Izbor šport

Poudarki

  • Mnenja slovenskih nogometašev po porazu proti Bolgariji (1:2)
Kevin Kampl in Miha Zajc
Kevin Kampl in Miha Zajc v boju z Bolgari na sredini igrišča. Foto: BoBo
       Vesel sem zadetka, a na prvem mestu je ekipa, zato sem razočaran, ker smo izgubili. Pokazali smo željo, borbenost in nekaj dobrih akcij, toda naredili tudi nekaj manjših napak v napadu in obrambi. Razočaranje v slačilnici je bilo kar veliko, zavedamo se, da smo dobra ekipa in lahko pokažemo več.       
 Miha Zajc
Slovenija - Bolgarija
Na tribunah stadiona Stožice se je zbralo samo 5.100 gledalcev. Foto: BoBo

Zajc: Želimo si vrhunski in gledljiv nogomet, toda to gre zelo počasi

Šporar: Zakaj se vedno nam zgodi, da iz dveh priložnosti dobimo dva gola?
7. september 2018 ob 10:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kevin Kampl je sinočnjo tekmo proti Bolgariji končal s poškodovanim gležnjem. Veliko je bil pri žogi in prejel udarec, zaradi katerega je moral predčasno z igrišča. "Ni nas strah, a včasih nam manjka občutek, kdaj bi lahko igrali in kdaj ne," je med drugim povedal o igri Slovenije.

Z levim gležnjem ima težave velikokrat, tokrat je za nesrečo okrcal tudi italijanskega sodnika Davideja Masso. "Po mojem mnenju je bil danes sodnik katastrofalen. Po tekmi sem mu rekel, naj si jo ogleda še enkrat. To ni bilo profesionalno. V treh, štirih situacijah je omenil, da je morda dosodil narobe. Če se to tolikokrat zgodi, ni v redu. V drugem polčasu so nam šli Bolgari v noge tudi v akcijah, ko ne bi bilo treba, ko ni bilo žoge. Tudi zaradi tega sem bil jezen."

Slovenska reprezentanca je na četrti tekmi pod vodstvom Tomaža Kavčiča še tretjič izgubila (1:2). Ob odsotnosti Josipa Iličića je Kampl na uvodni tekmi Lige narodov vlekel niti igre, a soigralci so mu precej slabo sledili. Bleda sta bila predvsem Benjamin Verbič in Jasmin Kurtić. Ko je vezist Leipziga v 83. minuti zapustil igro, Sloveniji ni uspelo izvesti pravega sklepnega naleta proti čvrsti bolgarski obrambi. Najlepše priložnosti je imela že pred tem.

"Po prvem golu smo bili 15 minut malce šokirani, potem smo se dobro vrnili. Če smo si zaupali, se je videlo, da znamo igrati tudi na majhnem prostoru z dvojnimi podajami. Potem se je odprlo tudi nekaj prostora. Moramo še več poskušati, biti še samozavestnejši in si upati. Ni nas strah, a včasih nam manjka občutek, kdaj bi lahko igrali in kdaj ne. Moramo biti bolj mirni z žogo in se bolje odločati, kam podamo, potem bomo imeli še več priložnosti. Sicer smo jih že danes imeli dovolj, da bi zadeli še enkrat," je Kampl opisal igro v vezni vrsti.

Zajc: Treba je biti potrpežljiv
Strelec edinega slovenskega zadetka Miha Zajc, po Črni gori se je med strelce vpisal drugič zapored, je dodal: "Bolgari so se dobro branili in prežali na protinapade, za nas ni bilo veliko prostora. Veliko smo menjali položaje, iskali prostor in priložnosti, a ni bilo lahko. Sam sem del tekme igral tudi na položaju, kjer prej nisem. Seveda si vsi želimo, da bi igrali vrhunski in gledljiv nogomet, toda to gre zelo počasi. Treba je biti potrpežljiv. Graditi je treba na tistem, kar je bilo do zdaj dobrega, odpraviti slabo in gledati naprej. Potrebujemo še nekaj časa, da se še bolje uigramo."

