Božidar Maljković je prvo evropsko prvenstvo končal na sedmem mestu. Foto: EPA
Božidar Maljković je prvo evropsko prvenstvo končal na sedmem mestu. Foto: EPA


"Take tekme je zelo težko igrati. Dan preden se gre domov. Srečanje za sedmo oziroma osmo mesto ne predstavlja nobenega motiva. Srbski košarkarji in moji varovanci so pokazali maksimum, kar v tem trenutku največ zmorejo," so bile uvodne besede Maljkovića.
Tako Slovenija kot Srbija sta v Litvo prišli z visokimi cilji, vendar jima pod vodstvom izkušenih strokovnjakov ni uspelo izpolniti začrtanega."Kar se tiče taktike na tekmi, bila je prisotna, vendar ne tako pomembna. Glavno je, da so se videli talenti, ki ga imajo srbski in slovenski košarkarji. Videti je bilo moč nekaj lepih potez na obeh straneh. Mislim, da je tekma bila lepa priprava na odločilne obračune prvenstva, ki sledijo," je dodal 59-letni "Boža".
Če ne odloča, je lahko ne bi bilo
Že Dušan Ivković se je dan pred tekmo spraševal o smiselnosti teh dvobojev, te besede pa je po srečanju potrdil še Maljković: "Najpomembneje, da se na tej tekmi ni nihče poškodoval, saj se to na takih obračunih pogosto dogaja. V prihodnje bi bilo morda pametno razmisliti, če je sploh potrebno, da se take tekme igrajo. Razumem, da je bilo letos vezano na Veliko Britanijo, ki je bila avtomatično uvrščena na olimpijske igre. Tako da ob podobnih situacijah ni potrebe, da se tekme igrajo. Ker tekma ne odloča o olimpijskih, je tako tudi brez motiva."
Obsežnejši komentar prvega tujega slovenskega selektorja je moč pričakovati na nedeljski novinarski konferenci.

Iz Kaunasa,