EP v košarki 2017

Poudarki

  • Slovenija po zmagi nad Latvijo s 103:97 v polfinalu evropskega prvenstva
  • V četrtek ob 20.30 proti branilki naslova Španiji
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 73 glasov Ocenite to novico!
Predstava Luke Dončića je navdušila vse. Izkušnje na tem evropskem prvenstvu, ki jih je dobil ob kaljenju ob svojem mentorju Goranu Dragiću, so neprecenljive. Foto: EPA
VIDEO
Slovenci po drami v polfi...
VIDEO
Španija zanesljivo v polfinale

Dodaj v

Pravljični konec lepotice prvenstva, zdaj pa po medaljo

Rekordni učinek Luke Dončića
13. september 2017 ob 10:09
Carigrad - MMC RTV SLO

Zmagoviti krik Luke Dončića po odločilnem prodoru in košu Gorana Dragića verjetno najbolj pooseblja junaški značaj slovenske reprezentance, ki ne samo, da se je uvrstila v polfinale, ampak je navdušila košarkarsko Evropo.

To je bila lepotica prvenstva, obračun, ki je imel vse primesi vrhunske drame. Padalo je z vseh strani. 200 doseženih točk v dvoboju na izpadanje je nekaj, kar še ni bilo videno v tem tisočletju na evropskih parketih. Čeprav so fantje obeh moštev krvaveli v obrambi, napadalne silovitosti ni bilo mogoče ustaviti. Preobrati, akcije za televizijske špice, napetosti na parketu, ki so na koncu poskrbele za dve izključitvi, navdušujoče poteze zvezdnikov obeh ekip ... Ni čudno, da se je kilotonska carigrajska energija prenesla v Slovenijo, ki je sinoči doživljala kolektivno ekstazo.


Kapetan na misiji
Goran Dragić
je še enkrat dokazal, da je košarkar na misiji. "Samo medalja me zanima," je pred prvenstvom govoril Gogi. 26 točk, osem podaj in šest skokov so bile njegove številke proti Latvijcem, a statistika ne razkriva njegove vloge, ko je v ključnih trenutkih kapetansko vodil svojo ekipo na parketu in zunaj njega. Niti šest izgubljenih žog ni skazilo njegove junaške predstave, ki je bila začinjena s številnimi napadi (in udarci) na gonilo slovenske ekipe. Z njim na parketu je bila Slovenija od Latvije boljša za 21 točk. Dragić je imel prepričljivo najboljši +/- med vsemi slovenskimi igralci.

Rekordni učinek 18-letnika
Če se je odlična igra Dragića še pričakovala, je svoj razkošni talent milijonskemu evropskemu avditoriju pokazal Luka Dončić. Najstnik je na najpomembnejši tekmi življenja s 27 točkami dosegel rekord kariere, njegovi dve trojki sredi zadnje četrtine, še posebej tista z osmih metrov ob izteku napada, pa sta poskrbeli za navijaško blaznost. 12 točk je vknjižil v zadnji četrtini, vključno z zadetimi vsemi štirimi prostimi meti v samem zaključku. To je bila najučinkovitejša predstava 18-letnika na evropskih prvenstvih od leta 1981, odkar beležijo statistiko. Upoštevajoč še 19-letnike, je bil na tekmi evropskega prvenstva učinkovitejši le znameniti Arvidas Sabonis, ki je leta 1983 na tekmi za tretje mesto proti Nizozemski dosegel 28 točk.

Vzporednice z Draženom Petrovićem
Pedantni statistiki so hitro potegnili vzporednice z Draženom Petrovićem, enim najboljšim košarkarjev v evropski zgodovini. Petrović je bil na svojem debitantskem evropskem prvenstvu leta 1983 mesec dni starejši od Dončića, imel pa je povprečje 13,4 točke na tekmo. Dončić je na tem prvenstvu v povprečju dosegal 15,7 točke, 7,7 skoka in 3,1 podaje na tekmo. 10+ točk, 7+ skokov in 3+ podaje na tekmo ima na tem prvenstvu le še Pau Gasol. Tudi tu ne gre samo za številke. Mladostna energija, ki jo kaže Luka, je okužila vse, tudi njegovega cimra Dragića: ""Luka je po mojem mnenju najboljši evropski igralec med osemnajstim in petindvajsetim letom. Vsako tekmo igra z neverjetno mirnostjo in preudarnostjo. Žoga je pod njegovim vodstvom vedno pod nadzorom. On je zvezda, toda še vedno je otrok. Kot njegov sostanovalec v sobi lahko povem, da še vedno gleda risanke in Prijatelje. Srečni smo, da je z nami."

