Božidar Maljković se je ostro odzval na odločitev Fibe, da lahko na EP-ju nastopa samo 12 košarkarjev v vsaki reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Božidar Maljković se je ostro odzval na odločitev Fibe, da lahko na EP-ju nastopa samo 12 košarkarjev v vsaki reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar še ni povsem pripravljen. Še vedno ga muči poškodba gležnja. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

V soboto Slovenijo čaka prvi obračun na prijateljskem turnirju za pokal Primus. Ob 20.00 se bodo v ptujski dvorani Ljudski vrt pomerili s Poljsko, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan. V nedeljo, prav tako ob 20.00, pa se bo z Makedonijo Slovenija pomerila v Kidričevem.
Nachbar ima še težave z gležnjem
Ekipa je z izjemo Boštjana Nachbarja zdrava. Krilni košarkar še vedno čuti bolečine v poškodovanem gležnju. "Res je, za zdaj ne kaže dobro. Fant je profesionalec, hoče delati, igrati, a vidim ga pri doskoku, zmeraj nastavlja drugo nogo. Čaka me resen pogovor z reprezentančnima zdravnikoma Slobodanom Macuro in Brankom Cvetičaninom, potem bomo videli, kako naprej. Drugi so v redu, vendar pa smo povsem neuigrani, tako da pričakujem tudi kakšne težave s tega vidika. Na tekmi bo igral tisti, ki ga bom poslal na parket, ki ga bom sam določil. Na mojo odločitev ne bo vplival nihče," je glede Nachbarja povedal Božidar Maljković.
Maljković ogorčen na odločitvijo Fibe
Na novinarski konferenci je Maljković ostro spregovoril glede Fibe, ki je sprejela odločitev, da na prvenstvo vendarle potuje 12 igralcev, in ne 14, kot je bilo sprva predvideno: "Ogorčeni smo. Zgoraj v sobi imam pismo na treh straneh, ki smo ga poslali Fibi. To je nesmisel in pri Fibi nam nihče ni znal pojasniti, zakaj je prišlo do te nerazumne odločitve."

Da ne gre pričakovati bleščeče predstave, se zavedajo tudi košarkarji. Tekme služijo predvsem za uigravanje. "Kot je že dejal selektor, se ne pripravljamo toliko na tekme, kolikor se pripravljamo na nas same. Mislim, da te tekme, ki sledijo, ne bodo lepe, a če gremo mimo tega, mislim, da bo najpomembnejša želja, ta pa je prisotna pri vseh, vsi smo se željni dokazovati, medtem ko bodo taktične zamisli najbrž počakale. Smo še v začetni fazi priprav in to se nam zelo pozna," je dejal Uroš Slokar.

Obe tekmi si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in na MMC TV.