Slovenija

Poudarki

  • SD, Zares in LDS v obtožbi ne vidijo smisla
  • DeSUS: Pravna država ima do obtožbe pravico
  • SNS: Zakaj bi se zdaj razburjali, če se nismo v času Drnovška?
  • Razlog zgolj odlikovanje Tomaža Ertla?
Danilo Türk
Predsednik republike je opozicijo močno razburil z odlikovanjem Tomaža Ertla. Foto: EPA
       Türkovo dejanje je dejanje simbolnega zaničevanja človekovih pravic.       
 Janez Janša, SDS
       No, to nam bo zanesljivo pomagalo iz krize v Sloveniji. To je še en ukrep, ki pomaga v vrsti paketov ukrepov za izhod Slovenije iz situacije, v kateri se nahajamo.       
 Bojan Kontič, SD
Tomaž Ertl
Tomaž Ertl je za MMC dejal, da na to, da bi zaradi kakšnega svojega dejanja moral odgovarjati, ni nikoli pomislil. Foto: MMC RTV SLO
       Vložitev obtožbe je neodtujljiva pravica. Mislim, da pravna država ima pravico do te presoje.       
 Joško Godec, DeSUS
       Zakaj bi se razburjali zdaj, če se niso takrat, ko je nekdanji predsednik republike Janez Drnovšek podelil najvišje državno odlikovanje belogardistu, ki je hodil na gestapovski kurz za propagandiste v drugi svetovni vojni?       
 Zmago Jelinčič, SNS
VIDEO
SDS in SLS vlagata ustavn...

Dodaj v

Koalicija: Obtožba Türka nesmisel in ovira na poti iz krize

SDS in SLS v četrtek nad Türka, v predsednikovem uradu še brez komentarja
27. januar 2010 ob 16:25,
zadnji poseg: 27. januar 2010 ob 19:43
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

SDS bo z SLS-om zoper predsednika republike Danila Türka v četrtek vložil ustavno obtožbo. Koalicija za Radio Slovenija: To je nesmisel in Sloveniji ne bo pomagalo na poti iz krize.

Kaj vse je največjo opozicijsko stranko napeljalo na to potezo, bo znano po četrtkovi tiskovni konferenci, ki jo bo SDS pripravil skupaj z SLS-om, je za MMC povedala tiskovna predstavnica SDS-a Katarina Culiberg. Ob tem velja spomniti, da je bilo veliko govora o ustavni obtožbi že decembra, žuganje z njo pa se je začelo, ko je predsednik republike odlikoval Tomaža Ertla.

VSE O USTAVNI OBTOŽBI PREDSEDNIKA DRŽAVE:


- 109. člen USTAVE RS glede odgovornosti predsednika republike določa: Če predsednik republike pri opravljanju svoje funkcije krši ustavo ali huje krši zakon, ga DZ lahko obtoži pred ustavnim sodiščem. Le-to ugotovi utemeljenost obtožbe ali obtoženega oprosti, z dvotretjinsko večino glasov vseh sodnikov pa lahko odloči o odvzemu funkcije. Potem ko ustavno sodišče dobi sklep DZ-ja o obtožbi, lahko odloči, da predsednik republike do odločitve o obtožbi začasno ne more opravljati svoje funkcije.


- Postopek ugotavljanja odgovornosti predsednika republike, predsednika vlade ali ministrov pa določa VII. poglavje ZAKONA O USTAVNEM SODIŠČU. Več lahko preberete tukaj.


V uradu predsednika še brez komentarja
Za potrditev glede skupne vložitve ustavne obtožbe zoper predsednika smo takoj poklicali v SLS. Ker nam ni uspelo priklicati predsednika stranke Radovana Žerjava, smo se obrnili na njihovega podpredsednika Franca Bogoviča. Kot je pojasnil za MMC, ve le, da so "v tej smeri potekali pogovori", več informacij pa nam je obljubil po končanem sestanku stranke.

