Teden Karitas je namenjen priznanju in spodbudi za več kot 9.400 aktivnih prostovoljcev Karitas, ki pomagajo ljudem v stiski. Foto: BoBo
Teden Karitas je namenjen priznanju in spodbudi za več kot 9.400 aktivnih prostovoljcev Karitas, ki pomagajo ljudem v stiski. Foto: BoBo

Teden Karitas je namenjen priznanju in spodbudi za več kot 9.400 aktivnih prostovoljcev Karitas, ki pomagajo ljudem v stiski, in poudarku, da tako prostovoljci kot vsi državljani skupaj gradijo prihodnost, skupaj si pomagajo in skupaj iščejo najboljše v sebi in drugih.

V naslednjih dneh boste lahko na MMC-ju prebrali pogovor s socialno delavko Škofijske karitas Ljubljana Alenko Petek

Osrednji dogodek bo tradicionalni, 23. dobrodelni koncert Klic dobrote v Celju v sredo, ki ga Slovenska karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski. Med koncertom in tudi še ves december bodo zbirali sredstva za pomoč družinam v stiski.

Med pomembnimi dogodki v tem tednu bo tudi sredno srečanje prostovoljcev Karitas iz vse Slovenije na Ponikvi, kjer bo ob 12. uri mašo daroval predsednik Slovenske karitas, upokojeni škof Metod Pirih.

Dobrodelni koncerti po slovenskih krajih
Dobrodelne koncerte po različnih krajih v Sloveniji bodo prirejale tudi škofijske in župnijske Karitas. Nekatere župnijske Karitas bodo pripravile še dneve odprtih vrat, na katerih bodo obiskovalce seznanili s programi pomoči, delavnicami in dejavnostmi, ki potekajo skozi vse leto. Na Škofijski karitas Ljubljana pripravljajo tudi kulturne prireditve in medgeneracijske delavnice.

Škofijska Karitas Celje pa v prihodnjem letu v okviru gesla letošnjega tedna načrtuje niz srečanj z naslovom Verjamem vate, verjamem vase, kjer bodo ljudje, ki jih je življenje preizkušalo, pričevali o svojem soočanju s stisko, boleznijo in izgubo.