Slovenija

Poudarki

  • Prepričan je, da je vodstvo Arhiva RS manipuliralo
  • "Naši strokovni sodelavci so nekaj dni prebili v arhivu"
Janez Janša
"Predsednik Türk je lani zatrdil, da leta 2010 o napadu ne ve nič, razen to, kar je izvedel iz medijev. To enostavno ni res. Leta 1980 je dobil dokumente, iz katerih se je seznanil o stvareh, ki niso bile v medijih," je spet poudaril Janša. Foto: MMC RTV SLO
       V arhivu so dokumente poiskali strokovni sodelavci, nato so jih skenirali in dali na spletno stran. Morda je bil vrstni red takrat nekoliko drugačen. Jaz nimam nič proti temu, da se zadeve raziščejo. Pričakujem pa, da bodo pristojni preiskali tudi uničevanje arhivov.       
 Janez Janša
Eksplozija v Velikovcu
Manjšina svari, da bo odpiranje starih tem o napadu v Velikovcu lahko imelo slabe posledice zanje. Foto: MMC RTV SLO
       Ko je Türk postal predsednik komisije – tri mesece po atentatu – je podedoval tudi vse dokumente, ki jih je imel njegov predhodnik.       
 Janez Janša
Danilo Türk
V uradu predsednika republike so izjave predsednika SDS-a označili za "beg pred resnico v ponarejanja in podtikanja". Foto: EPA
VIDEO
Janša odgovarjal na očitke
VIDEO
Prirejen dokument SDS-a
VIDEO
Odzivi na objavljeno arhi...

Dodaj v

Janša: Morda je bil vrstni red dokumentov drugačen

Zagotavlja, da noben dokument ni ponarejen
22. februar 2011 ob 22:55,
zadnji poseg: 23. februar 2011 ob 13:05
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Morda je bil vrstni red dokumentov takrat nekoliko drugačen," je po dnevu dokazovanj, da je SDS priredil dokument, ki naj bi ga leta 1980 dobil Danilo Türk, dejal Janez Janša.

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je, potem ko je označil Delo za režimski časopis, ker je v arhivu poiskalo dokumente, ki jih je njegova stranka objavila na spletni strani in z njimi dokazovala, da je predsednik države Danilo Türk o napadu v Velikovcu leta 1979 vedel več, kot pravi, zdaj svojo plat zgodbe prestavil tudi v Odmevih. Slavku Bobovniku je zatrdil, da nima nič proti, če se zadeve raziščejo. "Pričakujem pa, da bodo pristojni preiskali tudi uničevanje arhivov," je dodal.

Večina tistih, ki so danes bili v Arhivu Slovenije, pravi, da ste dokument na vaši spletni strani priredili. Da ste ga sestavili iz treh dokumentov?
Tudi če bi to držalo, pa ne drži, je Turk dokumente svojega predhodnika dobil, ker je njegov naslednik. Dokumenti so bili torej na njegovi mizi nekaj mesecev po napadu v Velikovcu, saj je bil sekretar pri Hartmanu, nekaj mesecev pozneje pa tudi predsednik komisije. Tega dokumenta, ki je bil danes predstavljen v arhivih, nismo našli. Dokumente, ki smo jih mi objavili, smo našli po pregledanih 20 škatlah arhiva manjšinske komisije pri SZDL-ju. To, kar so sodelavci prinesli iz arhiva, smo objavili. Vsak dokument ima svoj datum, natančno se ve, kdaj je nastal. V spremnem dopisu natančno piše, za kaj gre: 'Za informacijo o sodnem procesu Vidmar - Blaj, katero smo prejeli od ambasade SFR Jugoslavije na Dunaju.' In v teh prilogah je to.

Gospod Türk je nedvomno dobil dokument, ki ste ga tudi vi pokazali, in dobil je štiri strani, ki sledijo začetni naslovni strani. Drugi dokumenti pa so nastali leta 1979 in so prišli na naslov komisije, ko je še ni vodil Danilo Türk, ampak Hartman. Je dokument na vaši spletni strani sestavljen iz treh dokumentov?
Ne, naš dokument so skenirani dokumenti, ki smo jih pred približno enim letom našli v Arhivu Republike Slovenije.