Sestavili junaški mozaik
Dragić in Dončić sta skupaj dosegla več kot polovico slovenskih točk, toda mala junaška dela, ki so na koncu sestavila zmagovalni mozaik, so prihajala z vseh strani. Štiri blokade Gašperja Vidmarja so dvigovale gledalce na noge. Slovenski center je poleg vloge svetilnika v obrambi nekajkrat navdušil tudi v napadu in slovenski izkupiček oplemenitil z devetimi točkami. Praktično brezhiben je bil Klemen Prepelič, ki je 12 od svojih 17 točk dosegel s 100-odstotnimi prostimi meti. Navduševal je Anthony Randolph, ki je kar naenkrat postal najboljši slovenski uvoz. Njegov učinek je bil 16 točk (trojke 3/5) in 9 skokov. V zaključku je dva ključna skoka prispeval Edo Murić, izjemen je bil tudi Vlatko Čančar, ki je bil po Dragiću in Vidmarju tretji v slovenski reprezentanci v rubriki +/-. Z njim na parketu je bila Slovenija boljša od Latvije za 14 točk.

Kokoškov na slovenski klopi še brez poraza
In ne nazadnje. Arhitekt vsega je selektor Igor Kokoškov, ki v dveh letih na slovenski klopi še ni izgubil uradne tekme. Medtem ko je v igralcih vrelo, je srbski strokovnjak vlekel šahovske poteze in z mirnostjo, netipično za košarkarske trenerje, vnašal samozavest svojim varovancem. Morda je prav to manjkalo slovenski vrsti v preteklosti.

"Tisto, ko si ne želiš, da se taka tekma kadar koli konča," je na Twitterju zapisal eden izmed hrvaških novinarjev.

Slovenija gre po medaljo. Prinese jo že ena zmaga na preostalih dveh tekmah. Prva ovira je branilka naslova Španija, ki je na stavnicah v vlogi favorita. Kvota na njeno zmago je 1,25, na slovensko pa 4. Začetek v četrtek ob 20.30.

Robert Kaurin
Goran Dragić
Goran Dragić
false
Goran Dragić
false
false
false
Luka Dončić
Prijavi napako
Komentarji
MiD
# 13.09.2017 ob 10:15
Če naši pridejo medalje pa pričakujem, da bo slovenski športnik leta 2017 Goran Dragić!
Brez konkurence!
Binder Dandet
# 13.09.2017 ob 10:17
" To je bila najučinkovitejša predstava 18-letnika na evropskih prvenstvih od leta 1981, odkar beležijo statistiko."

Ni kaj dodati.
tri barve: modra
# 13.09.2017 ob 10:11
Luka, priprošnjo za tvoje zdravje bom vključil v svoje molitve. Kakšen dragulj!
Binder Dandet
# 13.09.2017 ob 10:21
Kire statistike:)

Dragić 26 točk, 8 podaj, 6 skokov
Dončić 27 točk, 9 skokov
Randolph 16 točk, 9 skokov

btw., skok smo dobili z 42:28. Se spomnem vseh preteklih let, ko se je vedno poudarjalo, da moramo v skoku več naredit.
vranek
# 13.09.2017 ob 10:16
Prelepo vas je bilo gledati!
drejkus
# 13.09.2017 ob 10:34
Luka bo po tem evropskem prvenstvu številka ena na naboru za ligo NBA.
4familia
# 13.09.2017 ob 10:17
poezija. gremo zdaj hrabro proti špancem, ki še zdaleč niso nepremagljivi!!!
boro007
# 13.09.2017 ob 10:23
@nizakej

Na knap je šlo... V četrtek bo zmagala Španija. Na žalost.