Nekoliko drugače je razmišljal Nejc Skubic, ki je podal za izenačujoči gol Zajca z glavo ob koncu prvega polčasa: "Ne bi rekel, da nam manjka uigranosti, to je bila vendarle že tretja akcija z novim selektorjem. Priložnosti smo si priigrali, jih je pa treba izkoristiti."

Andraž Šporar prave priložnosti ni imel, še vedno čaka na prvi zadetek za reprezentanco: "Borili smo se in tekli, toda v napadu bomo morali biti konkretnejši, v obrambi pa paziti, da ne dobimo zadetka. Napake so seveda sestavni del športa, ampak zakaj se njim to ni zgodilo? Zakaj se vedno nam zgodi, da iz dveh priložnosti dobimo dva gola? Tega ne vem. Manjka nam tudi malo športne sreče. Na drugi strani je njihov vratar branil čisto vse, kar se da. Škoda."

Belec: Moja napaka, prevzemam vso odgovornost
Vid Belec
je naredil napako pri drugem zadetku Božidarja Krajeva v 59. minuti, pri prvem že v 3. minuti je bil nemočen: "Streljal je dobro, žoga mu je perfektno odskočila, dal je lep gol. Pri tistem drugem sem želel izbiti žogo, da ne bi prišlo do 11-metrovke. Žoga je na žalost zadela igralca, ostala pri njem in dosegel je še en zadetek. Moja napaka, prevzemam vso odgovornost."

Ali bo Kampl lahko igral v nedeljo na Cipru, sinoči še ni bilo jasno: "Upam, da bom. Mislim, da ni preveč hudo, bomo videli. Malo se mi je odprlo na nogi, tekla je kri. Poskusil sem stisniti zobe še nekaj minut, a čutil sem, da ne morem več teči, da me preveč boli. Zato sem selektorju rekel, da moram ven."

VIDEO
Slovenija Ligo narodov začela s porazom
VIDEO
Analiza 2. polčasa tekme Slovenija – Bolgarija
VIDEO
Analiza 1. polčasa tekme Slovenija – Bolgarija
Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
angryjoe
# 07.09.2018 ob 10:25
Ja koliko časa še... Slaviša je gradil, Katanec je gradil, Kavčič gradi... skupaj že 6-7 let gradimo gledljiv nogomet... Reprezentanca ni klub.
slobajker
# 07.09.2018 ob 10:23
Me zanima če je kapetana vsaj malo sram kako je zanič ??!!
PikiMiki
# 07.09.2018 ob 10:19
Ta naš nogomet je negledljiv.
Šubidu
# 07.09.2018 ob 10:59
Ko vidim Krhina, me prime, da bi TV zalučal čez balkon. A mi lahko nekdo razloži, kaj ta človek dela v repki?
lopat12
# 07.09.2018 ob 10:39
Jaz bi v reprezentanci obdrzal Kampla, Zajca, Mevljo, Sporarja in Kurtica (njemu bi dal eno vzgojno okrog uses sicer) in vpoklical Olimpijine in Mariborove slovence...
Churchill W.
# 07.09.2018 ob 10:42
Rezultat je kakršen je. Brezpredmetno je o njem razglabljati.
Kar sem sam "opazil" med včerajšnjo tekmo je - meni se zdi da ni neke prave kemije med igralci na igrišču.
Slovenija je že večkrat pokazala, da ni vse v "imenu" reprezentance, da ni vse v "vrednosti" reprezentance, .... da se da igrati tudi nogomet, nekaj z borbenostjo, predvsem pa s povezanostjo ekipe. Nekako se mi je 90 min zdelo, da se trudijo s povezovanjem, da kljub temu da vedo kakšno vlogo ima kdo na igrišču, ni kemije. Ne delujejo kot "vsi za enega, eden za vse."

