Malcolm Armstead, Aleksandar Džikić, Aleš Pipan in Dino Murić so v Ljubljani predstavili pričakovanja pred prvo uradno tekmo sezone. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Malcolm Armstead, Aleksandar Džikić, Aleš Pipan in Dino Murić so v Ljubljani predstavili pričakovanja pred prvo uradno tekmo sezone. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Union Olimpija
Lani je superpokal na krilih Alexa Stephesona osvojila Olimpija, v pokalu in državnem prvenstvu pa je bila boljša Krka. Foto: Aleš Fevžer
Džikić: Ni to klub, ki bi ga vodila ulica

Superpokalni obračun organizira, kot je to v navadi, zmagovalec drugoligaškega tekmovanja. Tako bo letos srečanje v Šenčurju. Tekmo, ki bo v torek ob 18.00, si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Gre za 11. obračun za prvo lovoriko sezone, Olimpija naskakuje osmo, Krka pa tretjo. Do zdaj sta se ti dve moštvi petkrat pomerili za superpokal, tri so dobili Novomeščani, dvakrat pa so bili uspešnejši Ljubljančani, ki so po dvakrat premagali Pivovarno Laško in domžalski Helios, enkrat pa šoštanjsko Elektro.

Zmaji so zdravi, več težav v Novem mestu
Lovoriko branijo zmaji, ki so bili lani v Portorožu boljši s 63:60, toda glavni dve lovoriki sezone – pokal in državno prvenstvo – so v svoje vitrine pospravili v Novem mestu. Krka ima letos precej pomlajeno ekipo, saj so odšli glavni nosilci igre, pred obračunom pa je Aleksandar Džikić razkril, da v Šenčurju državni prvaki ne bodo kompletni, saj imajo nekaj težav s poškodbami: "V superpokalu ne bomo igrali popolni. Lapornik in Wangmene sta poškodovana, Bolčina in Joksimović pa sta zbolela. Do tekme je še nekaj časa, a ne vem, ali bo boljše ali slabše. Za oba kluba je to zadnja preizkušnja pred začetkom Lige ABA in normalno je, da oboji želimo začeti sezono z zmago ter tako v sezono vstopiti z dobro popotnico."

Na drugi strani so Ljubljančani zdravi in glede na razpoložljive igralce verjetno tudi manjši favoriti na tekmi, za katero Aleš Pipan pravi, da bi bilo bolje, če bi bila odigrana v drugem terminu: "Večjih problemov s poškodbami nimamo. Vsi igralci so zdravi in zadnje dneve končno delamo v normalnem ritmu ter po zastavljenem načrtu. Res je, da smo ekipo kompletirali dokaj pozno, a to ni izgovor. Do začetka lige je še nekaj časa. Ne moremo zagotoviti, da bo ta tekma posebej lepa, kajti uigranost še ni na pričakovani ravni. Tako je verjetno na obeh straneh. Želimo si sezono začeti z zmago, saj je to dobra popotnica za začetek jadranske lige. Nas trenerje malo moti to strnjeno dogajanje. V torek igramo superpokal, na katerega se normalno pripravljamo, nato pa nas že v petek čaka začetek Lige ABA. Tako kot lani, ko je bil razpored še bolj naporen. Po mojem mnenju bi lahko superpokal igrali v soboto, tako kot v vseh drugih državah, da imajo potem ekipe dovolj časa za celjenje ran in pripravo na prvi krog Lige ABA."

Pred ekipama dolga in naporna sezona
Olimpijo že v petek čaka težko gostovanje v Zagrebu pri Ciboni, z osvojenim superpokalom pa bi optimistično lahko odšli igrat v Draženov dom. Cibono so že visoko premagali v Novem mestu na pripravljalnem turnirju. "Posebne filozofije ni. To je prva tekma v sezoni in neke lepe košarke skoraj zagotovo ne bo, a vsi si želimo zmage. Lepo je začeti sezono z zmago. Dali bomo vse od sebe, da dobimo tekmo. To bi bila lepa popotnica za naporno in zelo dolgo sezono, ki je pred nami. Razmišljamo pa le o svoji igri," je pred superpokalom povedal ljubljanski kapetan Dino Murić.

V Novem mestu letos veliko pričakujejo od Malcolma Armsteada, ki bo prvi organizator igre in glavni nosilec Krke. Praktično celotno lansko sezono je izgubil zaradi poškodbe, letos pa je Američan, ki je na začetku lanske sezone pokazal, da bi bil lahko velika okrepitev slovenskih prvakov, zdrav: "Kar se tiče Krke, želimo odigrati na vso moč in vsiliti svoj ritem igre, predvsem v obrambi. Želimo slediti napotkom trenerja in se ob enem tudi zabavati na igrišču. Pred nami je dolgo leto, v katerem bo zagotovo veliko vzponov in padcev. Glavno je, da ostanemo osredotočeni."

Džikić: Ni to klub, ki bi ga vodila ulica