Miloš Teodosić je blestel skozi vso srečanje, vendar pa je izgubil izjemno pomembno žogo. Foto: EPA
Miloš Teodosić je blestel skozi vso srečanje, vendar pa je izgubil izjemno pomembno žogo. Foto: EPA
Duško Savanović
Duško Savanović je zmago proslavil v objemu svojega otroka. Foto: EPA


Prav zaradi lanskega nesrečnega in po eni strani tudi nepravičnega poraza so bili "orli" še toliko bolj motivirani. Tekma pa je bila izjemno pomembna, saj je zmaga prinašala četrtfinalno vstopnico. Prav ta silna želja, pa je po besedah srbskega kapetana Nenada Krstića prinesla toliko nihanj v sami igri: "Vsi vemo, kako je bilo lani. Ravno zato smo bili še toliko bolj motivirani. Enostavno smo morali to tekmo dobiti, ne le zaradi četrtfinala, ampak zaradi vseh stvari nasploh. Morda je bilo ravno zaradi tega toliko padcev v igri. Priigrali smo si že visoko prednost, a je nismo uspeli zadržati, vendar na koncu smo le stisnili. Pred nami je zdaj izjemno pomemben četrtfinalni obračun."
"Teo" odličen, a ob koncu nekoliko nespreten
Odličen je bil Miloš Teodosić, ki je znova postal srbski junak. Podaljšana roka Dušana Ivkovića na parketu je prispeval 20 točk, v statistiko je vpisal še osem skokov in pet podaj, vendar pa je ob koncu izgubil žogo, ki bi Srbe skoraj stala zmage.
Po izboru Fibe najboljši evropski igralec v pretekli sezoni je po dramatičnem srečanju povedal: "Sijajno smo začeli tekmo, ne vem pa kaj je bil razlog za padec igre v drugem. Do konca tekme smo se borili po najboljših močeh. Pokazali smo karakter. Ta tekma je bila izjemno pomembna in uspelo nam je zmagati. Zdaj nas čaka četrtfinalni obračun. Najprej se moramo umiriti. Imamo nekaj dni premora za pripravo na nasprotnika. Vse je na nas. Ena tekma nas loči od boja za medalje."
Savanović verjame, da lahko posežejo visoko
V zadnjem turškem napadu je dobro v obrambi odigral Duško Savanović, ki je med najboljšimi v srbski reprezentanci na tem prvenstvu. Novopečeni član Efes, ki je v odlični formi, je prepričan, da Srbija lahko poseže po najvišjih mestih: "Morali smo zmagati. Super je, da smo dobili tako tekmo. Nismo igrali najbolje, a nam je tokrat uspelo zmagati. To je status velike ekipe. Začne se sistem eliminacije, tako da le ena tekma odloča. Vse je odprto. Vsako tekmo moramo odigrati po najboljših močeh in tako priti v polfinale, pa nato v finale ..."

Iz Vilne,