Elano je igralec, ki mu Dunga neizmerno zaupa. Foto: Reuters
Elano je igralec, ki mu Dunga neizmerno zaupa. Foto: Reuters
Diego Maradona
Diego Maradona na argentinski klopi deluje izredno srčno. Foto: Reuters

29-letni vezist Galatasaraya je dobil udarec na tekmi s Slonokoščeno obalo in moral izpustiti obračuna s Portugalsko in Čilom.

"Elano lahko hodi in teče, vendar mu težavo povzroča sprememba smeri. Upamo, da bo lahko zaigral naslednji teden, a tega ne moremo potrditi," je povedal vodja zdravniške ekipe brazilske reprezentance.

Löw ne bo računal na Cacaua
Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw je dejal, da na napadalca Cacaua bržčas ne bo mogel računati na sobotni četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki proti Argentini v Cape Townu. Cacau ima poškodovano stegensko mišico na desni nogi, zaradi česar danes ne bo vadil.

Kako bodo Argentinci provocirali Nemce?
V taboru nemške nogometne reprezentance v četrtfinalu SP-ja proti Argentini pričakujejo veliko provokacij s strani izbrancev Diega Maradone. "Prepričan sem, da nas bodo skušali provocirati in tako vplivati na sodnike. No, pripravljeni smo na vse," pravi Bastian Schweinsteiger in dodaja, da s takšnim obnašanjem kažejo pomanjkanje spoštovanja do tekmecev.

Francoski parlament se požvižga na Blatterja
Odhajajoči selektor francoske reprezentance Raymond Domenech in predsednik francoske nogometne zveze Jean-Pierre Escalettes sta se morala zaradi slabih nastopov na letošnjem mundialu za zaprtimi vrati soočiti s predstavniki francoskega parlamenta. Ti, tako kot večina nogometnih navdušencev, nikakor niso bili zadovoljni z igrami galskih petelinov niti z zgodbicami, ki so prihajale iz ozadja. Domenecha in Escalattesa pa so zaslišali kljub opozorilom predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja, naj se politika ne meša v nogomet.

Ptičja perspektiva za še boljši pogled
Najnovejši izum v prenosih nogometnih tekem na letošnjem SP-ju nosi ime superjunaka in gledalcu v naslonjaču ponudi pogled na igrišče iz ptičje perspektive v 3D-tehnologiji. Imenuje se "Spidercam" (pajkova kamera). Ta je v uporabi prvič na mundialu. Visi 20 metrov nad zelenico in se lahko giblje sem ter tja. Tako lahko gledalci uživajo tudi v pogledu od zgoraj - vsaj na štirih od desetih stadionov v JAR-u.