MMC je po prejetju informacije SDS-a poklical še v urad Danila Türka, kjer nam je tiskovni predstavnik Tomo Juvan pojasnil, da je predsednik republike na gospodarskem forumu v Davosu, zato bo uradni odziv lahko sporočil šele v četrtek oz. po vložitvi obtožbe.

SDS in SLS: Türk kršil ustavo in na novo delil slovenski narod
Več o razlogih oz. o tem, katero zakonodajo je Türk kršil z odlikovanjem, v SDS-u in SLS-u za TV Slovenija danes niso želeli povedati, decembra pa je prvak SDS-a Janez Janša zatrdil, da je predsednik z odlikovanjem ravnal protiustavno, saj naj bi šlo za "dejanje simbolnega zaničevanja človekovih pravic". V SLS-u so tedaj menili, da je dogodek sporen zato, ker pomeni utrjevanje delitev v slovenskem narodu.

"No, to nam bo zanesljivo pomagalo iz krize v Sloveniji. To je še en ukrep, ki pomaga v vrsti paketov ukrepov za izhod Slovenije iz situacije, v kateri se nahajamo," se je na napoved ustavne obtožbe v oddaji Radia Slovenija Studio ob 17 odzval vodja poslanske skupine SD Bojan Kontič. Dodal je, da bodo zadevo podrobneje komentirali, ko bo vložitev tudi uradna. Vse skupaj se zdi nesmiselno tudi Cvetki Zalokar Oražem (Zares), ki še vedno dvomi o pravni podlagi za takšno ustavno obtožbo. "Mislim, da še noben resen pravnik doslej ni potrdil, da je to sploh moč napisati," je poudarila.

SNS: Zakaj bi se zdaj razburjali, če se nismo v času Drnovška?
Vodja poslancev LDS-a Borut Sajovic je prepričan, da predsednik Türk uživa ugled in spoštovanje državljank in državljanov. "Priznanje je podelil za prispevek k osamosvojitvi, kar je dragoceno in pomembno, ne pa za življenjsko delo," je menil v pogovoru za Radio Slovenija. Bolj zadržan je bil prvi poslanec DeSUS-a Joško Godec: "Vložitev obtožbe je neodtujljiva pravica. Mislim, da pravna država ima pravico do te presoje."

Kako pa se je odzval Zmago Jelinčič (SNS)? Dejal je, da ne ve, zakaj bi se razburjali zdaj, če se niso takrat, ko je nekdanji predsednik republike Janez Drnovšek "podelil najvišje državno odlikovanje belogardistu, ki je hodil na gestapovski kurz za propagandiste v drugi svetovni vojni".

Začetek zgodbe konec novembra lani
Spomnimo: vse se je začelo konec novembra, ko je predsednik države na slovesnosti ob 20. obletnici akcije Sever s srebrnim redom za zasluge odlikoval Tomaža Časa, takratnega pomočnika načelnika uprave milice in člana operativnega štaba akcije Sever, takratnega sekretarja za notranje zadeve Tomaža Ertla in podsekretarja Leopolda Jesenka.

Türk: Odzivi SDS-a čustveni
Poslanci SDS-a so nato v pismu predsedniku države protestirali proti podelitvi odlikovanja Ertlu kot "nekdanjemu prvemu človeku komunistične represije na Slovenskem". Zahtevali so tudi Türkov odstop, vendar je predsednik pozive označil kot čustvene, svojo odločitev glede odlikovanja Ertla pa kot dobro premišljeno. Na stran predsednika so se postavili v SD-ju, premier Borut Pahor pa je na poslansko vprašanje SDS-a glede Ertlovega odlikovanja dejal, da predsednik države v okviru svojih pristojnosti odloča po svoji vesti.

