Božidar Maljković ne izpostavlja le vzgoje igralcev ampak tudi trenerjev. Foto: EPA
Božidar Maljković ne izpostavlja le vzgoje igralcev ampak tudi trenerjev. Foto: EPA
Maljković poklical kar 38 mladih košarkarjev
Maljković izbral Sekulića in Potočnika

"Izbral sem ju zaradi njune kakovosti in perspektive za potrebe slovenske košarke v prihodnosti. Odločitve nisem sprejel sam, temveč sem se o tem pogovarjal in posvetoval z vodilnimi pri KZS-ju in z mnogimi akterji slovenske košarke. To je le začetek mojega sodelovanja z mladimi, slovenskimi trenerji, saj bomo v posameznih akcijah vključevali tudi druge, ki si to zaslužijo, že izbirnim treningom bosta, denimo, prisostvovala vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij Mirko Jurjavčič in inštruktor-trener Blaž Bergant," je razložil Maljković.

Vedno je veliko dal na mentorstvo
"V svoji karieri sem vedno skrbel, da nisem izobraževal le igralcev, ki sem jih treniral, temveč tudi trenerje. To delam zato, ker vem, koliko pomeni mentorstvo. Nikoli namreč ne bom pozabil svojih mladih trenerskih dni in tega, koliko sem se naučil od profesorja Ace Nikolića in Ranka Žeravice, po mojem mnenju dveh najboljših trenerjev na svetu vseh časov. Mislim, da se bodo glede tega z menoj strinjali vsi nekdanji košarkarji, na čelu z Borutom Bassinom, Ivom Danevom, Vinkom Jelovcem, Borisom Kristančičem, Petrom Vilfanom, Aljošo Žorgo in drugimi," je še dodal.

Potočnik se zaveda odgovornosti
30-letni Gašper Potočnik, ki v tej sezoni vodi LTHCast Mercator, ni skrival hvaležnosti: "Rad bi se zahvalil selektorju, Božidarju Maljkoviću, in Košarkarski zvezi Slovenije za zaupanje. V veliko čast mi je, da bom lahko deloval v moški članski reprezentanci, a se hkrati zavedam velike odgovornosti, zato bom naredil vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi do čim boljšega rezultata in da upravičim to zaupanje. Kar se tiče ciljev, lahko povem, da moramo, če selektor reče, da je cilj medalja, vsi stremeti k temu in veliko delati, da bi to dosegli."

Sekulić pomočnik že peto leto
Tri leta starejši Aleksander Sekulić je po več vlogah v Slovanu letos pomočnik trenerja v Krki. "Zelo sem vesel, da se je selektor odločil za mojo pomoč in da bom lahko sodeloval s tako imenitnim trenerjem kot je Božidar Maljković. Upam, da se bomo skupaj še z Gašperjem Potočnikom dobro dopolnjevali in da bo imela reprezentanca kar se da največ od tega, jasno, to je, da se dobro pripravimo na prvenstvo v Litvi in poskušamo izpolniti cilje, ki smo si jih zadali," je razmišljal Sekulić, ki je vlogo pomočnika opravljal že pri Alešu Pipanu (2006-2008) in Memiju Bečiroviču (2010).

Maljković poklical kar 38 mladih košarkarjev
Maljković izbral Sekulića in Potočnika