Jaz slab rezultat še lahko požrem. Tudi to, da bi bili kdaj evropski ali svetovni prvaki je utopija. Jaz pogrešam EKIPO 11-ih posameznikov, ki diha isti zrak!
LaMar
# 07.09.2018 ob 11:08
Kurtič je naredil največji šprint, ko smo imeli prosti strel na 18metrov...in si je letel po žogo...kao, "pustite meni, bom jaz..."
Rockos
# 07.09.2018 ob 10:36
Bo po petem porazu selektor odletel? Bo kriv Mandarič? :)
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:19
kolk se je moral včeraj pa Mile zadrževati, da je spravil ven diplomatske odgovore
koyote
# 07.09.2018 ob 10:33
Krhin, jokič, kurtič na mizo, mizo na gnoj!
sivi gandalf
# 07.09.2018 ob 11:24
Miha Zajc: Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo

Nejc Skubic: "Ne bi rekel, da nam manjka uigranosti

:)
Throll
# 07.09.2018 ob 10:32
In potem se čudijo da je stadion prazen. Nič čudnega, če pa ne prikažejo čisto nič na igrišču, pa še tega bolj malo. Res mi jih ni več za spremljat, ker so res samo zguba časa. Dolgo nisem gledal reprezentančnega nogometa, ampak vidim da nisem čisto nič zamudil.
Dolar62
# 07.09.2018 ob 11:07
Osebno mislim, da je bilo, kar nekaj posameznikov, ki so odigrali kar dobro.Prav gotovo bi moral menjati Kurtića že po prvem polčasu, razočaral me je Jokić, prav tako Šporar, ki ni pokazal nič posebnega se ga pa ful forsira, prav tako kot Bezjaka in Verbiča. Šporarja bi moral menjati z Zahovičem, ki je hiter in okreten in bi v tistem protinapadu verjetno več iztržil kot Matavž. Prav tako menjava Krhina z Bezjakom popolnoma mimo.

Moram pa se tudi dotakniti komentatorja te tekme. Takšnega podna od komentiranja pa še nisem doživel - pa kaj ste vi na RTVSLO normalni ....to ja ni za poslušat, ko komentator govori, kaj sanja Šporar in da je čas da končno padejo Stožice pred Šporarjem itd... nebuloze od komentiranja... groza....kaj nam ponuja ta RTV hiša za poslušat , ko že tako težko gledamo kako Slovenija zgublja, potem pa še poslušat te neumnosti, ki jih podaja komentator, pa veste, da je bil dr. Stare pravi car komentiranja proti temu, pa že njega ni bilo lahko poslušat.... groza
mile
# 07.09.2018 ob 10:45
Ne razumem, zakaj ste vsi tako negativni. Ali smo včeraj gledali isto tekmo? Vaše ocene so preveč pod vplivom rezultata in razpleta tekme, ki je bil za nas res nesrečen. Pa ne da bi za vsako ceno branil selektorja, ampak jaz sem videl v igri ogromno pozitivnega, ne spomnim se, kdaj smo v zvezni vrsti igrali tako kreativno in dobro držali posest žoge (Kamplu gre tu največ zaslug). Običajno slovenska reprezentanca ni zmogla sestaviti treh uspešnih podaj, ko je krenila čez sredino. Ta reprezentanca si definitivno zasluži podporo, prepričan sem, da je na dobri poti.
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:10
tudi jaz se strinjam, da je bilo včerajšnje komentiranje izredno slabo. Laurenčič že dolgo ni bil tako slab
Nikolaj
# 07.09.2018 ob 11:09
In zakaj ne igra Luka Zahović, ki je najboljši golgeter v Sloveniji?
Slovan65
# 07.09.2018 ob 13:19
Jasmin Handanović je boljši od Belca.
gospod iskreni
# 07.09.2018 ob 11:09
Najlepši nogomet smo igrali pod Kekom. In to z zelo slabo postavo. Sedaj imamo za naše razmere odlično postavo, pa igramo sramoten nogomet. Mislim da ni problem v času.
Ludvig Von Kaken
# 07.09.2018 ob 12:48
Treba je zamenjati predsednika NZS. On je kriv za to štalo, ker ne obvlada situacije.
pametenkodrek
# 07.09.2018 ob 11:39
Tudi tisti ki nima pojma o fuzbalu je lahko videl, da so bolgari v obrambi stali pol metra od naših, naši pa 5 metrov od bolgarov.
Torej se naši gibljejo premalo v obrambi in v napadu! Ali pa so bolgari res toliko boljši, kar niso.
Naši igralci iz tujine v svojih klubih garajo ker morajo, sem pa pridejo špilat frajerje (kot. npr Gastarbajterji v bosni). Ker tega v klubih ne morejo. Kampl, Oblak in Iličič so izvzeti, ker so že v klubih frajerji in si res želijo igrati.
Naj torej igrajo igralci iz naše lige, ki si res želijo igrati in bojo trgali. Morda bodo gol dobili zaradi napake, zdaj pa ga tile frajerji dobijo, ker se jim ne da.
sumtb
# 07.09.2018 ob 11:28
Saj je lepo povedal, gradijo, delajo, ... na provizijah agentov, na tem da se mladi prodajo in da tečejo kuverte tja kjer mora biti podmazano (NZS, novinarji, trenerji).

