Janko Veber in Jakob Presečnik ob predaji poslov. Foto: BoBo
Janko Veber in Jakob Presečnik ob predaji poslov. Foto: BoBo
Portret Janka Vebra
Parlament ima novega predsednika

Proti so glasovali SDS, SLS in NSi.

V pogovoru za Odmeve je Veber izrazil prepričanje, da je toleranten in povezovalen, kar je dokazal pri svojih dejanjih. Na vprašanje voditelja Slavka Bobovnika, ali v ta okvir sodi tudi izjava, da je prodaja državnega premoženja veleizdaja, je dejal, da je razprodaja premoženja, zdaj ko je to najmanj vredno, škodljiva.

Veber še vedno vztraja, da stroka ni dala odgovora, zakaj je treba to premoženje prodati zdaj, ko je najmanj vredno in zakaj DZ nima nadzora nad tem premoženjem. Se v SD-ju zdaj poslavljajo od ideje predčasnih volitev?
Pot do predčasnih volitev bi bila, tako Veber, če bi premier prišel po zaupnico, zato je bilo po njegovih besedah nujno, da PS predlaga kandidata. Najenostavnejše bi bilo, če bi odšli na volitve, a ker ima SD samo 10 glasov, morajo poskusiti in oblikovati vlado, ki bi preprečila padec gospodarske rasti, je pojasnil.
Za konec se je dotaknil še ratifikacije pristopne pogodbe Hrvaške k EU-ju. Potrditev je odvisna od zaključka pogajanj o LB-ju, pričakuje pa, da bo to vprašanje rešeno tako, da bodo lahko v DZ-ju potrdili ratifikacijo, je sklenil.

Portret Janka Vebra
Parlament ima novega predsednika