Kakšne volje bo slovenski selektor Memi Bečirovič po sobotnem obračunu osmine finala z Avstralijo? Foto: Reuters
Kakšne volje bo slovenski selektor Memi Bečirovič po sobotnem obračunu osmine finala z Avstralijo? Foto: Reuters
Boštjan Nachbar
Slovenija se je med pripravami dvakrat pomerila z Avstralijo, a na tekmah na Kitajskem nista igrala Boštjan Nachbar in Jaka Lakovič. Foto: Reuters
Dragič pred tekmo z Avstralci

Selektor slovenske košarkarske reprezentance se je spomnil pripravljalnega turnirja na Kitajskem: "Z njimi smo dvakrat igrali na Stankovićevem pokalu, zato se bomo lahko brez dvoma dobro pripravili na njih."


Vidmar: V ospredju le Avstralija
Tega turnirja se je spomnil tudi Gašper Vidmar: "Avstralce zaradi turnirja na Kitajskem res dobro poznamo, močni so na vseh pozicijah, zato nas zagotovo čaka težka preizkušnja. Zaenkrat je cilj uvrstitev v četrtfinale, ne smemo premišljevati o dveh, treh nasprotnikih vnaprej. Na vsakega se moramo posebej pripraviti, zato je zdaj v ospredju res le Avstralija."

Avstralski skalp prinaša tri nove tekme
Slovenija bi si v primeru nedeljske zmage zagotovila nove tri tekme, saj bi s tem v Turčiji ostala prav do konca tekmovanja. Ravno gostitelji turnirja pa bi bili najbolj verjetni tekmec v četrtfinalu. So Turki premagljivi? "Mislim, da so. V predtekmovanju smo dokazali, da proti kvalitetnim nasprotnikom znamo dobro igrati. Seveda pa bo treba iti korak za korakom," razmišlja Goran Dragič.

PREBERITE TUDI:
Z Avstralci je četa Memija Bečiroviča pred dobrim mesecem dni izgubila in zmagala.


Tokrat bosta igrala Lakovič in Nachbar
"Avstralijo smo že premagali na Kitajskem, res pa je, da smo na tistem turnirju proti njej tudi izgubili. Mislim, da bo tokrat povsem drugače, saj smo takrat igrali brez Nachbarja in Lakoviča. Možnosti za četrtfinale seveda imamo. Vemo pa, da tudi Turki niso nepremagljivi. Videli smo, da jih je Portoriko precej namučili. Mislim, da smo sposobni narediti velik preboj v polfinale," je še odločen slovenski organizator igre.

Iz Carigrada

Slavko Jerič
Dragič pred tekmo z Avstralci