Ki ste jih potem sestavili v en dokument?
Ne. Tako, kot smo jih našli tam, tako so predstavljeni. Nikoli nismo trdili, da se vsi ti dokumenti, ki so priloga osnovnega dopisa, nanašajo na poročila ambasade, ker je tudi iz samih dokumentov razvidno, da to niso poročila ambasade. Na vsakem je datum in noben ni ponarejen.

Tega niti nismo trdili. Mislim pa, da bi zdaj podcenjevala gledalce, če bi zdaj rekla, da se tisto, kar ste objavili na spletni strani, ne nanaša na čas, ko je bil predsednik Türk na čelu komisije za manjšince.
Nanaša se tudi na ta čas. Nikoli nismo trdili, da je bil predsednik Türk takrat, ko se je atentat zgodil – septembra 1979 - v funkciji, da bi bil o tem obveščen. To se je potem pojavilo v medijih. Ne bi bilo logično, da bi bil o tem obveščen, glede na funkcijo, ki jo je takrat opravljal. Je pa dobival o tem informacije, takoj ko je bil postavljen na mesto predsednika komisije. In predsednik Türk je lani zatrdil, da leta 2010 o napadu ne ve nič, razen to, kar je izvedel iz medijev. To enostavno ni res. Leta 1980 je dobil dokumente, iz katerih se je seznanil s stvarmi, ki niso bile v medijih.

Dobil je štiri strani dokumentov leta 1980.
Ne, dobil je več, le mi smo objavili samo štiri. V arhivu se je našlo na desetine dokumentov.

A to so dokumenti, ki jih je dobil njegov predhodnik.
Ko je postal predsednik komisije – tri mesece po atentatu –, je podedoval tudi vse dokumente, ki jih je imel njegov predhodnik.

Gospod Janša, zdaj ne govoriva o vsebini. To, kar imate vi v mapi, je sestavljeno iz več škatel o Velikovcu.
Vsebina je, kar je predsednik vedel takrat in kaj je vedel lani.

Kdo je pripravljal in kdo je te dokumente do zdaj videl v vaši stranki?
Videli so jih vsi, ki so jih videli na spletni strani. V arhivu so jih poiskali strokovni sodelavci, nato so jih skenirali in dali na spletno stran. Morda je bil vrstni red takrat nekoliko drugačen. Jaz nimam nič proti temu, da se zadeve raziščejo. Pričakujem pa, da bodo pristojni preiskali tudi uničevanje arhivov. Gospod Potrč je bil eden izmed petih ključnih funkcionarjev v tej državi pred demokratičnimi spremembami in v tistem času se je uničilo 25 odstotkov slovenskega arhivskega gradiva.

Popoldne ste omenili tudi možnost, da se je v Arhivu RS kaj »izgubilo«, od takrat, ko ste to videli vi, pa do danes. Res dopuščate to možnost?
Trdno sem prepričan, da je vodstvo arhiva manipuliralo z novinarji, ker je pokazalo samo dva dokumenta od več tisoč dokumentov te komisije v 20-50 škatlah, od teh se jih vsaj 100 nanaša na čas dogodkov v Velikovcu.


Ampak pokazali so nam tudi to, kar imate vi v mapi. Kako so torej manipulirali z nami? Vsebina najinih dokumentov je ista.
Ne, ni. Nekatere stvari so iste, nekatere pa ne. Nekatere od teh prilog so bile priloge različnih dopisov. To je mogoče ugotoviti, če se pregleda celoten arhiv.

Mislim, da smo dobro pregledali, pa do tega zaključka nismo prišli.
Naši strokovni sodelavci so nekaj dni prebili v arhivu in pregledali okoli 20 odstotkov vsega. Vi tega niste mogli pregledati v eni uri.

Manjšina v Avstriji pravi, da ji delate škodo tudi zdaj s pogrevanjem teh zgodb. Šturm dodaja, da tudi če so v arhivih kazniva dejanja, so ta zastarala.
Slišal sem tako gospoda Šturma kot ljudi iz vodstva Narodnega sveta Koroških Slovencev, ki so dejali, naj se stvari razčistijo in da so proti zapiranju arhivov.

Profesor Šturm pravi, da so morebitna kazniva dejanja zastarala.
Nekatera da, dvomim pa, da so zastarala kazniva dejanja državnega terorizma. A ne gre za to. Ta zadeva se danes ne bi odpirala, če vlada ne bi čez noč spisala zakona, da zapira arhive.