V reprezentanci bi morali igrati najboljši, tako pa jih je včeraj manjkalo od 10 najboljših v Sloveniji vsaj 8. Tile junci imajo mladinsko reprezentanco, če pa niso dovolj dobri za Bolgarijo, Ciper, Latvijo in podobne pa jim noben igralni čas ne bo pomagal do milijonske pogodbe.

O Krhinu pa ne želim več slišati, včeraj oba gola njegova, v reprezantnci pa razen skrbi za frizuro še nič do zdaj.
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:26
Zajc bi pa že lahko razumel da se s Krhinom in Kurtičem ne da uigrati, ker letita kot muhe po igrišču brez vsebine
siggi
# 07.09.2018 ob 11:21
Roko na srce, tudi meni včeraj ni delovalo tako slabo. Glede sodnika se strinjam s Kevinom a žal je tako.. tretjerazredna skupina, tretjerazredno sojenje.. Žoga je bila odvzeta s prekrškom, ki ni bil piskan, nato pa smola za Belca.

Ni dosti manjkalo, da bi naši večkrat stresli mrežo in to JE napredek. Včasih priložnosti preprosto ni blo, za razliko od včeraj. Je pa res, da je to še vedno Bolgarija.
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:15
vedno bolj mi je jasno zakaj Oblak ne želi sodelovati v taki ekipi. Tudi polurni pogovor z Radenkom pove veliko, da je štala. Žal se Oblak o tem S Kavčičem ne more pogovarjati, ker je občutek da se s Kavčičem ne moreš pogovoriti nič
foxhunt
# 07.09.2018 ob 11:11
Imam obcutek, da enajsterico sestavljajo nekateri ego igralci. Ker ne gleda na to kako porayno igrajo so vedno v naslednji tekmi v prvi postavi.

Kar se pa cloveskega odnosa tice, pa Krhin adijo. Kurtic adijo.
AlBundy
# 07.09.2018 ob 11:06
Če je selektor nesposobna mevža brez znanja, ki reprezentanco "gradi" na Jokiću in Krhinu, potem je to pač to ...
torcida_ce
# 07.09.2018 ob 10:56
Ps. Pa vidimo kako super domzalske zvezde v tujini uspevajo Crnic je v RIJEKI na klopi sedel, pa prisel kot polit cucek nazaj. Ce v HNL ne mores uspeti pomeni, da si hlod nad hlodi. V Domzalah pa bil zvezda
uni406
# 07.09.2018 ob 12:22
Kavčič spakiraj kufre pa se nekam skri.
pinkfranc
# 07.09.2018 ob 12:20
koliko ironije včeraj ...