V decembru so sledile številne polemike in kritike ali podpora predsedniku države. Tako je Zbor za republiko (zbrali so tudi 57 podpisov znanih imen) Türka pozval naj odvzame odlikovanja nekdanjemu načelniku varnostnoobveščevalne službe Ertlu, veterani vojne za Slovenijo pa so Türku izrekli podporo. Poslanec SDS-a Vinko Gorenak je celo izstopil iz Združenja Sever, saj so ga zmotile besede predsednika države, da je Ertla odlikoval na pobudo 5.000 članov združenja.

Spor odmeval tudi med evropskimi poslanci
Spor zaradi odlikovanja Ertla se je preselil tudi zunaj slovenskih meja. Poslanske skupine Evropske ljudske stranke so namreč izrazile obžalovanje glede njegovega odlikovanja, doma pa je SDS zahteval sklic seje odbora DZ-ja za človekove pravice.

V drugi polovici decembra so v SDS-u napovedali vložitev ustavne obtožbe zoper predsednika države. Podporo pri vložitvi so že takrat napovedali tudi v SLS-u. V skladu s poslovnikom DZ-ja mora namreč predlog za uvedbo postopka o obtožbi predsednika države podpisati najmanj 30 poslancev.

M. N., A. M.
Prijavi napako
Komentarji
Janko1973
# 27.01.2010 ob 16:32
Dvomim v uspeh, a vseeno bi bil zelo zadovoljen, če bi se našega "gospoda" predsednika spustilo na reana tla...
Jožeine
# 27.01.2010 ob 16:41
Ja tu moram priznat, da bolj brezveznega predsednika kot je g. Türk pa še res nismo imeli. En velik nakladač z oslinjenima ustanicama! GROZNO
sunshine girl
# 27.01.2010 ob 16:30
Ustava je najvišji akt vsake države. Ustavno sodišče jo varuje. Ali bodo slovenski ustavni sodniki zmožni preseči političnost v svojih odločitvah?
angelmanuel
# 27.01.2010 ob 16:54
Edino pravilno, da se ga gre tožit. Treba je tega visokoletečega kavboja malo prizemljit. Ker tak več ne gre naprej. Počasi se bo odlikovalo še izbrisane.
Bivši uporabnik
# 27.01.2010 ob 17:00
js še vedno štejem glasovanje za Turka kot mojo največjo volilno napako. na drugem mestu pa je glas za eno okljevarstveno stranko, ki pred leti itak ni prišla v koalicijo... Stranka ekoloških gibanj al kaj je že bila
skcaminoreal
# 27.01.2010 ob 16:42
Končno.
Skrajni čas.
Bivši uporabnik
# 27.01.2010 ob 16:48
drugače bo pa ustavna tožba tzežko zdržala, glede na to, da so ustavne sodnike do sedaj (skoraj?) vedno imenovali levičarji... kar nekaj sedanjih sodnikov je predlagal ravno Turk- roka roko umije torej?
joža gulikoža
# 27.01.2010 ob 17:20
izo: "a vse kar storijo je le velikanska škoda, saj nekako taka obtožba pomeni tudi na napad na državnost slovenije." Ne morm verjet kaksni tatalitaristicni fanatiki se oglasajo... Svojo politicno opcijo enacijo z drzavo Slovenijo in se hkrtai skrivajo za demokraticnostjo itd...

V ZDA je na tak nacin ze letel predsednik. Pri nas verjetno ne bo, ker ne zmoremo toliko kriticnega duha. Podobno kot v Rusiji, kjer itak ne gre nic brez revolucije.

Meni je bil Turk OK, zdaj mi postane slabo, ko ga vidim ali slisim. Naj raje odstopi, ker se mu sicer lahko zgodi, da bo prvi predsednik pobruhan od lastnega ljudstva.
stanislavko
# 27.01.2010 ob 16:52
Letos pa zgodaj prihaja pomlad.....krucefix,kaj bo šele po koledarski pomladi !!!
Gradovi gorijo....paradajzerji bežijo !!!
Nekdopac
# 27.01.2010 ob 20:48
Tudi če rečemo, da je bil Tuerk pobalinsko navihan in je hotel malo provocirati desne, si kaj takšnega kot predsednik države sploh ne more privoščiti, sploh pa ne ravno v obdobju , ko smo zaznamovali po celi EU dvajsetletnico padca komunizma oz. komunističnih diktatur.