Tudi vi, g. Janša, ste sprejeli zakon, ki je odprl arhive, in uredbo, ki jih je zapirala.
To ni res. Preberite to uredbo, ki omogoča predajo arhivov iz Sove v Arhiv RS. Nikjer jih ne zapira.

Na podlagi te uredbe je bil sestavljen sporazum, da ostane del dokumentov zaprtih.
Ta sporazum, če je bil sestavljen, je nezakonit.

"Dobili smo poročilo Šturmove komisije, ki dokazuje, da je bila vlada uradno seznanjena s sporazumom, kar je Janez Janša na Odmevih zanikal," je pojasnil Franco Juri (Zares). Juri je prepričan, da se Janša "zapleta v lastne pasti, laži in manipulacije". Dodaja, da "imamo opravka s fenomenom sistematičnega laganja", zato upa, da se bo glede aktualnih zadev opredelila tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar in dokazala, da ni "politični privesek Janeza Janše".

Ampak bil je sestavljen v času vaše vlade.
Brez moje in vladne vednosti.

Vladi očitate, da se ukvarja z obrobnimi zadevami. Ampak zdi se, da jo tudi vi nenehno pošiljate k manj pomembnim rečem?
Publicist Omerza je avgusta lani zaprosil za dostop do arhivov, ki pa mu ni omogočen, kljub temu da mu zakon to garantira. Namesto da bi se vlada ukvarjala s krizo, je raje hitro spisala novi zakon o arhivih, ki omogoča, da ostaja del arhivov Sove zaprt. Mi smo šele na to reagirali. Ni opozicija sprožila te teme.

Arhiv Republike Slovenija je zaradi velikega zanimanja javnosti, številnih medijskih objav in polemik v zvezi z arhivskim gradivom, ki ga je Slovenska demokratska stranka objavila na svoji spletni strani in zadeva t. i. velikovški dogodek, sam objavil izvirne dokumente v celoti. Dokument, ki ga je kot enoten dokument objavil SDS, je po njihovih besedah sestavljen iz delov različnih dokumentov, ki si jih lahko pogledate tukaj:
- Informacija o sodnem procesu Vidmar–Blaj, (julij 1980)
- Posebna informacija št. 81 o mednarodnih odnosih in dogodkih, (2. 10. 1979) -objavljena točka 1
- Posebna informacija št. 83 o mednarodnih odnosih in dogodkih, (5. 10. 1979) - objavljeni točki 2 in 3

Dokumente, ki jih je SDS pred dnevi objavil na svoji spletni strani, poglejte tukaj.
Iz dokumentov, ki jih je objavil Arhiv RS in dokumenta, ki ga je objavil SDS, je mogoče razbrati, da so v SDS-u iz prvega dokumenta vzeli 2. stran z naslovniki, med katerimi je tudi Türk, nato pa dodali 2., 3. in 4. stran drugega dokumenta, 5., 6. 7., 8., 9. 13. in 12. stran tretjega dokumenta, (teh dveh dokumentov Türk ni prejel), nato pa še 3., 4., 5. in 6. stran prvega dokumenta.
A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Stereotip
# 22.02.2011 ob 23:19
Slavko Bobovnik, ODLIČEN intervju! Tole me spominja na Frost/Nixon!
PICENG
# 22.02.2011 ob 23:15
Cenim, da Turk neoče vložiti civilne tožbe proti Janši (saj se noče spuščati v ta nasmeteni golobnjak), toda ponarejanje se mora preganjati po službeni dolžnosti, če policija ali tožilstvo zaznajo sum v to smer. Ponarejanje je bilo - s ciljem škodovati predsedniku, ki se ni prav nič zlagal, zato naj se laž SDS preganja, kot to gre v pravnih državah.
Lluka
# 22.02.2011 ob 23:12
Eee moj Janša. Pravkar si si postavil nagrobnik. Neverjetno...da takšna nasprotna govorenja iz tvojih ust v preteklih dneh..pa še ne. Najprej rečeš tako... nato rečeš da si mislil tako drugače.... in bla bla bla. Nazadnje.... Eh nič...