Danes so še dovoljene sanje, kaj bo pa v četrtek bomo pa videli...

Po včerajšni tekmi nisem tako prepričan, da so Španci lahko povsem mirni...

Šport je borba in v borbo ne greš z mislijo, saj nimam šans. Ne razumem zakaj je treba v te emocije še pred tekmo vsiljevat hladnokrvno logiko... Je bilo že večkrat dokazano da številke na papirju niso zadnje, nekajkrat smo celo mi potegnili takratko iz tega naslova, ko so nas imeli za favorite.

Naj tale 110% kemija pripelje fante do finala...
matejj24
# 13.09.2017 ob 10:32
realno se mi zdi španija slabša od latvijcev predvsem po tem kar smo videli zaenkrat s strani špancev... latvijci so bili res neverjetni na tem evropskem prvenstvu in že dolgo nisem videl tako šuterske reprezentance... noro :)
SloFanaticos
# 13.09.2017 ob 10:56
sloEU00

Dončič toliko košev ko da v napadu jih tudi prejme v obrambi od igralca, ki ga pokriva. Tako da neke velike koristi ni od njega. Če pa cela ekipa igra nanj pa ni čudno da dosega veliko točk, sploh proti ekipam ki ne znajo igrati obrambe...
Je pa že prav smešno, kako na dnevniku 10 minut govorite o košarki, druge novice pa niso več pomembne? Če bo ekipa prva ali zadnja, državljan Slovenije od tega ne bo imel od tega nič, razen tega da so zapravili na milijone za uvoženega trenerja in ameriškega centra. Makedonci so pred leti enako zapravljali za Američane v svoji ekipi, povprečna plača državljana v Makedoniji pa še vedno ni višja od 350€...

jaz kod drzavljan Slovenije po vseh problemih v zivljenju ki jih imam imad danes od kosarke in nasih fantov veselje in obcutek ki mi ga politika v Sloveniji ne more prinesti tko da nimam nic proti tem novicam
ala-persk
# 13.09.2017 ob 10:18
Če danes pohitite v istanbul pridete za okoli 250€. Povratna katra seveda.
jacknicholson
# 13.09.2017 ob 10:38
Luka Dončić "Il predestinatooo! The Chosen One!"


Danes sem tudi nekje zasledil, da so včeraj mediji v ZDA ob polčasu napovedali, da je Goran dobil tako močan udarec, da ni možnosti za nadaljevanje njegove tekme v drugem polčasu, pa je še enkrat več dokazal za kakšnega borca gre.
Čestitke celi ekipi!
Billi
# 13.09.2017 ob 10:21
Slovenija vs Srbija finale :)
pwnd
# 13.09.2017 ob 11:03
Pa nehajte replicirat trolom. Škoda vsake sekunde za sestavo komentarja, pa še spodbudo dobijo s tem, ko vidijo da so vas ujeli na limanice. Popoln ignore brez komentarjev ali minusov.
levkup
# 13.09.2017 ob 10:25
Berem o Špancih kot, da niso pravi !
Oni se se hecali do sedaj, ali pa je njihov
selektor čudak ? Gledal sem jih proti Nemcem
in redno začenja četrtino z Navarom in San
Emeteriom. Takrat Španci igrajo zelo slabo
in počasno ter neučinkovito. Ko se to premeša
pa postanejo kot iz drugega planeta ?
Toda kljub temu imamo lepe možnosti, da jih
prekucnemo le poklopiti se bo moralo precej
stvari. Gremo Slovenija do zlata !!!
bojfab
# 13.09.2017 ob 10:33
Zanimivo je pogledati highlightse Luke Dončića iz začetka lanske Eurolige in iz Evropskega ... neverjeten napredek v 10 mesecih.
tadejmb
# 13.09.2017 ob 10:36
Španci so premagljivi. To so tudi včeraj pokazali Nemci, pa že v skupini Hrvati. Dokler so imeli zagon in moč so parirali Špancem. Mi igramo še dosti hitreje od Nemcev in imamo večjo raznovrstnost in tudi večjo kvaliteto. Španci bodo proti nam morali že od začetka igrati na polno in verjamem, da se bo to poznalo v zaključku, saj so njihovi najboljši že precej v letih in zato njihov trener toliko menja. Gremo po finale.
pwnd
# 13.09.2017 ob 10:57
Kokoškov je bil miren kot Giani pri odbojkarjih. Izgleda da je to ključ do slovenskih uspehov.
praetor
# 13.09.2017 ob 11:26
Zame najboljša tekma slovenske reprezentance v zgodovini. Po pomembnosti, po energiji, po pameti, po jajcih nenazadnje. In tudi Latvijci so dodali svoje k šovu. Ko prejmeš 97 pik a ne igraš slabe obrambe. Vrhunsko.