Najmanj kar bi lahko predsednik storil je, da se javno opraviči vsem Slovencem za takšno neodgovorno dejanje iz vzame odlikovanje nazaj.
El comandante
# 27.01.2010 ob 16:30
To! Naj živi slovenski narod!
Tadejstein
# 27.01.2010 ob 22:17
no sej, ko se je koalicija šla nek ringa raja okoli erjavca, je bilo vse ok in tudi krize ni bilo.... sedaj pa je kar naenkrat spet gospodarska kriza in nevemkaj še vse...!
mihas
# 27.01.2010 ob 17:18
Nimi. Normalne države so totalitarne režime obtožile in s tem razčistile, pri nas pa jih nagrajujejo...
mihas
# 27.01.2010 ob 17:15
Vsak narod ima predsednika, kot si ga izvoli. Samo mi imamo predsednika, ki je predsenik samo levih vernikov. Ne samo odliokvanje Ertla, zagovarjanje Golobiča, opredeljevanje grobišča kot drugorazredne teme in še mnogo stvari...
tapraviguk
# 27.01.2010 ob 17:12
Saj uspeha ne bo, poskusiti pa velja.
rokers
# 27.01.2010 ob 17:08
ne poznam toliko ustave in zakonov, da bi rekel koliko šans je speljat ta proces, a Turk si to zasluži....vedno več je slovencev ki niso ponosni na svojo državo in v oblako povzdigujejo ex komunistično jugo...to škodi narodu in to dela naš turk...in tu ne vem zakaj se mora bolj govorit o Janši, ko pa bi moglo bit govora o Turku...logično da ga druge stranke ne bi tožle, saj stojijo za njim...vsak ponosen slovenc je proti odlikovanju Ertla in to je nardil Turk ne Janša..
robi1975
# 27.01.2010 ob 20:35
Gdaj bo pa Türk odlikoval morilca Krambergerja?
potamošer
# 27.01.2010 ob 23:00
A trimesečno pacanje z Rjavcem pa ni bila ovira na poti iz krize?
zlatouh
# 27.01.2010 ob 20:36
Tudi mene je Turk predvolilno nategnil. Kako je sadil rožice v zvezi z osamosvojitvijo! Res nas lahko skrbi, kam pluje ta slovenska politčna opcija. V katere čase? Lahko pričakujemo, da bo Evropa tudi še reagirala. Bomo videli, kje po Evropi bo Turk imel še odprta vrata, ker zdaj vsaj vemo, zakaj je šel na obisk izven EU.
meri.m
# 27.01.2010 ob 20:33
sanny86@
Jelinčič je popolna dvolična osebnost. Po nobenih zgodovinskih dejstvih ne moreš enačit NOB in osamosvojitveno vojno v korist vseh zavednih Slovencev.
slassi
# 27.01.2010 ob 18:13
Joj Jack23 nevem koliko si star ampak Sdv NI delala za osamosvojitev ampka jo je preprečevala.
Ertel je človek, ki se je podpisal pod ogromno nalogov za nelegalno preislušovanje, preiskave brez osnove, pod zaporne naloge ki niso imeli nobene zakonske podlage, Sdv je tudi naprimer ustanavaljala podjetja, tihotapila cigarete, izvajala pritiske na podjetja, da so nezaželne ljudi odpustili iz službe. Pa še se najde.
Kdor ti je rekle, da je Ertel ali Sdv delal za osamosvojitev ti laže.

Drugo vprašanje pa je ali je ustavna obtožba smiselna iz političnega in pravnega smisla.

