Cristiano Ronaldo je vse bolj pogosto sedel na klopi. Erik ten Hag ni gradil ekipe okoli portugalskega veterana. Pred mesecem dni je dokončno počilo. Foto: AP
Cristiano Ronaldo je vse bolj pogosto sedel na klopi. Erik ten Hag ni gradil ekipe okoli portugalskega veterana. Pred mesecem dni je dokončno počilo. Foto: AP

37-letni zvezdnik je v odmevnem 90-minutnem intervjuju za TalkTV, ki je bil posnet sredi novembra, poudaril, da se počuti izdanega. Med drugim je kritiziral trenerja ten Haga, s katerim vse od začetka sezone, ko je Nizozemec prišel na Old Trafford, ni bil v dobrih odnosih. Velikokrat se je znašel na klopi, dosegel je le tri zadetke. Bil je tudi kaznovan, ker na tekmi proti Tottenhamu v igro ni želel vstopiti kot zamenjava.

22. novembra se je Ronaldo z vodstvom kluba dogovoril za takojšen sporazumen razhod. Zelo si je oddahnil predvsem 52-letni ten Hag, ki si želi po dolgih sušnih letih tudi kakšno lovoriko v klubski vitrini. Rdeči vragi imajo lepo priložnost v ligaškem pokalu, kjer bodo veliki favoriti proti Charlton Athelticu, precej težje delo pa jih čaka v Evropski ligi, kjer se bodo v šestnajstini finala sredi februarja srečali z Barcelono.

"Kako se počutim po razrešitvi položaja z Ronaldom? To je zame že zgodovina. Zremo v prihodnost in gremo naprej. Po njegovem intervjuju se nisva pogovarjala. V Manchester Unitedu želimo zgraditi novo prihodnost, Ronaldo pa ni želel biti del tega. Gremo naprej. Ne želim trošiti energije za Ronalda. Želim le, da uspešno končamo sezono, osredotočeni smo na naše igre," je povedal nizozemski strokovnjak.

Že januarja dva ključna obračuna z vodilnima ekipama
Ten Hag ima visoke cilje tudi v Premier ligi, kjer je Manchester United na petem mestu. Navijači že govorijo o mestnem derbiju, ko 14. januarja na Old Trafford prihaja aktualni prvak City. 22. januarja sledi gostovanje v Londonu pri vodilnem Arsenalu. Rdeči vragi so edina ekipa, ki je v letošnji sezoni uspela premagati topničarje, 4. septembra je bilo 3:1.