Sašo Ožbolt je bil eden izmed glavnih akterjev evroligaške pravljice Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Ožbolt je bil eden izmed glavnih akterjev evroligaške pravljice Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rašo Nesterovič
Je vrnitev Raša Nesterovića realna? Foto: MMC RTV SLO

"Prvič sem v takem položaju, da sem čez poletje brez kluba. Vsekakor mi ni vseeno. Sem nervozen in želim čim prej razjasniti situacijo ter dobiti klub," je za MMC povedal Ožbolt. Sašo, ki je bil v minuli sezoni eden glavnih nosilcev igre zmajev, se je le slišal z novim trenerjem Sašem Filipovskim. Ožbolt je zatrdil, da se s klubom še ni pogovarjal glede nadaljevanja sodelovanja, lahko pa da je v stiku njegova menedžerka Mira Poljo.

V nedeljo bo Ožbolt začel priprave
30-letni košarkar, ki je za Olimpijo igral od leta 2003, je z dobrimi igrami v zadnji sezoni prepričal tudi selektorja Božidarja Maljkovića, ki ga je poklical na priprave. "Pričakujem težke priprave. Selektor je rekel, da bomo najbolje pripravljeni od vseh. Bo težko, a to ni nič hudega. Smo pripravljeni," je povedal Ožbolt, ki je za Slovenijo igral na svetovnem prvenstvu leta 2006, ostale reprezentančne akcije pa so mu preprečile težave s poškodovanim kolenom.

Podobno je nejasna usoda Vlada Ilievskega. Tudi z njim Olimpija še ni podaljšala pogodbe. Ilievski je bil minulo sezono prvi organizator igre zeleno-belih, zdaj pa ga prav tako čakajo reprezentančne priprave. Makedonija bo tako kot Slovenija priprave na evropsko prvenstvo začela 10. julija.

V zmajevem gnezdu trenutno le peterica
Trenutno ima pogodbo za novo sezono z Olimpijo podpisano le pet igralcev. Ob kapetanu Goranu Jagodniku so to še štirje mladeniči Jan Špan, Dino Murić, Sasu Salin in Davis Bertans. Filipovski je ob prevzemu ljubljanskega evroligaša zatrdil, da ni izključil nobenega košarkarja iz lanske ekipe. Pogovori naj bi potekali z Damirjem Markoto, jasno pa je, da v Stožicah drugo sezono ne bo Kennyja Gregoryja.

Direktor Janez Rajgelj si še naprej prizadeva v klub zvabiti Raša Nesterovića in Matjaža Smodiša. Pogovori z izkušenima košarkarjema potekajo. Rajgelj je želel v Ljubljano pripeljati tudi Jako Lakoviča, a ga je speljal turški Galatasaray. Z zmaji je sicer nekaj treningov opravil Jaka Blažič, ki je nazadnje igral pri Slovanu, z dobrimi igrami pa si je prislužil mesto na Maljkovićevem seznamu.