Zoran Dragić je dobil zajetno minutažo, ki jo je dobro izkoristil. Foto: Rene Gomolj
Zoran Dragić je dobil zajetno minutažo, ki jo je dobro izkoristil. Foto: Rene Gomolj
Goran Dragić
Goran Dragić je 18 točk dosegel v 21 minutah igre.
Uroš Slokar
Evropsko prvenstvo v Litvi se bo začelo 31. avgusta.

Slovenski košarkarji so na uvodni pripravljalni tekmi za EP v Litvi pred razprodano dvorano na Ptuju premagali Poljake z 69:54.

Pri Sloveniji je bil z 18 točkami najučinkovitejši Goran Dragić, "dvoštevilčen" pa je bil tudi njegov brat Zoran, ki jih je prispeval 10. Pri Poljakih je največ točk dosegel Lapeta (10).


Brez Lorbka in Smodiša
Obe ekipi sta nastopili oslabljeni. Božidar Maljković se je že pred svojo prvo tekmo na slovenski klopi odločil, da na parket ne bodo stopili Erazem Lorbek, Matjaž Smodiš in Danijel Vujasinović, selektor Poljakov Aleš Pipan pa ni mogel računati na večino svojih najboljših, med njimi tudi na center Phoenixa Marcina Gortata.

Na parketu tudi poškodovani Nachbar
Igra ni bila navdušujoča, kar je za začetek priprav tudi razumljivo. Na obeh straneh je bilo veliko napak in zgrešenih "zicerjev", poznala se je neuigranost, pa tudi obrambi nista bili na visokem nivoju. Za nekaj lepih potez je poskrbela naveza bratov Dragić, morda še najbolj spodbudna novica pa je nekaj dobrih minut Boštjana Nachbarja, čigar poškodba gležnja čedalje bolj skrbi Maljkovića.

Poljaki vodili večino prvega polčasa
Slovenski selektor je uresničil napoved in večino minut namenil igralcem, ki so na pripravah že od začetka. Prvo peterko so sestavljali Goran in Zoran Dragić, Sašo Ožbolt, Goran Jagodnik in Uroš Slokar. Srečanje je s trojko odprl Ožbolt, a so nato predvsem po zaslugi meta izza črte večino prvega polčasa vodili Poljaki. Slovenci so jih ujeli ob zaključku prvega dela in na odmor odšli s tremi točkami prednosti.
Odpor zlomljen v zadnji četrtini
"Trde roke" so kraljevale tudi v tretji četrtini (14:11), v kateri so Slovenci ves čas zadrževali majhno prednost. Takoj na začetku zadnjih 10 minut je razlika postala dvomestna. 2.000 gledalcev sta v nadaljevanju na noge nekajkrat dvignila Goran in Zoran Dragić, ki sta bila glavna "krivca", da je prednost na koncu zrasla na 15 točk.

V nedeljo še z Makedonijo
Slovenija bo v nedeljo igrala še eno pripravljalno tekmo. V Kidričevem (dvorana je prav tako razprodana) bodo nasprotniki Makedonci, tudi to srečanje pa bomo od 20. ure naprej prenašali na TV SLO 2 in MMC-ju.
Slovenija - Poljska
69:54 (18:21, 18:12, 14:11, 19:10)
2.000; G. Dragić 18, Z. Dragić 10, Nachbar in Slokar po 8, Laković 7, Jagodnik 6, Begić 4, Ožbolt in Udrih po 3, Zupan 2; Pamula 13, Lapeta 10.

Foto: Rene Gomolj