Primož Roglič (fotografija je arhivska). Foto: Reuters
Primož Roglič (fotografija je arhivska). Foto: Reuters

Tretja je bila ekipa Bora Hansgrohe (+0:30), četrti Bahrain Victorious (+0:31), peti pa UAE Emirates (+0:34) z Domnom Novakom.

Ekipa Jumba Visme med kronometrom. Foto: EPA
Ekipa Jumba Visme med kronometrom. Foto: EPA

Ekipa Jumbo Visma je 13,1 km dolgo traso prevozila v času 14 minut in 38 sekund s povprečno hitrostjo 53,66 km/h.

Majico vodilnega na dirki je prevzel Madžar Attila Valter, ki je torkovo prvo etapo končal na 26. mestu. V skupnem seštevku ima isti čas kot moštveni kolegi Tratnik, Nizozemec Koen Bouwman in Roglič.

Kisovčan si je kot izraziti favorit dirke nabral 34 sekund naskoka pred kapetanom UAE-ja, Britancem Adamom Yatesom, ki naj bi bil njegov prvi izzivalec v boju za skupno zmago. UAE Emirates je na kronometru startal zadnji, 25 minut za Jumbom Vismo.

Valter: Celotna sedmerica se je izkazala

"Bilo je blizu popolnosti, hkrati pa je bila to odlična priprava za Dirko po Španiji. Vozil sem že veliko posamičnih kronometrov, a to je nekaj povsem drugega. V ekipni vožnji na čas te lahko moštveni kolegi spravijo v težave. Kolesarja, kot sta Edoardo Affini in Roglič, sta me ves čas držala na limitu, ampak nekako je šlo. Veliko sta opravila za ekipo, celotna sedmerica se je izkazala," je povedal 25-letni Valter.

"Upam, da bo Roglič zmagal in pri tem mu moram kar najbolje pomagati. Seveda sem ponosen, da sem oblekel majico vodilnega, užival bom v njej, a moja vloga se ni prav nič spremenila. Seveda pa se bom trudil, da bom tudi sam visoko v skupnem seštevku," je dodal.

Generalka za Vuelto

Ekipna vožnja na čas je bila eden od pomembnejših razlogov, da se Jumbo Visma udeležuje te petdnevne dirke, saj bo moštveni kronometer na sporedu tudi prihodnjo soboto na uvodni etapi Dirke po Španiji v Barceloni, le da bo 1,7 km daljši.

Na startni listi je bilo 15 ekip.

V četrtek bo na Dirki po Burgosu razgibana tretja etapa od Sargentes de la Lore do Villarcaya (183 km). Kolesarje čaka pet vzponov tretje in en vzpon ekstra kategorije. Vrh Picon Blanca (7,8 km/povprečni naklon 9 odstotkov) bodo prečkali 36 km pred ciljem.

Profil ekipnega kronometra. Foto: Organizator
Profil ekipnega kronometra. Foto: Organizator

45. Dirka po Burgosu

2. etapa, Ona−Poza de la Sal, moštveni kronometer, 13,1 km