Božidar Maljković je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen. Foto: EPA
Božidar Maljković je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen. Foto: EPA
Sloveniji je uspelo razbiti cono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Srbski strokovnjak je bil zadovoljen predvsem z igro v drugem delu: "Potem ko smo v prvem polčasu dobili 40 točk, smo v drugem delu odigrali, tako kot moramo. To je bila za nas zelo pomembna tekma in zato sem z zmago zelo zadovoljen, še posebej, ker nam ekipa Gruzije v osnovi ne ustreza. Po tej zmagi se lahko malce sprostimo. Zadovoljen sem tudi z učinkom fantov v napadu, tako Gorana Dragića, ki je sicer dosegel le dve točki, a razigraval soigralce, kot vseh drugih. Tokrat nismo imeli slabega člena. To zmago poklanjam slovenskim navijačem, še posebej tistim, ki so v teh težkih, kriznih časih pripotovali v Litvo."

"Tekme lahko zmagamo le z dobro obrambo"
Na prvih dveh tekmah met Slovencem ni stekel, proti Gruziji pa se je končno "odprlo". Sašo Ožbolt in Jaka Lakovič sta polnila gruzijski koš z meti izza črte. Kapetan izbrane vrste je bil z 22 točkami prvi strelec Slovenije, po koncu srečanja pa je poudaril pomembnost trde obrambe: "Začeli smo tekmo brez prave energije, tako da je Gruzija zasluženo povedla. Sprostili smo se šele, ko smo zadeli nekaj metov za tri točke, znova pa smo dokazali, da lahko tekme zmagamo le z dobro obrambo. Z njo dobimo samozavest in vse je nato veliko lažje."

Ožbolt, ki mu na srečanjih z Bolgari in Ukrajinci ni šlo, je prepričan, da ima Slovenija še rezerve v obrambi: "Zelo smo si želeli popraviti vtis s prejšnjih dveh tekem. Vedeli smo, da tako slabo ne moremo več metati. Morda je bilo dobro, da je Gruzija že v startu začela s cono, tako da smo hitro zadeli nekaj metov za tri in se sprostili. V obrambi pa lahko igramo še veliko bolje."

Vrhunska predstava Slovenije
Eden najizkušenejših v slovenski vrsti Matjaž Smodiš se je dobro boril z močnimi gruzijskimi centri. "To je bila vrhunska predstava Slovenije. Tekma je bila trda, moška, pretepaška, vendar zdržali smo vse pritiske, odlično zadevali proti coni in igrali pametno. Ne bom rekel, da je bila to perfektna tekma, zagotovo pa zelo dobra," je povedal novopečeni član zagrebške Cedevite.