Bom prišel prižgat svečko na grob stranke SDS.
Hladilnik
# 22.02.2011 ob 23:22
Bobovnik ga je podelal kot majhnega solarcka, ki so ga dobili pri prepisovanju...
Hladilnik
# 22.02.2011 ob 23:17
ma kr neki... bolj ko govori, bolj se pogreza v lastno blato... najboljse so mi pa potem izjave izvijanja v stilu "nikoli nismo trdili tocno tega ali onega"... pac se obeša na neke slamice. Turk je bil obveščen od ambasade par mesecev po napadu, pa še to je šlo za skupno poročilo o tem, kaj pišejo mediji... torej ni šlo za nobeno informiranost "iz pve roke"... tolko kot je izvedel on v tem dopisu je lahko vedel vsak slehernik, ki je spremljal avstrijsko časopisje...
Jure_mb
# 22.02.2011 ob 23:21
Očitno Ivan po ponarejevalskem debaklu, le eni od vrste kriminalnih afer stranke SDS, že zlati pleničke. Zanimivo, da se stranka, ki jo navzven tako skrbi za prihodnost Slovenije samo brska po arhivih.
Stereotip
# 22.02.2011 ob 23:13
Janša go home!
RAAKP
# 22.02.2011 ob 23:25
Janša spet polovičarsko odgovarja... Kar neki. Zdaj, ko so ga postavili NA LAŽ ne trdi več ničesar in dopušča razne možnosti...

G.Janša, kdo so storkovni sodelavci SDS-a, ki so flasificirali dokumente?
komsomolec
# 22.02.2011 ob 23:30
Haha, pri Bobovniku je tako mencal, sem čakal kdaj bo naredu lužico.
Je pa zanimivo kdo so "strokovni sodelavci" SDS, ki brskajo po arhivih in kdo to financira?
neo
# 22.02.2011 ob 23:24
Največji moralisti in puristi so največji nemoralneži in pokvarjenci. Od klerikov do SDS-a.
Politkomisar.
# 22.02.2011 ob 23:38
Laž ima kratke noge. Si pozabil na to Janša ?
Jure_mb
# 22.02.2011 ob 23:26
Slavko Bobovnik je car.

Upam, da je instrumentalizirana kvazinovinarka Peskova videla, kaj je to novinarstvo in da jo je zjutraj, ko se pogleda v ogledalo, vsaj malo sram zato, ker sramoti novinarski ceh in ker živi življenje brez hrbtenice.
labda
# 22.02.2011 ob 23:39
BOBOVNIK FOR PRESIDENT!
komsomolec
# 22.02.2011 ob 23:33
janša se je blamiral totalno, cela Slovenija je to videla in spoznala kakšen brezveznik je ta tip.
novaslovenija
# 22.02.2011 ob 23:31
strel še v desno koleno
Stereotip
# 23.02.2011 ob 00:22
Še enkrat je treba reči, da gre tukaj vsa čast Slavku Bobovniku. Le malo imamo še takih novinarjev, in moramo jih podpreti, kadar si upajo poslance in druge politike prijeti za besedo. Bravo!
johnb
# 23.02.2011 ob 00:12
Ponavad ne komentiram političnih novic, rad bi sam povedal sam kapo dol za Bobovnika. Način na katerega je on dones pometel z Janšo in Kresalovo bi moral it v slovensko novinarsko televizijsko antologijo. Mislim, da to kar je on dones naredu JJ-ju se ne upa noben novinar v tej državi. Ma res Cojones, tale slavko.
KruhTeUbije
# 22.02.2011 ob 23:34
Zanima me, kako strokovno podkovani, politično neodvisni ter predvsem pošteni so ti SDS-ovi "strokovni sodelavci"?
jo-jo
# 23.02.2011 ob 00:18
Tole so pa bili Odmevi, ki bodo še dolgo odmevali....
Stereotip
# 22.02.2011 ob 23:47
@so what!