V basketu sem bil celo življenje, tele fante sem gledal, ko so bili še mulci, Dončića se spomnim kot dojenčka. Dragič vrhunsko, kapetansko. Dončić neverjeten za svoja leta, navihan in neustrašen. In tudi ostali so dali svoje, izpostavil bi še Vidmarja in Prepeliča, ki počne točno to, kar si trener želi od takega igralca.
Bivši uporabnik
# 13.09.2017 ob 11:09
Nisem si mislil, da bo sploh kdaj kdo primerjan z Draženom.

Kamoli, da bo to Slovenec.

Še manj pa, da bo to upravičeno. Ker zaenkrat je.
neymar_psg_10
# 13.09.2017 ob 10:56
Nevem zakaj paketi od 600 evrov dalje, če prideš v Istanbul za dobrih 100e ( samo letalo ) ...

Zato da parazitske agencije še kaj zaslužijo, kaj ti ni jasno?
borchica
# 13.09.2017 ob 16:03
Ena zakulisna zgodba, ki si zasluži priti v medije.

V Helsinkih sta dva bobnarja vodila navijaški pogon. Za Istanbul jima je zmanjkalo denarja. Včeraj je bilo na tekmi kakih 300 navijačev, ki smo se sicer drli, nismo pa bili najbolje usklajeni. Za zmago proti Španiji bi bobnarja prišla prekleto prav. Zato smo včeraj na pobudo Gašperja Papeža, mladinskega trenerja Heliosa, naredili akcijo, da zberemo sredstva, da prideta.
KK Ilirija in KK Sixt Primorska sta prispevala za enega, nekaj navijačev pa nas je zbralo denar za drugega. Bobnarji bodo!!!
miki331
# 13.09.2017 ob 10:38
Če ne mi kdo vprašal pred prvenstvom, bi rekel da ni možnosti da premagamo Špance, sedaj nisem več prepričan v to. Velika zagonetka je kaj ti Španci še skrivajo, ker na to kar so pokazali bi naši lahko odgovorili, bi pa morali napadalno prikazat še eno tako predstavo.
Sem tudi prepričan, da je ni ekipe, ki bi tako Latvijo spravila pod 90 točk naši so jih praktično ubili napadom, njihovim orožjem!
sumtb
# 13.09.2017 ob 10:36
btw., skok smo dobili z 42:28. Se spomnem vseh preteklih let, ko se je vedno poudarjalo, da moramo v skoku več naredit.

Skok pove kdo si bolj želi zmagati.
tupamaross
# 13.09.2017 ob 11:06
Medalja gor ali dol. Za mene so to že zlati fantje, ker so
odigrali eno od najboljših, če ne celo najboljšo tekmo
v dresu Slovenske reprezentance.

Škoda je, da so dobili Špance, ki dobesedno morajo
zmagati. Da so dobili Srbe ali Italijane, bi zagotovo bili
v finalu. No, vsekakor imamo dokaj realne šanse za
eno od kolajn.

Vse čestitke ne glede na razplet nadaljnih dogodkov!
neymar_psg_10
# 13.09.2017 ob 10:57
Luka bo po tem evropskem prvenstvu številka ena na naboru za ligo NBA.