Čisto preprosto Turek je naredil kapitalno neumnost. V Nemčiji če dokažejo, da je nek politik deloval v Stassiju takoj odstopi ali ga odstopijo. Turek pa je šel odlikovati zadnjega šefa SDVja, ki ima precej masla na glavi.

Tukaj je žal dejstvo,da so z akcijo Sever ščitil predvsem sebe.
Se pa še dobro spomnim kako previdno so ljudje razlagali, da so verni in da želijo hoditi v cerkev. Kako so nekateri videli da režim popušča in so naprimer začeli govoriti, da želijo samostojno Slovenijo, da želijo hoditi v crekev, da je to ena katastrofa od države in so jih zasliševali, ustrahovali zaradi tega. V tistih časih če si kaj preveč ugovarajal miličniku ti jih je par "prilimal" če si slučajo šel iskat pravico pa ti je sodnik še dodal kazen odvetnik je pa kimal sodniku ali pa bil tih ko rit. Ne delaj primerjave sedaj in takrat. Takrat so bili nakateri nad zakonom. NO nekateri so še sedja.
gregaa
# 27.01.2010 ob 18:02
@izo: pol bodi pa še tulk človeka in priznaj da tudi Pahor in njegovi delajo škodo Sloveniji...
pogumno srce
# 27.01.2010 ob 21:08
Amili
27. januar 2010 ob 18:28
"Kaj so delali Demos, Kalimero in družba ves čas naše samostojnosti?!
Lahko bi vsaj enkrat vložili obtožbo proti zadnjemu slovenskemu heroju v nekdanji skupni državi!......."

Amili zgleda da si malo premlad, nisi spremljal devedeseta leta v Sloveniji. Po zmagi Demosa leta 90 so Kučanovi kompanjoni-komunisti in skojevci (zsms pozneje LDS) že pred volitvami upili, trobili z vseh medijev (razen takratne Demokracije) REVANŠIZEM.
Drugo zelo pomembno žalostno dejstvo je, da je Kučan (komunisti) s svojim podrejenim Ertlom vodjem SDV (udbo) v Demos podtaknil polovico svojih kadrov. Z drugo besedo udbo podtaknjenci so se infiltrirali v taktratne stranke Demosa.
Tretje dejstvo je, da je Demos in samo Demos osamosvajal Slovenijo. Kučan-Drnovškovi kompanjoni so samo čakali na katero stran se bodo podali. Seveda v vsakem primeru ostali v sedlu. In ta bogi Demos je bil prisiljen sodelovati in sprejemati izsiljevanja komunistov. Seveda v korist Slovenije.

Za dobro Slovenije ne REVANŠIZEM, ampak LUSTRACIJO potebuje Slovenija kot puščava vode.

Smrt komunizmu svobodo Slovenskemu narodu!
joža gulikoža
# 27.01.2010 ob 17:30
izo, pejt v solo, predn se oglasas po forumih
kok
# 27.01.2010 ob 16:57
Sunshine girl, ne ljubi se nam, zato nas prosim glede člena, ki naj bi bil kršen razsvetli kar ti.
sunshine girl
# 27.01.2010 ob 16:38
Ja, ja, od višine se zvrti ...Saj že mama govorila je,
da z višine se ne vidi vse,
da nikdar ne izveš,
da so samo papir -
smehljaji,
ki že tol'ko let smejijo se s teboj
Voly
# 27.01.2010 ob 22:12
Sem bolj levo usmerjen,tokrat pa dam SDS prav!Ertlu odlikovanje,kaj si nor!
jurij ajdovec
# 27.01.2010 ob 21:41
Gospod predsednik je z odlikovanjem sam zašil ERTLA, ker drugače sploh ne bi vedeli kdo je to, sedaj pa ni več tako...očitno ni jagenje!
rok|
# 27.01.2010 ob 21:07
Odlikovanje Ertla je bilo DOBRO premišljeno....hahaha kot da je vsakemu Slovencu pljunil v obraz
galoper
# 27.01.2010 ob 20:47
Ko se spominjam odklanjanja sprejem resolucije EU o obsodbi totalitarnih režimov v DZ in istočasno berem ta prispevek, čutim, da totalitarni sistem še deluje.
joža gulikoža
# 27.01.2010 ob 20:10
V bistvu je zadeva zelo podobna kot pri Nixonu.

