Alex Westlund je že štiri sezone v Linzu. Še vedno velja za enega najboljših vratarjev v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alex Westlund je že štiri sezone v Linzu. Še vedno velja za enega najboljših vratarjev v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rob Daum
Rob Daum je zelo cenjen v Linzu. V prvi sezoni mu je uspelo povezati vse igralce v celoto. Foto: MMC RTV SLO

d Linzem, zdaj pa ga s soigralci čaka vroče vzdušje.

Na prvi tekmi v torek zvečer je "Westy" nekajkrat dobro posredoval in preprečil zadetek zmajev. Zelo je bil zadovoljen z zmago s 4:2, poudaril je tudi, da je kemija v ekipi sijajna. Vse zanima le naslov prvaka, vse drugo bi bilo po tako dobri sezoni veliko razočaranje.


Na prvi tekmi niste prikazali najboljše igre, a dosegli ste zmago, ki je v končnici edina pomembna stvar.
Mislim, da smo določene odseke tekme odigrali zelo dobro. Olimpija je dobro upočasnila igro, zelo dobro so igrali v obrambi in težko si je bilo priigrati velike priložnosti. Zelo dobro je branil tudi vratar Matija Pintarič, z nekaj obrambami jih je obdržal v igri. Zelo nevarna ekipa so, v napadu imajo nevarne igralce, ki lahko zares zapretijo.

Proti Dunaju ste se namučili v sedmih tekmah. Se je to zelo poznalo na prvi tekmi?
Sedma tekma je bila polna čustev, veliko smo morali vložiti v tisto serijo, zato smo se na prvi tekmi proti Olimpiji kar izkazali. Z Dunajčani smo se že zelo dobro poznali, v torek pa je bila to povsem nova zgodba in obe ekipi imata še rezerve. V zadnjih minutah smo dosegli zelo pomembna gola in se veselili lepe zmage.

V četrtek prihajate v Tivoli prvič v končnici v dresu nasprotnika. Vzdušja v rednem delu se ne more primerjati s tistim v končnici. V četrtek je bila dvorana proti Sapi nabito polna, marsikaj je spominjalo na zlate čase.
Že pred začetkom serije sem bil prepričan, da bo v Tivoliju noro, veselim se te tekme. Jamie Fraser mi je sporočil, da je bilo v četrtek najboljše vzdušje v njegovi karieri. Česa podobnega še nikoli ni doživel. Navijači v Ljubljani si po nekaj sušnih sezonah zaslužijo nov spektakel in prepričan sem, da bodo videli zelo kakovostno tekmo.

Ko je Olimpija pred štirimi leti izločila Linz s 4:2 v zmagah, ste bili najboljši igralec serije. Z vašimi obrambami so se zmaji prebili v veliki finale. Kakšne občutke imate zdaj, ko ste na drugi strani?
Olimpija bo vedno imela posebno mesto v mojem srcu. Takrat smo imeli izjemno kemijo v moštvu. Nepozabni spomini me vežejo na Ljubljano, kjer sva z ženo zelo uživala. Vedno se rad vračam, trenutno pa branim za Linz in sem profesionalec, ki si želi zmagovati.

Po porazu Salzburga ste zdaj glavni favoriti za naslov. Bili ste najboljša ekipa po prvem in po drugem delu Lige Ebel. Če ne boste osvojili naslova, bo to ogromno razočaranje.
Točno tako. Vse razen naslova bi bilo razočaranje. Naš cilj je popolnoma jasen, imamo odlično ekipo, tudi zunaj ledenih ploskev smo se sijajno ujeli. Vse se je poklopilo. V finalu smo že bili pred dvema letoma, to nas letos ne bi več zadovoljilo. V končnici ni favoritov, redni del sploh ne šteje več. Pomembna je dnevna forma. KAC in Olimpija v četrtfinalu nista bila favorita, pa sta se prebila v polfinale.

Trener Rob Daum je poživil ekipo, ki zares navdušuje. Očitno ste se odlično ujeli.
Sijajno vodi moštvo, nikoli ni popolnoma na tleh, pa tudi evforičen ni. Zelo je organiziran, nikoli ne improvizira. Vse je urejeno. On je eden mojih najboljših trenerjev. Še posebej me je navdušil po šesti tekmi in grenkem porazu na Dunaju. Ostal je miren in nam naročil, naj pozabimo zadnja dva poraza. Pripravil nas je na sedmo tekmo in odigrali smo odlično.

V vratih Olimpije je zdaj Matija Pintarič, Jean Phillipe Lamoureux pa je poškodovan. Mislite, da ga lahko enakovredno nadomesti?
Pintarič je zelo dober vratar. Zelo dobro se spomnim njegovih predstav iz serije proti Salzburgu lani. Branil je fantastično. Tudi tokrat si želi izkoristiti priložnost, ko je Lamoureux poškodovan.