V Državljanski listi skušajo zgladiti nesporazume. Foto: BoBo
V Državljanski listi skušajo zgladiti nesporazume. Foto: BoBo
Šušteršič nesprejemljiv za SD

DL je po seji sveta stranke sklenil, da bo podprl konstruktivno nezaupnico, če bo ta vložena. Ta bi vodila do predčasnih volitev ali pa do "dobre vlade", je pojasnil predsednik DL-ja Gregor Virant.

Virant ima mandat za pogovore o novi vladi, eden izmed pogojev za vstop v vlado s PS-jem pa ostaja odstop Zorana Jankovića z vrha stranke.


Podpredsednik DL-ja Janez Šušteršič pa je napovedal, da v morebitni novi vladi ne bo kandidat za finančnega ministra. Kot je pojasnil, se je tako odločil iz dveh razlogov. Glede na vsebino, ki jo zagovarjajo nekatere druge stranke, namreč v novi vladi ne bi mogel delati, kot bi želel. Drugi razlog pa je, da ne želi biti "nikomur v napoto". Ne v breme DL-ja, ko se bo pogajal, če se bo pogajal, prav tako pa se ne želi vsiljevati tistim, ki že vnaprej povedo, da ga ne želijo v vladi. S tem se je Šušteršič, ki ostaja podpredsednik DL-ja, odzval na izjave predstavnikov SD-ja.
V SD-ju so namreč jasno povedali, da bodo v vladi sodelovali le, če podpredsednik DL-ja Janez Šušteršič ne bi bil finančni minister. Zaradi tega naj bi se razhajanja pojavljala tudi v Državljanski listi.
Šušteršič nesprejemljiv za SD