Ne bo, zaradi jenkijevskega ega, ampak realno bi pa moral biti ja.
tomidelaj
# 13.09.2017 ob 10:45
neglede nya rezultat v prihodnjih dveh tekmah, vse razen da je gogi MVP bo smešno, luka pa no comment.. neverjeten. presenetu je tudi prepelič, kolikokrat so nas prosti pokopali... tudi ostali so dodali svoj delež, tudi Dimac in Zagorac, zaradi njiju je to postala epska tekma :D.
Proti španiji pa jih treba prehladit s hitrostjo, če ne bo težko.
GeorgeB
# 13.09.2017 ob 10:24
Kje ste troli, ki ste Prozingisa napovedovali, kot grobarja naše repke?
Hahahahaahah....
Dejmo fantje še no pa ste v košarkaških nebesih.
Samo z agresivnostjo se da Špance presenetit. Pa saj to že itak veste... ;)
Boki89
# 13.09.2017 ob 11:04
Slika 13 in slika 26...neverjetno kako je lahko Kokoškov tako miren. Kot da bi se igrala neka prijateljska tekma ne pa končnica četrtfinala evropskega prvenstva. Res vsa čast.
Prav tako pa iskrene čestitke tudi ostalemu strokovnemu štabu, ki letos očitno več kot odlično počnejo stvari, zaradi katerih so poleg.
In nenazadnje lahko rečem samo KLOBUK DOL našim borcem. Kako se borijo za vsako žogo, kako stopijo skupaj ko nastopi kriza. Skratka res so PRAVA EKIPA.
Upam da uspejo jutri streti še Špance kar glede na trenutno prikazano verjamem da jim lahko uspe..
Še enkrat ISKRENE ČESTITKE in en VELIK POKLON za trenutno prikazano.
SREČNO TUDI JUTRI...MI SMO Z VAMI...
noprou
# 13.09.2017 ob 12:54
kaj kritizirate Zdovca za 2009 - takrat je Laković sam že ves polomljen igral po cele tekme, 40 minut. Dragić se je poškodoval. Kako naj glede na to vzamejo zlato? Meni je čudež to, da so kljub temu bili samo za las ob medaljo.
zamudnik
# 13.09.2017 ob 11:04
Izjemna fotografija Gogija na naslovnici NBA.com! Ti gredo kar kocine pokonci; bravo Gogi, bravo NBA.com!
raknac navi
# 13.09.2017 ob 10:57
sloEUoo
Rasizem je resen problem. Predlagam kaksno knjigo.
MiD
# 13.09.2017 ob 10:52
Naši prav gotovo lahko premagajo Špance! Nista pa največja nevarnost brata Gasol, ampak so bolj nevarni tisti na katere se hitro pozabi. Pri tem mislim na najprej na brata Hernangomez. Vendar sem tokrat prepričan, da se Kokoškov in strokovni štab ne bodo pustili presenetiti.

Španija do sedaj ni imela potrebe po tem, da bi igrala na vso moč. To kaže podatek o povprečnem igralnem času posameznih igralcev. Največ je v povprečju na parketu Pau Gasol 24, 8 min, najmanj pa Vivez 9 min. Ob tem je bolj zanimivo, da so vsi ostali igralci v povprečju v igri več kot 15 minut!
Povprečno imajo na tekmi skoraj 44 ulovljenih žog in skoraj 25 asistenc, met za 3t pa je kar 42,1% povprečno!
Druga plat teh "zastrašujočih" številk pa je ta, da so bile dosežene z nasprotniki, ki so zagotovo bili precej slabši od naših nasprotnikov (Hrvaška, Črna gora, Madžarska, Češka, Romunija in Nemčija).
raknac navi
# 13.09.2017 ob 13:09
Stanujem blizu neke osnovne sole. In do sedaj so vecinoma fuzbal igral froci. Danes pa zacuda igrajo basket! He he
meho1a
# 13.09.2017 ob 13:06
Pa dajmo omeniti še Prepeliča. Se mi zdi, da je tudi on en ključnih mož.

Še nedolgo nazaj bi napisal pobec/pobalin ali kaj podobnega. Na tem prvenstvu pa je res poštimal svojo glavo in lahko rečemo, da je ratal pravi moški.

Kako dobro zadeva proste mete v najbolj napetih trenutkih, čista 5ka. V bistvu je to ključno v končnicah, kjer je bolj malo neoviranih metov. In je tudi dostojna zamenjava za Dragiča, ko gre ta malo na klop. Bil je hitrejši in spretnejši od malih Latvijcev in jih je cel čas lepo dobival na finto in izsiljeval faule. Pa še par lepih prodorov je imel.

