David Kašnik je z glavo takole popeljal Rudar v vodstvo. Foto: Aleš Fevžer
David Kašnik je z glavo takole popeljal Rudar v vodstvo. Foto: Aleš Fevžer
Mate Eterović (Rudar)
Mate Eterović je v spomladanskem delu lanske sezone po prihodu iz Mure za Rudar dosegel 7 golov. Tokrat je odločil zmagovalca z 11-metrovke. Foto: Aleš Fevžer
Matej Palčič
Matej Palčič je v 8. minuti povedel Koper v vodstvo proti Krki. Foto: Aleš Fevžer
Razdrh zaskrbljen po slabem štartu Olimpije
Zadetki s tekme Olimpija - Rudar
Pučko odločil na Bonifiki
Fajić odločil v zadnji minuti


"Zeleno-beli" so razočarali že na začetku sezone, saj so prejšnji konec tedna gladko izgubili superpokalni obračun z Mariborom (0:3) in pri tem doživeli najhujši poraz z večnimi tekmeci, odkar je klub leta 2005 zrasel na novih temeljih. Zdaj so jim Velenjčani zadali nov boleč udarec.
Po odločnejšem začetku gostiteljev (dvakrat je poskusil Filip Valenčič) je v 12. minuti po prostem strelu Aleša Jeseničnika mrežo Olimpije z glavo načel David Kašnik. Hitro, že tri minute pozneje, pa je prav tako z glavo izenačil Damjan Trifković po kotu Zajka Zebe. Zanimivo je, da sta oba strelca zatresla mreži tekmecev, za katera sta nekoč igrala.

Tekma 1. kroga Celje - Domžale je bila prestavljena zaradi prijateljske tekme Domžalčanov z Leeds Unitedom, ki so jo "ravbarji" dobili z 2:1 (VIDEO DNEVA)



Odločil Eterović z 11-metrovke

V 35. minuti so se na ljubljanskem stadionu nenadoma izklopili vsi reflektorji, zato je bilo srečanje za sedem minut prekinjeno (glej video desno!).

V 64. minuti je zmagovalca odločil Mate Eterović z 11-metrovke, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral Davor Bagarić. Olimpija je v zadnjih minutah tekme lovila priključek, a ji ni uspelo izpeljati nevarnejše akcije.
Velenjčani so prekinili dolg niz neuspehov proti Olimpiji, saj so Ljubljančani predtem šestkrat zapored zmagali, izgubili pa niso na zadnjih enajstih medsebojnih tekmah. "Knapi" so na 17. ligaškem srečanju proti Olimpiji v novejši zgodovini četrtič zmagali. Tudi vse tri prejšnje zmage so dosegli v Ljubljani, a še na ŽAK-u v Šiški.

Prvi gol Krke proti Kopru

Na prvi sobotni tekmi je Luka Koper na Bonifiki z 2:1 premagala novinca Krko. Za klub iz Novega mesta je bila tekma v Kopru prva prvoligaška po dolgih 19 letih. Če na štirih prvoligaških srečanjih proti "kanarčkom" na začetku 90. let Krka niti enkrat ni zatresla mreže, ji je vsaj to tokrat uspelo. V 29. minuti je na 1:1 izenačil Josip Marošević s sijajno izvedenim prostim strelom z dobrih 20 metrov. Za gostitelje sta v 8. in 67. minuti v polno merila dva Mateja - Palčič in Pučko.
"Kanarčki" v drugem polčasu stopili na plin
Na začetku tekme je veliko priložnost zapravil Ivan Brečević, nato pa se je hitro odkupil s strelom, po katerem je odbito žogo v mrežo iz bližine pospravil Palčič. V 12. minuti je Brečević z glavo zadel še prečko. Za Krko je imel v prvem polčasu dve priložnosti Amer Krcić.
Po odmoru so bili Koprčani veliko boljši tekmec. Novomeščane je reševal odlični vratar Matko Obradović, nekdanji igralec Kopra. V 58. minuti je Damir Hadžić z glavo še enkrat stresel prečko Krkinih vrat, nato pa je Pučko ukradel žogo gostom 35 metrov od vrat, stekel proti Obradoviću in ga rutinirano premagal z diagonalnim strelom. Marošević je imel v 88. minuti priložnost, da izenači še na 2:2, a ni zadel praznih vrat.
Krka prvi kandidat za izpad
Koprčani so bili med kratkim premorom celo na robu obstoja zaradi nakopičenega dolga, pomladili so moštvo, a na koncu sta se v klub po ponesrečenih prestopih v Hajduk in Domžale vrnila tako Goran Galešić kot Miroslav Čovilo. Gostje so na papirju prvi kandidati za izpad, saj so se v Prvo ligo uvrstili za zeleno mizo, in ne prek 2. SNL, kjer so bili lani tretji.

Si drznete napovedovati izide?
Zmago Maribora nad Zavrčem z 2:1 je povsem točno napovedalo 40 "nostradamusov". Bodite tudi vi Nostradamus. Tudi če ste zamudili prve tri tekme. Do konca dolge sezone je še 177 tekem!

1. krog:
LUKA KOPER - KRKA 2:1 (1:1)
500; Palčič 8., Pučko 67.; Marošević 29.
Luka Koper: Nenezić, Mavrič Rožič, Blažič, Hadžič, Štulac , Čovilo ( 70./Reja), Palčič ( 61./Galešić), Lotrič ( 79./Šme), Črnigoj, Pučko, Brečević.
Krka: Obradović, Dežmar, Radulović, Novosel ( 63./Mojstrović), Ihbeisheh ( 76./Košnik), Lekić, Cvijanović, Vučkić, Krcić, Marošević, Volarič ( 22./Bešić).
Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


OLIMPIJA - RUDAR 1:2 (1:1)
1.090; Trifković 15.; Kašnik 12., Eterović 64./11-m
Olimpija: Džafić, Jović, Zarifović, Trifković ( 89./Bajrić), Šporar, Valenčič ( 60./Đurković), Ivelja , Delamea Mlinar, Omladič , Bagarić, Zeba ( 75./Zorc).
Rudar: Rozman, Jeseničnik, Stjepanović , Firer, Rotman , Jahić, Kašnik, Bratanović ( 69./Črnčič), Radujko , Knezović ( 82./Bubalović ), Eterović ( 76./Podlogar ).
Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)

Nedelja ob 18.00:
TRIGLAV - GORICA

Odigrano v petek:
MARIBOR - ZAVRČ 2:1 (0:1)
4.500; Bohar 52., Fajić 90.; S. Čeh 2.

Preloženo:
CELJE - DOMŽALE

Lestvica:
LUKA KOPER           1  1 0 0  2:1  3
MARIBOR              1  1 0 0  2:1  3
RUDAR                1  1 0 0  2:1  3
KRKA                 1  0 0 1  1:2  0
OLIMPIJA             1  0 0 1  1:2  0
ZAVRČ                1  0 0 1  1:2  0
CELJE                -  - - -  -:-  -
DOMŽALE              -  - - -  -:-  -
GORICA               -  - - -  -:-  -
TRIGLAV              -  - - -  -:-  -

Razdrh zaskrbljen po slabem štartu Olimpije
Zadetki s tekme Olimpija - Rudar
Pučko odločil na Bonifiki
Fajić odločil v zadnji minuti