A lahko prosim nehaš kopirati Janševega pisma svojim prvržencem na spletni strani SDS? Dolgočasno je.
goldmayer367
# 22.02.2011 ob 23:42
...neverjeten je tale Janša,...sem mislil, da ga bo Bobovnik kar spekel,...pošteno sem se zmotil,...mislim, da ni junaka, ki bi uničil njegovo tako pokončno držo! Bobovniku in vsem ostalim, ki pripravljajo ODMEVE in oddajo POGLEDI SLOVENIJE iskrena HVALA!
viljam_s
# 22.02.2011 ob 23:31
Daj Janša ne bluzi. Zadnje volitve si izgubil, folk te ne mara, razen 30% desnih vernikov - ampak to ni dovolj, da boš dobil 50+ tudi, če relativno zmagaš. Odstopi že enkrat, da bomo lahko z mirno vestjo volili za opozicijo!
Da boš pa lažje šel pa vseeno res iskrena hvala za: prekmursko, gorenjsko in dolenjsko avtocesto. Hvala za vinjete in cenejša zdravila. Tudi hvala za pošteno vodenje EUja, uvedbo evra, gostitev vrha EU-ZDA, proračunski presežek, najnižjo brezposelnost, pediatrično in nevrološko kliniko, onkološki inštitut, Mariborski medicinski fax in stadion, mesto kulture in univerziado, daleč najcenejši benz, ko je bil sodček rekordnih 150€, državno upravo, ki je delala tudi ob sobotah in e-državno upravo zaradi katere ne rabim več hodit na šalterje. Zdaj pa idi že enkrat z bogom, ker zmagat ne moreš s takim bednim načinom. Počasi bom zares začel vrjet, da si nastavljen od levičarjev, da rušiš desnico, ker to da se ze 20 let nisi nič naučil ne more bit več naklučje - majke mi!
likvidator
# 23.02.2011 ob 09:50
Dobijo ga na laži, predstavijo ponarejene in prave dokumente, on pa trdi, da ni res, niso ponarejali. Pa kaj se je temu čist zmešalo.
kritizer
# 23.02.2011 ob 10:22
Naši strokovni sodelavci so nekaj dni prebili v arhivu

Bolje bi bilo, da bi nekaj dni več prebili v šoli. Bi bili vsaj malo strokovni in manj naivni.
so what!
# 23.02.2011 ob 00:09
brezpogojno je treba odpreti arhive!
minnaema
# 22.02.2011 ob 23:26
...morda bi bilo resnično pomembneje reševati SEDANJI ČAS DOGODKOV in esplicitiranosti, ki
niso nujne pustiti v reševanje za kasnejši čas.......sicer zanima mojo malenkost "če bi poslansko delo častno delo, torej brez plačila-na kaj se bi poslanci osredotočili...pa brez zamere in lp
kritizer
# 23.02.2011 ob 10:19
Nmesto močne opozicije, smo kar naenkrat dobili poscanega psička. Ivan se mi kar smili. Čreda je pa zmedena, upravičeno.
xbaruch
# 23.02.2011 ob 10:18
Janša: "Morda je bil vrsni red dokumentov res drugačen..."

Ko se je zlagal Gregor Golobič:
- je bil dovolj desca, da je priznal,
- je škodil samo samemu sebi in svoji stranki.

Ko se je zlagal Janša:
- je še vedno uboga cmera, ki so ji vsi drugi krivi, da je čedalje bolj podobna Gargamelu,
- je zlonamerno in prav grdo obrekoval poštenega človeka in predsednika republike, in s tem škodil ugledu Republike Slovenije.
mvracun
# 23.02.2011 ob 07:45
G. Bobovnik, spet ste dokazali, da ste NAJBOLJŠI med NAJBOLJŠIMI!
Samo škoda, da imate takšne sogovornike, kateri si NE ZASLUŽIJO VAŠE pozornosti.

G. Janša pa je spet dokazal kakšno pokvarjeno politiko se gredo že vrsto let. Srčno upam, da bodo SDS privrženci čim prej spregledli kakšne pokvarjence imajo med izvoljenimi.
komsomolec
# 23.02.2011 ob 00:16
Bobovnik je nocoj postal največji heroj Slovenije!
komsomolec
# 22.02.2011 ob 23:46
Bistvo te afere je nizkotni propagandni napad sds na spoštovanega predsednika Republike Slovenije dr-Danila Turka!!! In sedaj se izkaže,da ima janša ekipo, ki brska po arhivih in dokumentih za specijalne operacije, ki imajo cilj diskreditirati in oblatiti politično konkurenco. To je škandalozna podlost in nedopustno v demokratični družbi. To so umazane totalitaristične spletke in demagogija najslabše vrste. Danes je Slovenija videla janša kako se je nekaj poizkušal izmotavati in blefirati, toda mojster novinarskega znanaja Bobovnikla ga je lepo razkrinkal, oziroma se je janša kar sam. Ahhh, današnji dan je že zgodovibnski, to je začetek totalnega zatona SDS na slovenski politični sceni.
Stereotip
# 22.02.2011 ob 23:43
@Aaron