Čestitke vsem. Tudi Zagorcu in Dimcu. Zagorcu želim lepo penzijo, Dimcu pa, da se čimprej nauči igrati.Moral bo ven iz Krke v tujino, če še igra tam.
čarli23
# 13.09.2017 ob 13:05
noprou kaj kritizirate Zdovca za 2009 - takrat je Laković sam že ves polomljen igral po cele tekme, 40 minut. Dragić se je poškodoval. Kako naj glede na to vzamejo zlato? Meni je čudež to, da so kljub temu bili samo za las ob medaljo.
Zdovc je kriv za 2009, ker je preforsiral Lakoviča v skupini, ni pa upal dati priložnost Klobučarju na že dobljenih tekmah. Recimo tekma proti Litvi je bila odločena že v 3. četrtini, Slovenija je vodila že blizu 30, Lakovića je Zdovc zamenjal šele malo pred koncem tekme. In podobno še nekatere že odločene tekme mu je Lakovič brez potrebe igral vse do konca. Potem pa jokanje kako ni imel menjave, imel jo je pa ga na primernih tekmah ni spočil. Pa druga genialnost, na prvenstvo je vzel poškodovanega Smodiša namesto zdravega Gašperja Vidmarja. Smodiš cele priprave ni igral in bilo je 99 % da ne bo mogel niti na prvenstvu, mi pa smo polfinale in finale izgubili ker ni bilo centra, ki bi omejil nasprotne centre Kosto Perovića in Schortsianitisa. To je bila Zdovčeva napaka, ne pa zarota FIBE in sodnikov.
levkup
# 13.09.2017 ob 12:33
Malo ljudi ima możnost tako kot naš Luka
že pri rosnih 18 letih postati " nesmrten ", kar
se bo nedvomno zgodilo ob osvojitvi zlate medalje !!
apBCN
# 13.09.2017 ob 14:12
Berem špansko Marco in Mundo deportivo. Večina španskih navijačev se Slovenije pošteno boji. Najraje bi videli, da bi se obe reprezentanci srečali šele v finalu in hudo dobro se zavedajo, da bo tole vse prej kot lahka tekma... In tako je prav, naj se bojijo! Slovenija gazi vse do konca!
Druid
# 13.09.2017 ob 12:01
Sem bral tuje forume in najbolj neprijazni in naduvani so srbi. Zato danes navijam za Italijo.
aufzic
# 13.09.2017 ob 11:25
Latvijci še vedno sanjajo tele igrače:
Goranas Dragičius, Lukas Dončičius in Gašmeras Vidmaras.
Binder Dandet
# 13.09.2017 ob 10:54
@sloEU00:
Včerajšnji +/-
0 *A. Randolph 14
1 M. Rebec Did not play
3 *G. Dragic(C) 21
6 A. Nikolic -2
7 K. Prepelic -10
8 E. Muric -15
11 J. Blazic -10
14 *G. Vidmar 16
17 S. Zagorac -4
22 Z. Dimec -3
31 *V. Cancar 14
77 *L. Doncic 9

Unim lepim statistikam od prej je treba še Vidmarjevo dodat
Vidmar 13 točk, 6 skokov, 4 blokade

http://www.fiba.basketball/eurobasket/20
17/1209/Slovenia-Latvia#tab=boxscore_statistics
Rdeči valjar
# 13.09.2017 ob 10:48
Mi smo živali!!!
dasiravno
# 13.09.2017 ob 10:29
hvala! hvala! hvala!
veza
# 13.09.2017 ob 15:06
Špance bomo uničili z njihovim orožjem, Dončić in Randolf!
šurda
# 13.09.2017 ob 14:02
Jaz sem DOBESEDNO UŽIVAL VČERAJ ob tekmi,
ker "smo" Latvijce sesuli z njihovim orožjem, trojko ! Ko pa
to ni šlo pa pod koš in zadetek, da ne omenjam "baban"
VIDMARJA in ostalih ! Celo ČANČAR je zadel trojko, da
sploh ne omenjam tiste Luke DONČIĆA iz slačilnice !

