Še dobri trije tedni nas ločijo do referenduma o RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Še dobri trije tedni nas ločijo do referenduma o RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

Vladni zakonski predlog bosta podprli še društvi Liberalna akademija in Inštitut Novum. Za samostojno sodelovanje v kampanji se je odločil tudi nepovezani poslanec Andrej Magajna, tudi podpisnik zahteve za referendum.
Organizatorji, ki želijo v referendumski kampanji aktivno sodelovati, so morali do srede odpreti posebne transakcijske račune in DVK-ja sporočiti podatke o organizatorju. Kot organizatorji so se lahko prijavili predlagatelji referenduma in tudi drugi subjekti, ki si želijo aktivno sodelovati pri referendumu.

Še dobri trije tedni
Volilna kampanja se je začela 12. novembra, referendum pa je razpisan za 12. december. Med stroške kampanje bodo organizatorji lahko všteli stroške tiskanja in razobešanja plakatov, objavljanja oglasov in sporočil v javnih glasilih, stroške organizacije in izvedbe shodov ter stroške tiskanja, reprodukcije in razpošiljanja predvolilnega materiala, ki se pošilja neposredno volivcem.
Za kampanjo bodo organizatorji lahko namenili največ 350.000 evrov, a se bodo, sodeč po napovedih, v to kampanjo podali z minimalnimi sredstvi.