Božidar Maljković zadnje štiri sezone ni deloval, zdaj pa je prevzel dvojno vlogo. Foto: MMC RTVSLO/Jan Pirnat
Božidar Maljković zadnje štiri sezone ni deloval, zdaj pa je prevzel dvojno vlogo. Foto: MMC RTVSLO/Jan Pirnat

"Pogovori s klubom so trajali že dalj časa, saj je vodstvo kluba interes pokazalo že dolgo tega in jaz sem ta izziv zdaj sprejel. Predvsem zaradi tega, ker želijo narediti štiriletni projekt, podoben, kot smo ga imeli pri Jugoplastiki, Limogesu, Unicaji, torej, da bi se istočasno naredila dobra ekipa in dober klub, ki bi lahko konkuriral CSKA-ju, Himkiju, Barceloni, Panathinaikosu, Olympiakosu in ostalim," je odločitev obrazložil 59-letni strokovnjak.

Nova dvorana za 10.000 gledalcev
"Vse moje pogoje so ti mladi, resni ljudje sprejeli. Lokomotiv ima tudi novo dvorano za 10.000 gledalcev, mesto pa ima milijon prebivalcev, tako da lahko naredimo pravcato revolucijo v smislu rezultatov in organizacije," je še povedal Maljković.

Prvi del priprav bo vodil Thanassis Papahadzis
Srbski strateg je v klub pripeljal tudi svojega nekdanjega in zdajšnjega pomočnika Thanassisa Papahadzisa, ki bo skrbel za prvi del priprav, dokler slovenska reprezentanca ne konča evropskega prvenstva v Litvi. "Z menoj je delal dve leti, tako da pozna moj način dela, vaje in filozofijo košarke. Prepričan sem, da bo priprave vodil brez napake, torej, da bo vse tako, kot bi bil jaz z njimi. Priprave bodo potekale tudi v Sloveniji, in sicer po mojem načrtu, ki ga bo izvedel Thanassis z ostalimi. Zdaj smo v fazi sestavljanja ekipe, jaz sem jim dal vse podatke igralcev, zdaj pa bodo urejali oni," je opisal začetek priprav.

Zdaj vse misli usmerjene v Slovenijo
Maljković štiri leta ni deloval, zdaj pa je prevzel dvojno delo. Bo zaradi tega trpelo delo s slovensko košarkarsko reprezentanco? "To, da sem prevzel klub, me niti malo ne ustavlja pri delu z reprezentanco, saj sem povsem usmerjen, fizično in psihično, le na izbrano vrsto Slovenije," je 'Boža' pomiril slovenske navijače.