Res me kar malo skrbi, če še vedno misliš, da Turk laže... pa vseeno: mi lahko citiraš kakšen del dokumentacije, ki potrjuje Janševe trditve, da je Turk vedel karkoli o ozadju bombnega napada? Mogoče pa lahko najdeš kakšen odlomek, kjer je potrjeno, da je Turk iz poslane dokumentacije izvedel kar koli, česar ni mogel izvedeti že prej iz medijev?

Kaj trdijo nasprotniki Janše je čisto vseeno - tukaj gre za to, da je Janša poskušal Turka vplesti v ozadje nekega bombnega napada, kar se je izkazalo za navadno lažnivo obrekovanje, še posebej, kot se je zdaj razkrilo, da je svoje laži poskušal podkrepiti s prikrajanjem arhivske dokumentacije.
kolibri123
# 23.02.2011 ob 13:09
Čakam na ovadbo Janše s strani državnega sodišča, za potvarjanje dokumentov, s katerim je hotel lažno in krivo osrat predsednika države
kolibri123
# 23.02.2011 ob 13:08
Ljudina,
poglej na
http://24ur.com/novice/slovenija/v-sds-ponaredili-arhivske-dokumente.html

Novinarka čisto razločno in razvidno razporedi fotokopije 3 okumentov iz arhiva po mizi, pokaže od blizu, pokaže, kako se jemali od tu in tam, naredi janšev paket dokumentov (potvorba, ker je sestavljen iz glave enega, telesa drugega in repa tretjega).

To potem še enkrat prikažejo grafično, pobarvajo prvo stran rumeno, zadnjo stran rdečo, listi grafično zletijo skupaj in naredijo Janšev potvorjen dokument.

Če pa še tega ne razumete in ne morete sprevidet, potem pa vam res manjka kakšen kolešček v možganih
commonsense
# 23.02.2011 ob 12:28
http://24ur.com/novice/slovenija/v-sds-ponaredili-arhivske-dokumente.html
Laž, laž, laži, laž, z lažjo, pri laži.
Novinarka je enake mentalitete kot on, zato se je moral razgaliti.
Jethros
# 23.02.2011 ob 10:06
Ljudina:
Če vtakneš v dokument iz leta 1980 strani iz dokumenta iz leta 1979, je janso, da ta preseže število strani originala. Ker pa je predelava original dokumenta poneverba, je to lepo kaznivo dejanje.
Dajte, pa kaj ste res take ovce ali ste tako dobro plačani, da ščitite še tako jasno kaznivo in nemoralno dejanje?

ZDRAVO
Jethros
# 23.02.2011 ob 09:25
ribi:
Nanaša se tudi na ta čas. Nikoli nismo trdili, da je bil predsednik Türk takrat, ko se je atentat zgodil – septembra 1979 - v funkciji, da bi bil o tem obveščen.
In zakaj so potem v dokument, z glavo iz leta 1980, pripeli takoj v nadaljevanju kot drugo stran, dele dokumenta, ki sodijo drugemu iz leta 1979???
Dajte že spregledati kako se dela norca iz vas! Dokument je bil lepo prirejen, to pa lahko sami preverite, ni potrebe po Jezusu, da vam pride povedat kako in kaj! Vse je objavljeno!

A rabiš navodila za uporabo?
Klikni prvo na povezavo iz rumenega okvirja, kjer boš našel SDSov dokument in poglej si glavo Z DATUMOM potem pa takoj naslednjo stran, nakar klikni na povezavo v roza okvirju na drugi dokument, poglej si glavo Z DATUMOM in pojdi na drugo stran. Ko boš ugovotil, da je stran ista, uporabljena glava pa z dvema različnima letnicama, boš mogoče razumel, da so dokument sestavili iz dveh popolnoma različnih, in original dokument s tisto vsebino ni nikoli romal Turku, SDS pa je to trdila in s tem zavajala javnost in z LAŽMI blatila Turka.