Nixonovi ljudje so bili vpleteni v vlom v pisarno opozicije. Sprva je to zanikal, potem je raje sam odstopil, da mu tega ne bi dokazali (oz. ga odstavili).

Turk, je odlikoval Ertla, ga s tem naredil za svojega cloveka, to je cloveka, ki je dal zapret predstavnike opozicije in dolga leta prisluskoval in vlamljal v prostore ljudjem, ki se niso strinjali s Partijo.

Razlika je v tem, da je imel Nixon tolk jajc, da je reku: OK, to ni bilo prav, odstopim. Turk pa se le ogabno spreneveda, ker ve, da ga scitijo njegovi botri.

PS: jasno pa je, da so zadevo zaceli prav ti botri, ki so JJu osebno nastavili past. Ljudstvu predstavo, nasi pa naj v miru vladajo.
resist
# 27.01.2010 ob 20:05
Kaj ma pa ta zadeva za vplivat na krizo???? Na krizo vpliva kej druzga...
kreten=kreten
# 27.01.2010 ob 17:40
ne moreš verjet kako primitivni odgovori so tukaj gornajdejo.......
nobenega podajanja dejstev, obrazložitve, itd......
super primer je tisti model/modelka, ki je napisal da bi jj še mat tožil............

vau, verjamemo vsi tukaj gor, da ne maraš jj, pa dej napiši kako pametno, kar se tiče posamezne teme, ne pri vsaki pisat o velikem vodji, o diktatorju in podobne

sicer je turk najbolj enostranski predsednik, kar smo jih imel, njegova orpavičevanja golobičeve laži, odlikovanje ertla in označitev povojnih pobojev, kot drugorazredno temo in posledično predsednik samo določenega dela slovencev, za drug del mu pa dol visi
ampak to ni razlog za ustavno obtožbo, tudi v oddaji studio city, sta pirnat in cerar povedala, da turk ni kršil ustave, sta pa tudi rekla, da je bilo odlikovanje ertla napaka
palca
# 27.01.2010 ob 17:36
Pravilno!
Ljudje vprašajte se ali želite še naprej plačevati tega predsednika in mu nuditi vse predsedniške privilegije.
Če ste zbegani, pomislite, s čim naj bi si tov. Turk zaslužil vaš finančni prispevek.
Kaj je za vas dobrega storil? Ali pa vam je samo tako všeč?
Če pa vas obvladuje čredni nagon, preskočite ta tekst in ne razmišljajte.
Tovariši, so to vedno radi počeli namesto ljudstva.
robi1975
# 27.01.2010 ob 21:53
Zekinhko
Kje pa ti sploh zivis?se zmeraj v Jugi..Ce ti je jasno sploh zakaj se gre.Tu se ne gre za neke kaprice ampak se gre da je clovek ,ki je bil zelo aktiven v prejsnjem rezimu spravljal nedolzne ludi v zapore in delal proti osamosvojitvi Slovenije dobil za ta umazana dela se nagrado.Samo se skozi omenja NOB in borce.Kje pa so tisti pripadniki Slovenske vojske ki so se res borili in padli za Slovenijo,da smo se osvobodil Jugo jarma.Teh se skoraj ne omenja .Sigurno ce bo se naprej vladal ta rezim ki ga ti simpatiziras bodo po teh ki so bili res Slovenski heroji se pljuvali
destruktorteme
# 27.01.2010 ob 21:50
BRAVO,

pravi čas so izbrali. ravno danes praznujemo dan Holokavsta, katerega simbol je Tomaž Ertel in njemu podobni.