Pa mirnost Igorja KOKOŠKOVA minute odmora v pravme
času ! Kaj jim je povedal med polčasoma pa me res "firbec
matra" ker so ven na igrišče prišli popolnoma drugačni !
peroaroma
# 13.09.2017 ob 13:07
ker malo kritiziramo Zagorca za včeraj ga je pa potrebno pohvalitii ker je po slikah sodeč vodilni lider na klopi. Tudi to nekaj šteje
CoreySteel
# 13.09.2017 ob 12:30
Trojka z osmih metrov? Pomoje je bilo bližje desetim :)
Mirko Tipka
# 13.09.2017 ob 12:10
Henry
# 12.09.2017 ob 13:55
Tudi če po kakem čudežu premagajo Latvijce (recimo, da se Porzingis že kmalu poškoduje ali nabere osebne), bojo za to potrošili vse atome moči, nakar jih bojo Španci (za katere bojo Nemci samo dober trening) odpihnili in bojo spet končali na 4. mestu...

Zaenkrat kot sem napovedal. Sicer ta manj verjetna varianta - ob obilici sreče (Porzingis hitro 3 osebne + par neverjetno posranih metov) so uspeli za las premagati "velesilo" Latvijo. Za to so morali nosilci biti skoraj ves čas na rdečih obratih. Proti Špancem, ki so se brez vsakih težav ogrevalno sprehodili čez Nemce nimajo nobenih šans, pa če se pretrgajo. Edina minimalna možnost za medaljo je igrati polfinale z rezervno postavo in vse staviti na tekmo za bron.


Eno (zmaga proti Latviji) se je že zgodilo (po tvoje čudež), kaj če bi se drugo(znaga proti Španiji), pa potem bi ti malce manj pisal negativizme po forumu.... drugače pa čudeži se dogajajo samo v verovanjih, drugo je vse znanost (matematika, fizika, psihologija,...)
piatim69
# 13.09.2017 ob 12:09
ko se ze ravno prerekamo o tem kaj ima ta ekipa....ima srce in jajca!!!!.....to sigurno ni najmocnejsa postava slovenije v zgodovini,je pa definitivno najbolj simpaticna,srcna in jajcna!!!!...in zgleda da je tudi kokoskov kljub(tudi mojim)pomislekom nas kosarkarski gianni....in ti fantje so mi sinoci pricarali enega najbolj carobnih sportnih vecerov kar sem jih dozivel....in od srca jim privoscim kolajno,in to zlato!!!!..sigurno imamo ob takem pristopu tudi za to velike moznosti..mislim,da smo najboljsega in najbolj nevarnega nasprotnika premagali ze sinoci!!!!!...in to v kaksni tekmi???!!!!...spet sm kr solzen...bravo fantje!!!!!
Flegica
# 13.09.2017 ob 15:48
Nism ravno priložnostni navijač ki pogleda košarko samo ko naši klubi ali pa reprezentanca zmaguje...rad imam pač košarko in jo spremljam in rekreativno igram že od otroštva. Lahko rečem da sem praktično pogledal vse tekme slo rep. tako prijatelske kot uradne in morm reči da tokrat je nekaj v zraku ena energija ki je bila samo še leta 2009. Takrat smo imeli smolo in pregorenega Lakoviča tokrat pa poimensko realno nismo tako močni (igralci nimajo niti približno takega renomeja kot tista ekipa-v NBA mamo Dragiča , Donćića in Toneta v evroligi, Blažič in Nikolič se tam nista ravno naigrala ostali igrajo v drugi al tretji ligi po kakovosti klubov) a nekaj je ko se stvari enostavno poklopijo-in res je da Dragič ni še nikoli igral tako kot tokrat. V zadnijh dveh sezonah je čisto drugi igralec kot prej-pametnejši in mnogo bolj učinkovit. Nevrjetna dodana vrednost pa je seveda Dončič. Kar koli se zgodi -lahko smo uživali v tem EP a potrebno je iti na zlato-če ne zaradi drugega zato da se odkupijo za prejšnje generacije reprezentantov ki so krivi da sem pri 35 letih brez las ;)

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!