Sam se prepričaj, če ti je kaj do resnice.
LP
krjavelj
# 23.02.2011 ob 07:38
No, ni bil popularen samo "Kemični Ali" v Iraku, pri nas je pa "Dokumentni Janez"
levokrilo
# 23.02.2011 ob 06:48
"Nisem predsednik države, sem voditelj revolucije in ne morem odstopiti," je dejal včeraj Gadafi

"Nisem presednik stranke, sem voditelj revolucije in ne morem odstopiti" bi rekel naš maršal JJ

Podobnost zgolj naključna?
Vsi so Titovi učenci.
komsomolec
# 23.02.2011 ob 00:18
Slovenija je vstala kontra janše!
Vsi Slovenci, NE janši!
~Roxana~
# 23.02.2011 ob 00:01
Še en dokaz, da večletno sedenje v parlamentu povzroča resne posledice na umske sposobnosti;)))
MartinEs
# 22.02.2011 ob 23:56
Ta interviju me je pa malo spominjal na nedavni dvoboj Dejan Zavec vs. Paul Delgado.

Janša je sicer neki poskušal....samo ga je Bobovnik zabil v vsaki rundi in na koncu sesul ko kanto!
komsomolec
# 22.02.2011 ob 23:50
Kaj si pa misli janša,da je. Tisto ubogo diplomico je komaj skp spacal na obramboslovju. Predsednik Turk ima doktorat in mednarodne izkušnje. Janša le šnel kurs iz blefiranja.
labda
# 22.02.2011 ob 23:42
@DragicaJ: tudi Janša je stari patrijec preoblečen v demokrat in tudi on je, glede na to da se spomni vseh le sebe ne, okužen (zadet od) z virusom pozabe.
empornium
# 22.02.2011 ob 23:19
Elemental

članek je o Janši in ne o vladi...
kritizer
# 23.02.2011 ob 13:24
Sem pogledal, jecljajoči Ivan se je pustil povoziti novinarki. Ha ha ha
Jethros
# 23.02.2011 ob 12:59
ribi:
To zgolj dokazuje, da so predrugačili vsebino dokumentov...in kaj to pomeni? Kaznivo dejanje po 256.členu, kjer se osebo kaznuje do dveh let zapora. Nesporno dejstvo pa ostaja, da dokumenta v original obliki Turk, ni dobil. SDS pa je z objavo to trdila.
Simpl kot pasulj.
LP
Jethros
# 23.02.2011 ob 09:43
vihraviuporabnik:
Janša je lagal cel čas, objavil ponaredek, predvidena kazen je do dveh let zapora, z zlorabo ponarejene listine zaradi diskreditacije in blatenja imena predsednika RS pa verjetno še kaj zraven.
Kar tolaži se, tvoj idol je pogorel, dokazano je pokvarjenec prve kategorije!
p.s. Turk pa dokazano, ni lagal, pa če se vržeš po tleh in brcaš z dretjem kot otrok
glasnost
# 23.02.2011 ob 09:37
Janša je bil tokrat pošteno v zadregi, saj ga je Bobovnik spravil v tak položaj, da je dajal kontradiktorne izjave. Če "Türk je bil neposredno obveščen" pomeni, da je po nekaj mesecih Türk podedoval arhiv oz. dokumentacijo svojega predhodnika, potem Janša ne ve oz. noče vedeti, kaj sploh pomeni beseda "neposredno". Prav tako so leta 2006 pod desno vlado sprejeli arhivski zakon, ki je slab, saj je bil v kontradikciji z zakoni o varovanju tajnih in občutljivih osebnih podatkov. Akcija SDS proti Türku je samo politično jajčkanje, odgovor na afere Patria, povojni poboji - drugorazredna tema in Ertl. Cilj posvečuje sredstva, bi rekli v SDS. Poneverba arhivskega gradiva pa gorečih pristašev Janše ne bo odvrnila od tega, da bi ga še naprej dajali na piedestal. Pa naj imajo svojega liderja, saj takega si tudi zaslužijo.
CtrlDelete
# 23.02.2011 ob 09:30
Jethros
---
enim lahko predložiš vse dokaze o SDS lažeh, pa jim ni pomoči. Tako pač je, eni še zdaj ne morejo verjeti, da se je druga svetovna vojna z padcem nacizma končala leta 1945!
Kazalo