Lp
talija
# 27.01.2010 ob 21:30
Naredil je napako, naj za njo tudi odgovarja. Tudi meni je peklensko žal, da sem ga volila.
Nekdopac
# 27.01.2010 ob 20:56
Čast 100. komentarja je prej očitno pripadla meni he he :P

ampak nazaj na temo; ne smemo pozabiti, kakšno organizacijo je pravzaprav vodil g. Ertl in koliko ljudi je pravzaprav nadzorovala - saj se spomnite afere Udba.net -> http://sl.wikipedia.org/wiki/Afera_Udba.
net ... tam je okoli 2 milijona imen; zagotovo tam vsak najde vsaj svojega deda na seznamu, če ne že očeta (pač odvisno ker letnik ste); človek se kar malo zamisli ...
lipa
# 27.01.2010 ob 20:32
Izvolil ste neokomuniste in ste dobili neokomunizem, ki podeljuje nagrade bivsim komunistom za njihove zasluge v preteklosti pri ohranjanju komunizma.
Zakaj se sedaj cudite temu?????
To pa res ni nic novega.
zerorez
# 27.01.2010 ob 18:51
Tuerk si s svojimi dejanji svojega naziva jasno da ne zasluži, zato pa sem napisal "precednik", da boste vi vedeli o kom govorim.
north
# 27.01.2010 ob 17:12
http://www.facebook.com/pages/Danilo-Turk-najslabsi-predsednik-v-zgodovini-Slovenije/226514492321?ref=search&si
d=1577672785.3956363376..1
Vocja cesnja
# 27.01.2010 ob 17:06
To je fajn.
kralj matjaž
# 27.01.2010 ob 22:36
ovira na poti iz krize

Zakaj? Kaj pa ima to veze z gospodarstvom.
meri.m
# 27.01.2010 ob 21:27
Lluka
27. januar 2010 ob 19:54

Še enkrat sem prebrala tvoj komentar.

"Že tko večina otrok ne razume dobro v prvem razredu,,,,,,sedaj pa jim bote uturili še tuj jezik?? Res bo Slovenščina IZUMRLA".

Logično, da ne razumejo, če doma govorijo Srbohrvaško
sonce sije
# 27.01.2010 ob 20:33
...odlikovanje Ertla s s strani Turka je bil čisti nesmisel, ki je krizo samo še poglobil....
robi1975
# 27.01.2010 ob 20:29
Ja letalisce jozeta Pucnika bi se moralo po misljenju komunajzarju imenovati aerodrom druga Tita
meri.m
# 27.01.2010 ob 19:44
Če bomo Slovenci dopuščali take zadeve, bomo imeli kmalu nazaj Mačkovo ulico, Kardeljevo ploščad, Titovo Velenje, na koncu nam še štafeta mladosti ne uide.
nad
# 27.01.2010 ob 18:14
Jaz bi pa samo skromno pripomnil glede naslova članka. Včasih smo se v osnovni šoli učili kdaj se uporablja s in kdaj z. Ker sem nepravilno rabo že večkrat opazil pri vas enako tudi danes "z SLS" , pravilno je "s SLS", sem se odločil, da vas opozorim. Če je sedaj drugačen pravopis, se opravičujem, kar pa močno dvomim. Če novinar ne pozna osnov pravopisa, bi jih pa vsaj urednik moral poznati.
anny22
# 27.01.2010 ob 17:50
Zdajle se bo tahujši ravs šele pričel.
kazenx
# 28.01.2010 ob 08:01
Vladi se s tem ni treba ukvarjati. Se bo ustavno sodišče. Zaradi tega se ni potrebno obremenjevati.
Le naprej koalicija, le naprej hrabro novim neuspehom naproti.
Kazalo