Goran Dragić je bil na prvi tekmi proti Poljski z 18 točkami najboljši strelec Slovenije. Foto: Rene Gomolj
Goran Dragić je bil na prvi tekmi proti Poljski z 18 točkami najboljši strelec Slovenije. Foto: Rene Gomolj
Božidar Maljković
Božidar Maljković bo moral pred EP-jem s seznama črtati še dva košarkarja. Foto: Rene Gomolj

Varovanci Božidarja Maljkovića bodo dvoboja odigrali v novi dvorani v Klaipedi, kjer bodo Slovenci nastopali tudi v predtekmovanju evropskega prvenstva. Srečanje z Latvijo bo v sredo ob 19.30, obračun z Litvo pa v četrtek ob 20.00.

Od srede naprej se boste na naši facebook strani lahko potegovali za vstopnice za turnir Adecco, ki bo potekal od sobote do torka v ljubljanski dvorani Stožice. Na turnirju bodo poleg Slovenije nastopile še reprezentance Hrvaške, Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine in Makedonije.

Tekmo z Litovci bomo prenašali na TV SLO 2 in spletnem portalu MMC-ja. Ker se bomo na drugem programu po koncu tretje četrtine (približno ob 21.10) preselili na povratno nogometno srečanje 3. predkroga Evropske lige med Austrio in Olimpijo (začetek ob 21.05), si boste lahko zaključek košarkarske tekme ogledali na MMC-TV.

Odgovoriti na hitro igro
"Pričakujemo težke tekme, na katere še nismo najbolje pripravljeni, saj smo delali drugo vrsto priprave, predvsem fizično. Latvija in Litva gojita isti slog košarke in sta močni reprezentanci, seveda Litva bolj, ker ima tudi boljše igralce, s katerimi cilja na zlato medaljo. Pripraviti se moramo na njihovo hitro igro in hiter protinapad, saj so zelo nevarni, če se razigrajo v teh elementih igre. Naši igralci delajo zelo dobro, zelo profesionalno, a le z velikim angažmajem bodo lahko nadoknadili izostanek nekaterih košarkarjev," je povedal Maljković. Slovenija je do zdaj na dveh pripravljalnih tekmah premagala Makedonijo in Poljsko.

Branilci:
Jaka Lakovič (Galatasaray), Goran Dragić (Houston Rockets), Zoran Dragić (Krka), Samo Udrih (brez kluba), Sašo Ožbolt (brez kluba), Luka Lapornik (Zlatorog), Klemen Prepelič (Helios).

Krili:
Goran Jagodnik (Union Olimpija), Edo Murić (Krka).

Centri:
Matjaž Smodiš (brez kluba), Erazem Lorbek (Barcelona), Uroš Slokar (brez kluba), Miha Zupan (Spartak St. Peterburg), Mirza Begić (Real Madrid).

TURNIR V LITVI, Klaipeda

Sreda ob 19.30:
SLOVENIJA - LATVIJA

Četrtek ob 20.00:
LITVA - SLOVENIJA