet
# 28.12.2017 ob 21:28
Če bodo politiki pametni bodo vedno blokirali hrvatsko pri vsaki EU zadevi. Tudi če sprejmejo arbitražo, naslednjih 30 let nagajt nagajat nagajat hrvatski.
no72
# 28.12.2017 ob 20:26
Sploh ni več nobene debate. Verjemite ne bo lahko, ker nimamo opravka s komerkoli, ampak Hrvati.
Menim, da bo potrebno tudi tvegati, v skrajnem slučaju tudi silo ali celo kakšno srago krvi, ker šele v tem primeru bo EU zastrigla z ušesi pa nič prej!

Do takrat bo Timermans flancal, da je edino pomembno, da ne bo incidentov, boli njega za pravično implementacijo AS. Poti nazaj ni več, le odločna zasedba do metra našega morja ali pa popolni umik, srednje poti po 29.12. ne bo več. Po 29.12. ne bo nikoli nič več kot je bilo.

Implementacija sporazuma za vsako ceno ali pa večna in dokončna zgodovinska kapitulacija pred državno hrvaško militantno aroganco!
misterij1234
# 28.12.2017 ob 20:06
Cerarjevo vlado je treba vprašati,zakaj SOVA ,ki je sestavni del vlade še ni poročala o prsluškovalni aferi našima arbitroma tov.Sekolcu tov-ci Drenikovi.Hrvati so gotovo prisluškovali z ukradeno opremo našega vohunskega avta v Zavrču,tik ob meji s hrvaško.Slika bi bila popolna ,če bi naša nesposobna SOVA TAKOJ ODKRILA,kdo prisluškuje AS-šču in našima nesposbnima arbitrima.
veza
# 28.12.2017 ob 19:52
Benji
# 28.12.2017 ob 18:59

Ni še prepozno, a čas se izteka.
Priznajmo, da smo s prisluškovanjem naredili napako, neposredno odgovorni naj odstopijo in začnemo od začetka, če se Hrvati še vedno pripravljeni.


koliko krat sem ti povedal, bom še enkrat ponovil, vsako na novo začeto pogajanje nam prinese na morju manj, kot sedaj arbitraža.
Pa zakaj bi nam HRV dali več, kot je določila arbitraža, pomisli malo.
dego47
# 28.12.2017 ob 19:26
Schengen med sezono,kolone do Berlina,naslednje leto bodo dali cel zaliv,ker tudi ostalo morje ne bodo imeli kaj rabit,ker ne bo turistov.
veza
# 28.12.2017 ob 19:19
Isao
# 28.12.2017 ob 19:13

Torej je problem v naših petih in petindvajsetih hrvaških ribičih.

ne bodi smešen, kaj pa naj ribiči lovijo, saj ni rib, ribiči so pač primerni za dokazovanje, do kje sega morje, ki si ga HRV lastijo, v resnici gre za Luko Koper.
KLIPAN
# 28.12.2017 ob 18:15
@pazi_mina
"jaz pa jim privoščim, kar naj lovijo do sredine pa tudi malo čez če je treba, ko imaš na drugi strani nevretenčarje....nevretenčarjem se ne reče brezveze nevretenčarji"

Kdo je nevretenčar, arbitražno sodišče?
Domačim izdajalcem se tudi ne reče brez veze-domači izdajalci.
RJSlo
# 28.12.2017 ob 18:08
No ja. Zdaj lahko preizkusimo dobavljene Patrije, če so vodotesne. Vse tri poslati v Piranski zaliv, na novo mejo. Če so vodotesne naj vojaki lovijo ribe. Če pa niso pa... Upam, da imajo v opremi tudi reševalne jopiče.
mali_piscek
# 29.12.2017 ob 07:29
Že ko smo Hrvate spustili v EU, sem rekel, da je to katastrofalna napaka. Dobri sosedski odnosi se namreč gradijo dvostransko.

Sedaj imamo slabše argumente, vendar jih je še kar nekaj. Blokirat Hrvaško kjerkoli je mogoče z argumentom, da je ne moremo sprejeti, ker ne spoštuje mednarodnega prava. V mislih imam Schengen, OECD, morda še kaj.
Gost 111
# 29.12.2017 ob 00:01
Enkrat za vselej je treba sosedom pokazati da bomo tudi mi zaščitili SVOJE interese in kar je najbolj pomembno SPOŠTOVALI odločitev mednarodnega sodišča ki je jasno povedalo kaj in kako !! Tu se vidi da smo kljub vsemu še vedno mirni in se ob vsakem pritisku Zagreba pomikamo korak po korak nazaj in skrajni čas je da se naredi 10 korakov naprej ! Sodišče je razsodilo in kdor tega ne spoštuje obstajajo druge sankcije in ne vem kaj čaka EU ???????
V obratnem primeru bi nas razstavili na prafaktorje tako pa se mi zdi da je Hrvaška izjema in jo vsi ujčkajo kot da so center sveta ! Slovenija dovolj je bilo enkrat je treba reči dosti je !
galoper
# 28.12.2017 ob 22:12
Najprej so se strinjali z arbitražo, postopek so omalovaževali in ga zavračali, razsodba je potrjena od mednarodnega kvoruma, zavračajo izvedbo, čeprav je dokument veljaven in na koncu ščuvajo svoje ribiče naj kršijo državno mejo, na koncu koncev nam celo 'grozijo z nasveti' naj ne postopamo po mednarodni razsodbi???
SsDrag
# 28.12.2017 ob 21:42
pač hrvaška pričakuje, da se bo slovenija popolnoma uklonila njenim željam... upam, da slovenija začne izvajat arbitražni sporazum. imamo podporo evrope.
Kazalo