Zoran Dragić je znova odigral izjemno bojevito in bil tudi tokrat med boljšimi strelci Slovenije. Foto: Reuters
Zoran Dragić je znova odigral izjemno bojevito in bil tudi tokrat med boljšimi strelci Slovenije. Foto: Reuters
Ioannis Bourousis in Jaka Laković
Jaka Lakovič, na sliki v boju z Ioannisom Bourousisom, je zadel tri trojke, pet pa jih je zgrešil. Foto: Reuters


"Mislim, da smo v tekmo šli brez kakršne koli energije in zbranosti. Slaba obramba se je prenesla v napad, kjer smo bili nezbrani. Grki so našli svojo igro in uspeli priti do visoke prednosti. Tekma se je potem sprevrgla v eno lovljenje. To nam je sicer uspelo. Konec koncev so si Grki z igro bolj zaslužili zmago," je tekmo opisal najboljši slovenski strelec Jaka Lakovič. Kapetan je prispeval 14 točk.
V prvem polčasu povsem brez glave
Varovanci Božidarja Maljkovića so tekmo začeli v nekakšnem krču. S slabo obrambo so dopustili, da so si Grki priigrali visoko prednost. "V prvem polčasu smo igrali brez glave - povsem brez prave obrambe in tako so naredili visoko razliko. V drugem polčasu smo ujeli priključek, vendar potrošili veliko moči. Imeli smo priložnost, da povedemo, vendar smo zgrešili nekaj lahkih metov. Prevečkrat smo poskusili za tri, namesto da bi žoge spravili pod koš," je povedal Zoran Dragić, ki je bil znova med boljšimi v slovenskem taboru. Mlajši izmed bratov Dragić je tekmo končal pri desetih točkah, ujel pa je še pet odbitih žog.
"Zoki" je bil tudi med najzaslužnejšimi, da se je Slovenija vrnila v igro, prav on pa je dosegel šest točk zapored, s katerimi so ujeli priključek. Ob polčasu pa je Maljković svoje varovance spodbudil k agresivnejši igri: "Spodbudil nas je. Želel je, da igramo bolj agresivno in zapiramo skok v napadu. Zato smo tudi začeli s cono. S consko obrambo smo jih upočasnili. Zaradi obrambe smo ujeli priključek, na koncu pa je vse "padlo v vodo". Zasluženo so zmagali."

S kombinirano obrambo Grki zmedli Slovence
"Enostavno nam ni uspelo zadeti nekaj metov, Grki pa so jih. Drugi polčas smo odigrali zelo dobro. Uspeli smo se vrniti v igro s consko obrambo in hitrimi protinapadi. Tudi ob koncu smo poskušali tako odigrati, vendar enostavno ni šlo," je poraz opisal Erazem Lorbek. Prvi strelec Slovenije na prvenstvu je tokrat v statistiko vpisal deset točk in pet skokov.

"Nismo prišli v ritem. Postavili so nekakšno kombinirano obrambo in nas s tem nekoliko zmedli,"
je še dodal Lorbek. Naslednji tekmec Slovenije bo Makedonija, ki se je že uvrstila v četrtfinale. Tekma bo v soboto ob 17.00.

Iz Vilne,