Foto:MMC RTV SLOłV družbi BŠP-ja ima Pečečnik 58-odstotni delež, občina 29-odstotni, OKS pa 13-odstotni delež, pojasnjuje župan. Foto:
Foto:MMC RTV SLOłV družbi BŠP-ja ima Pečečnik 58-odstotni delež, občina 29-odstotni, OKS pa 13-odstotni delež, pojasnjuje župan. Foto:

Pojasnil je, da bo mestni svet predlog prostorskega odloka za urejanje območja bežigrajskega stadiona obravnaval aprila ali maja, saj čaka še zadnje soglasje. Ko bo predlog sprejet, bodo v tek spravili postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo še letos, je dodal.

LPP: UKINITEV PLAČEVANJA Z GOTOVINO
Zaradi zlorab pri plačevanju vožnje z mestnim potniškim prometom v Ljubljani bodo najverjetneje predlagali ukinitev plačevanja z gotovino, je napovedal župan Zoran Janković. Plačevanje bo tako mogoče le z enotno mestno kartico urbano, ki bo po njegovih besedah 24 ur dostopna tudi na urbanomatih. Plačevanje voženj z gotovino sicer velja do konca junija, župan pa je do zdaj napovedoval, da bo tako verjetno ostalo tudi v prihodnje zaradi vseh tistih, ki se z mestnim avtobusom vozijo redkeje.


"Za zamudo pri prenovi stadiona kriv Pečečnik"
Kot je znano, bo Plečnikov stadion za Bežigradom obnovila zato ustanovljena gospodarska družba Bežigrajski športni park, ki je v lasti omenjenega podjetnika Joca Pečečnika, znanega tudi kot lastnika in predsednika nogometnega kluba Interblock, Olimpijskega komiteja Slovenije ter občine Ljubljana.

Janković meni, da je za zamudo pri prenovi stadiona kriv prav Pečečnik, ker je na začetku pripravil idejni projekt, ki ga na občini niso sprejeli, češ da ni primeren za to lokacijo. Pozneje je bil zato izveden javni anonimni arhitekturni natečaj, na katerem je bil aprila lani izbran projekt nemškega arhitekturnega biroja GMP.

"Namesto 12.000 največ 8.000 sedežev"
Pečečnik je projekt zdaj zelo racioniral, pravi ljubljanski župan, tako da bo na stadionu namesto 12.000 med 7.500 in 8.000 sedežev, manj pa bo tudi površin za vse vrste športov, tako da bo Ljubljana na koncu dobila "butični stadion".

O morebitnem umiku Pečečnika pa je dejal, da tega podjetnik ne bi mogel storiti, saj bi ga to stalo 15 milijonov evrov.