komentator reče, in vselej je Vid delo opravil izvrstno ... čez sekundo, puf dobi gol!
gospod iskreni
# 07.09.2018 ob 12:18
Zaho ni noben rešitelj reprezentance, bi pa lahko dobil šanso, tako kot vsi ostali iz prve lige. Glede na to da Kurič in Krhin že celo večnost nista nič naredila bi lahko poiskali drug dvojec. Ponudbe je več kot dovolj.
torcida_ce
# 07.09.2018 ob 12:07
@sigi: tole glede sojenja se strinjam. Najbolj pa boli da so nam takole sodili pred ocmi ceferina. To vse pove kaksna avtoriteta je on. Navaden pajac bogatih
Lesinar
# 07.09.2018 ob 11:43
Miha Zajc: Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo

Nejc Skubic: "Ne bi rekel, da nam manjka uigranosti

:)


Uigrani smo kot bećka filharmonija
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:08
še dobro da smo včeraj izgubili, sicer bi bili Kavčič in igralci navdušeni in bi igro gradili na včerajšnjem debaklu in čakali na čudež. Tako so stvari malo bolj jasne. Jasno je tudi da so bili Bolgari zelo slabi
fc11
# 07.09.2018 ob 11:50
Najprej je treba vpoklicati tiste,ki si to zasluzijo in bodo za reprezentanco dali vse oz. se bodo borili do krvi, ne pa da se bodo samo lagano sprehajali in malo potekli(Krhin,..)
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:16
Tale Kurtić mora v ekipi delati veliko štalo. Sumim da mu štango drži tudi Krhin
šešerko
# 07.09.2018 ob 16:42
torcida

ja seveda mislil sem na Jurčiča. Povsem pa poozabil na Prosinečkega. Imeli smo ga na pladnju, pa smo raje izbrali karikaturo
pinkfranc
# 07.09.2018 ob 12:44
Jaz bi Krhina (ki je očitno brez forme posadil na klop, zadnjega veznega pa tudi itak želi igrat Kampl) in bi v napad dal enega napadalca več.

Pravilo je čist preprosto. Igralec lahko igra na mestu, kjer igra v klubu. Če sta na istem mestu dva velika po imenih, nema veze, en na klop. Pri nas pa imam še vedno občutek, da se določena imena pod nujno tišči na igrišče, samo da igrajo, pa čeprav z neko čist drugo vlogo, kot jo imajo v klubu.

Pa fante je treba prepričat v ekipno igro. Prvi polčas je bilo eno samo soliranje. Vsak, ki je prišel blizu gola, je moral vstrelit na gol. Wanabihero. Neizdelani streli od daleč, ki so izpadali tudi precej nerodno. Vstran vrženo veliko energije in rušenje že tako napetega ekipnega duha.
Drugi polčas je sicer bilo nekaj bolje, ampak se mi zdi, da smo zato, ker je začela voda v grlo tečt, in ker so pred tem zasrali že preveč potenciala. In so začeli dobivat malce slabe vesti.

kavč selektorji smo sicer samo en blabla brez izkušenj ... ampak se bojim, da je trenutni trener ena različica tega kavč(ič) selektorja ... bolj zraven po pravih poznanstvih, kot po pedigreju?
šešerko
# 07.09.2018 ob 11:43
še en dokaz da nekdo ki ni dal skozi vsaj nekaj burnih let v 1. ligi ali na tujem ne more biti kar selektor
Hardworker
# 07.09.2018 ob 11:38
Miha Zajc: Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo

