Klemen Prepelič je najučinkovitejši igralec slovenske reprezentance mlajših članov. Foto: Vladimir Nikolič
Klemen Prepelič je najučinkovitejši igralec slovenske reprezentance mlajših članov. Foto: Vladimir Nikolič

"Zdaj po treningu vidim le še kosilo in posteljo. Pri Zmagu se trenira ogromno, mislim da največ v Evropi, ampak vse to je z namenom. Med klubskimi pripravami smo bili v dvorani po tri ure dopoldne in tri ure zvečer, vmes pa so bili sestanki, popravljanje podrobnosti," je v spletni klepetalnici MMC-ja o klubskem in reprezentančnem trenerju povedal 19-letnik, ki pred prihodom v Domžale ni mogel zabiti žoge skozi obroč, zdaj pa jo z lahkoto. Na treningu zadene od 60 do 70 trojk na 100 poskusov.

Primerjave s Sanijem Bečirovićem in Sašo Vujačićem mu laskajo, a se zaveda, da bo pot do njunih uspehov še dolga. Košarkar Heliosa glede nadaljevanja klubske kariere ostaja skrivnosten. Po sinočnji tekmi je priznal, da se zanj zanima španska Pamesa, a slovenski ostrostrelec bi trenutno raje ostal bližje domu. Opciji sta tako Union Olimpija kot Krka.

Najboljši košarkar Lige NBA je zanj LeBron James, najlažje pa bi se primerjal z Rayom Allenom, čeprav se zaveda, da so take primerjave nesmiselne. Pričakuje poziv na letošnje članske reprezentančne priprave, a hkrati dodaja, da je zelo utrujen. Zmago Sagadin ali Božo Maljković? Odgovor najdete v zanimivem klepetu.