Vassilis Spanoulis ne bo mogel Grčiji pomagati na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters
Vassilis Spanoulis ne bo mogel Grčiji pomagati na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters

Grški ostrostrelec, ki je lani dvignil ogromno prahu s prestopom iz Panathinaikosa v Olympiacos, ima težave s stegensko mišico, v prihodnjih dneh ga čaka celo operacija. Spanoulis je bil v zadnjih letih nepogrešljivi član izbrane vrste, ki je leta 2005 postala evropski prvak, leto pozneje pa se je s svetovnega prvenstva vrnila s srebrom. Težave z branilci se torej v grški izbrani vrsti nadaljujejo, saj v reprezentanci ni Thea Papaloukasa in Dimitrisa Diamantidisa. Pod vprašajem je tudi nastop Nicka Calathesa.

Cantu zvabil Basileja
Po šestih letih Barcelono zapušča Gianluca Basile. Izkušeni italijanski branilec se vrača v domovino, kjer bo zaigral za Cantu. Zaradi poškodbe je izpustil skoraj celotno preteklo sezono. Z Barco je Basile leta 2010 postal evropski klubski prvak, evropski naslov pa je osvojil tudi z reprezentanco leta 1999. Z izbrano vrsto je na olimpijskih igrah leta 2004 osvojil srebrno odličje.

Fischer iz Madrida v Bilbao
Američan D'or Fischer je nova okrepitev Bilbaa. Z Baski, ki bodo v novi sezoni zaigral v Evroligi, je bil pred časom v povezavi tudi Primož Brezec, ki pa je medtem prestopil v Lokomotivo iz Krasnodarja. Fischer je nazadnje nosil dres madridskega Reala, pred prihodom v Španijo pa je branil barve Maccabija.

Nova okrepitev Armani Jeansa
Armani Jeans je še naprej eden izmed najdejavnejših na košarkarski tržnici. Milansko Olimpio je pred novo sezono okrepil Američan Malik Hairston, ki je nazadnje uspešno igral za Sieno. Olimpia se je letos okrepila že z Omarjem Cookom, Antonisom Fotsisem, Drewom Nicholasom, Ioannisom Bourousisom, Leonom Radoševićem in Jacopom Giachettijem. Ekipo bo vodil Sergio Scariolo.