Saj se uigravate že od U-21 naprej.
Nikolaj
# 07.09.2018 ob 11:11
In zakaj ne igrajo nekateri najboljši iz Maribora - Hotič, Zahovič ?
watwat
# 07.09.2018 ob 16:58
Mi si želimo zgolj soliden nogomet. Pusti ti vrhunski.
torcida_ce
# 07.09.2018 ob 16:30
@Seserko: Verjetno mislis na Krunoslava Jurcica. Clovek je na hrvaskem cista karikatura, nihce ga ne jemlje resno.
Pusnik je trener brez lovorik, Rozman pa premlad in mocen samo na jeziku. Kosica ne poznam.
Biscan je druga zgodba. Ima pedigree, ker je igral v Liverpoolu in bi mu ze to dalo avtoriteto. Tisto z domoljubljem je neumnost. Prosinecki je tudi Hrvat pa vodi Bosno. In to je tisto kar boli. Sel je v Bosno za manj denarja, ker imajo bolj resen plan in vecje ambicije.
Ja. Toliko je vreden NZS.
Domoljub91
# 07.09.2018 ob 16:08
Če bi včeraj za reprezentanco igrala Jasmin Handanović in Luka Zahović, bi bile možnosti za zmago ali vsaj remi precej večje. Res ne vem zakaj Kavčič tako zelo zapostavlja igralce iz prve slovenske lige (s tem ne mislim samo nogometaše Maribora, kajti tudi npr. Črnic, ki igra za Olimpijo, bi si glede na kvaliteto zaslužil nastop za reprezentanco), po drugi strani pa ima v reprezentanci zagarantirano mesto Krhin, ki glede na kvaliteto že dolgo tja ne spada. Podobno se je dogajalo že v času Katanca in mislim, da bi bil skrajni čas, da slovenska reprezentanca končno dobi selektorja, pod katerim bodo dejansko igrali tisti, ki si glede na kvaliteto to zaslužijo.
Slovan65
# 07.09.2018 ob 13:21
Robin9, strinjam se, Zlatko Zahović si zasluži priložnost.
MrBadass
# 07.09.2018 ob 13:14
Igralci iz slovenske lige + Mevlja, Kampl, Zajc, Iličič. To bi bila veliko boljša reprezentanca
gospod iskreni
# 07.09.2018 ob 11:30
Manja red, zelo manjka red. Kavčič ni karakter da bi udaril po mizi. Lahko pa bi zamenjal nekatere igralce ki imajo zacementirano postavo in sploh ne poskusi drugih,
kristt
# 07.09.2018 ob 17:26
Saj selekcija ni tako slaba...no mogoče kaka menjava.... problem je da ne vejo kaj mora kdo postorit... to pa je naloga selektorja...na Ciper naj grejo brez selektorja...itak ne bo razlike...
šešerko
# 07.09.2018 ob 16:56
in Krhin že jokca da mi kavčarji delamo štalo, ker ni pozdravil selektorja ob odhodu. Zgovarja se da je gledal v tla..... Kriv je bil za oba gola sedaj pa pametuje
šešerko
# 07.09.2018 ob 16:54
rabimo selektorja, ki bo jebal m.... v kolikor se ne bodo držali navodil, pa naj si bo to Kampl ali Šporar. Ampak seveda mora imeti avtoriteto, Kavčič se še sebe boji kaj šele mikrofona
clemente007
# 07.09.2018 ob 16:24
Npr. : Štulac trenutno najbolj vroč na zadnjem veznem....kot vedno nikoli noben slelektor se ne upa dajat not nekaj kar je novo in vroče ampak furat une stare pajace ki po vseh teh letih niti uigrani niso, kaj je še največja ŽALOST....krhin jokič kurtic žal mi je...predvsem pa prva dva niti za v rezervo, pa sem jih imel rad...inj kaj čmo...Jokič zbija uno visoko žogo na pamet, Krhin se ne upa povlečt in povezovat igro do ofenzivnejsih nikoli, kurtič ima uni debel pogled pri vsaki zgrešeni ko volk ki gre kakat
Kazalo