Roko Ukić je po porazu s Slovenijo razočaran, vzrok za poraz pa išče v sodniških napakah. Foto: Reuters
Roko Ukić je po porazu s Slovenijo razočaran, vzrok za poraz pa išče v sodniških napakah. Foto: Reuters
Košarkarji v drugem delu nadigrali Hrvate

"Našim košarkarjem tudi po 15 letih posta ni uspelo premagati Slovenije na velikih tekmovanjih. Severni sosedi so bili boljši na pomembni tekmi, ki bo odločala o položaju pred osmino finala. Poraz je še toliko bolj nespodbuden, ker smo vodili 25 minut (44:39 ob polčasu za Hrvaško), trojke pa metali sijajnih in težko ponovljivih 55 odstotkov," nadaljuje hrvaški medij.


Kosarka.hr je v svojem komentarju tekme zapisal, da je imela Slovenija natančnejšo roko v strelskem obračunu s Hrvaško, ki je tako na tretji tekmi doživela drugi poraz na SP-ju v Turčiji. "Slovenija je Hrvaški znova odčitala leksijo iz košarke," piše 24sata.hr in dodaja: "Ah, ti Slovenci, zdaj imamo že kompleks". Na petih medsebojnih uradnih tekmah so bili Slovenci boljši štirikrat. "Vsa ta leta smo mislili, da smo boljši od njih, a jih nikakor ne moremo premagati," obupano pravi Marko Popović.

Gol.hr je v članku z naslovom Slovenija spet dobila Hrvaško! kritično ocenil igro hrvaških košarkarjev. "To ni bila predstava, s katero bi lahko zmagali. Hrvaški igralci so naredili preveč posameznih napak. S katastrofalnim začetkom tretje četrtine pa so pustili, da so se Slovenci razigrali. Začelo se je sijajno. Hrvaška je v napadu igrala potrpežljivo, obramba je bila na najvišji ravni. A že zgodaj so hrvaški centri zašli v težave s prekrški," je portal videl razloge za poraz Hrvaške.

"Klasična tekma naše reprezentance. Držimo se, nato pa nerazumljivo pademo. Bili so pametnejši in bolj osredotočeni ter morda tudi malce bolj sveži ob koncu tekme. Poraz je boleč, ker smo upali na zmago. Sicer ne komentiram sodnikov, a danes so bili zares slabi. Delali so veliko napak in mislim, da so oni krivi, da nam je padla koncentracija. Nismo bili dovolj psihično trdni, da bi zmagali," je po tekmi povedal najboljši hrvaški strelec Roko Ukić (20 točk).

Košarkarji v drugem delu nadigrali Hrvate