Pozdrav Matjaža Smodiša in Boštjana Nachbarja - dveh nosilcev igre v slovenski reprezentanci. Nachbar je povedal, da veliko dopusta ni imel:
Pozdrav Matjaža Smodiša in Boštjana Nachbarja - dveh nosilcev igre v slovenski reprezentanci. Nachbar je povedal, da veliko dopusta ni imel: "Z družino smo šli za en teden v Grčijo, drugo je bilo pa košarkarsko obarvano." Foto: MMC RTV SLO
Goran Dragić
Goran Dragić se veseli drugega dela priprav, ko se bo več delalo z "žogo". Foto: MMC RTV SLO

"Dva dni odmora sta bila ravno dovolj, da je mama oprala 'cunje'. Prvi teden je bil po pričakovanju naporen. Veliko se je teklo, delalo na kondiciji, tako da so mišice kar bolele, a zdaj je 'muskelfiber' že malo popustil. Drugi del bo bolj namenjen uigravanju. Lahko smo veseli, da smo naposled zbrani v polni postavi in da bomo začeli delati stoodstotno za evropsko prvenstvo," je dejal Goran Dragić.

Slovenci bodo konec tedna na Ptuju oziroma v Kidričevem odigrali prvi pripravljalni tekmi - proti Poljski in Makedoniji: "Urnik je dobro sestavljen. Potrebujemo tekme čim prej, saj bomo tako lahko prej popravili napake v igri."

Nachbar: Sem na začetku, a do prvenstva bom nared
V primerjavi z Dragićem je Boštjan Nachbar - v dogovoru z vodstvom reprezentance - prvi teden priprav izpustil. Na zbor je prišel s še vedno povitim levim gležnjem: "Gleženj je iz dneva v dan boljši. Ni še stoodstoten, ampak mislim, da bo. Potrebujem trening in kontakt igro, predvsem pa se moram znebiti strahu. Sem nekako na začetku, zato ne pričakujte, da bom na prvi tekmi s Poljsko 'raztrgal', dal 30 točk in imel še 50 skokov. A brez skrbi, na to sem že navajen. Potrebujem en mesec, da skozi treninge in tekme ujamem formo. Vedno sem jo in tudi tokrat jo bom. O tem sem prepričan." Nachbar o "aferi" Lorbek ni želel (veliko) razpravljati: "Kakšen Lorbek? Nič ne vem o tem, sem že pozabil in čas je, da tudi vi."

Na zboru je manjkal le Samo Udrih, ki se je pretekli konec tedna udeležil poroke brata Bena v ZDA. Reprezentanci se bo pridružil v torek.

Nekaj utrinkov z zbora reprezentance si oglejte v spodnji galeriji.