Božidar Maljković s svojimi igralci ni našel rešitve za Boja McCalebba in Vlada Ilievskega. Foto: MMC RTV SLO
Božidar Maljković s svojimi igralci ni našel rešitve za Boja McCalebba in Vlada Ilievskega. Foto: MMC RTV SLO

Selektor Božidar Maljković se zaveda, da proti Finski šteje le zmaga, če želi ekipa nadaljevati tekmovanje v Kaunasu: "Moramo se pripraviti na naslednjo tekmo, ki je najbolj pomembna za nas. Čaka nas dan D. Že pred srečanjem z Makedonijo smo vedeli, da moramo premagati Finsko, ki je ugnala Gruzijo. Moramo odigrati dobro in zmagati ter le tako zasluženo odpotovati v Kaunas, kar je naša želja. Imamo le en dan za mentalno pripravo."

McCalebb in Ilievski sta držala niti igre v svojih rokah
Pred srečanjem so se zavedali nevarnosti Boja McCalebba; ameriški organizator igre v makedonskem dresu pa je znova dokazal svojo kakovost in bil znova najboljši strelec svojega moštva. Tudi to pot je imel znatno pomoč v Vladu Ilievskem, ki je ves čas držal niti igre v svojih rokah.
Omenjena košarkarja je izpostavil tudi Maljković: "Odigrali smo zelo slabo tekmo. Lahko rečem, da od kar sem selektor, je Slovenija prvič igrala slabo tako v napadu kot v obrambi. Makedonija je igrala izjemno pametno košarko. Tu bi izpostavil predvsem dva izjemna posameznika, Vlada Ilievskega in Boja McCalebba. Dobro poznata našo ekipo. Držita visok ritem igre, menjata ta ritem. Igrata hitro, nato upočasnita. Vloge so odlično razdeljene. Pričakoval sem težko tekmo. Že na pripravah smo jih komaj premagali, pa tedaj nista igrala Gečevski in McCalebb."
Proti Rusiji pokazali pravo košarko
Maljković je prepričan, da je Slovenija sposobna odigrati dobro tekmo in kot primer navaja srečanje proti Rusiji: "Igrali smo brez kakršne koli energije. To ni naša igra. Pred petimi dnevi smo odigrali tekmo z Rusijo hitro, trdo in dobro v obrambi. Igrali smo pravo košarko. Smo dobro fizično pripravljeni, vendar pa ne moreš nič narediti v napadu, če te obrambni igralec izrine s tvoje pozicije, ti pa ne narediš pri tem nič. Enako je v obrambi. Ne moreš braniti, če ima napadalec že v začetku dva metra prednosti."

Iz Vilne,