Nebojša Joksimović je za slovensko reprezentanco nazadnje zaigral leta 2008. Foto: MMC RTV SLO
Nebojša Joksimović je za slovensko reprezentanco nazadnje zaigral leta 2008. Foto: MMC RTV SLO
Reprezentanci se bo pridružil tudi Erazem Lorbek. Foto: MMC RTV SLO

"Vesel in počaščen sem, da me je selektor Božidar Maljković povabil na priprave moške članske reprezentance in zadovoljen sem, da sem lahko prvi teden treniral z njo. Konec tedna, ko smo imeli odmor, sem razmišljal in prišel do ugotovitve, da je bolje, da se umaknem in svoje mesto v ekipi prepustim mladim igralcem, ki morajo dobiti priložnost. Reprezentanci želim vso srečo v nadaljevanju priprav in pa veliko uspeha na evropskem prvenstvu, na katerem bom držal pesti za dober uspeh," je razlog za svoj umik navedel Joksimović.

Maljković: Njegovo željo spoštujem
Božidar Maljković se je zahvalil Joksimoviću: "Z Nebojšo Joksimovićem sva se slišala in izrazil je željo, da prepusti svoje mesto mlajšim igralcem, saj meni, da je prišel čas zanje, da se izkažejo. Odkar ga poznam, je bil korekten in tudi tokrat je bilo tako, zato njegovo željo spoštujem. Zahvaljujem se mu za to, da nam je bil v prvem tednu na voljo, saj smo imeli le dvanajst igralcev, ob tem pa moram poudariti tudi, da je zelo dobro treniral, zaradi česar sem zadovoljen. Želim mu vso srečo v nadaljnji karieri!"

Na seznamu tako ostaja 17 igralcev, v Litvo pa jih bo potovalo 14.

Začetek drugega dela priprav
Danes se na Ptuju sicer začenja drugi del priprav. Reprezentanci se bodo pridružili Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš in Samo Udrih. Tako bosta manjkala le še Klemen Prepelič in Edo Murič, ki igrata na evropskem prvenstvu do 20 let v Bilbau.

Seznam slovenske reprezentance
Branilci:
Jaka Lakovič (Galatasaray), Goran Dragić (Houston Rockets), Zoran Dragić (Krka), Samo Udrih (U. Olimpija), Sašo Ožbolt (U. Olimpija), Jaka Blažič (Geoplin Slovan), Luka Lapornik (Zlatorog), Klemen Prepelič (Helios), Danijel Vujasinović (Zlatorog).

Krila: Boštjan Nachbar, Goran Jagodnik (U. Olimpija), Edo Murić (Krka).

Centri: Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek (Barcelona), Uroš Slokar, Miha Zupan (St. Petersburg), Mirza Begić (Real Madrid).