Aris Zarifović je edini od zdajšnjega Olimpijinega moštva, ki je v Žilini igral že pred tremi leti. Foto: www.alesfevzer.com
Aris Zarifović je edini od zdajšnjega Olimpijinega moštva, ki je v Žilini igral že pred tremi leti. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija na težko gostovanje v Žilino
Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri

Na povratni tekmi 2. predkroga Lige prvakov bodo poskušali nadomestiti zaostanek s 3:4 s prvega dvoboja proti slovaškemu prvaku Trenčinu. Stadion v Trenčinu ne ustreza merilom evropske nogometne zveze, zato bo srečanje približno 75 kilometrov severneje v četrtem največjem slovaškem mestu. V zadnjih šestih letih je tam večino svojih tekem odigrala tudi slovaška reprezentanca.

Letos so na zelenici stadiona pod Dubnom namestili umetno travo, zato bodo razmere za igro nekoliko drugačne od običajnih. Teren so varovanci Rodolfa Vanolija, ki so videti kar sproščeni, preizkusili sinoči. Velikega zanimanja za tekmo v Žilini sicer ni, odpadla je tudi novinarska konferenca Olimpije.

Alves in Eleke namesto Novaka in Wobaya
Vanoli je s pomočjo športnega direktorja Nenada Protege, ki se je znašel v vlogi prevajalca, vendarle predstavil nekaj misli pred pomembno preizkušnjo. "Vedno smo pripravljeni na vse. Lani nismo bili po naključju prvaki. Želimo ponoviti vse lepo in dobro, kar smo naredili v pretekli sezoni. Vse se bo pokazalo na igrišču. Ali bo kaj sprememb v postavitvi v primerjavi s prvo tekmo, še razmišljamo. Zdaj popolnoma razumemo, kako Trenčin igra, kar je gotovo pomembno," je povedal za Radio Slovenija.

Pred tremi branilci naj bi bila tokrat Darijan Matić in Ricardo Alves, ki bo zamenjal Jakoba Novaka. V napadu pa bo dobil Blessing Eleke prednost pred Juliusom Wobayem.

Cilj hitro doseči zadetek
"Zelo pomembno je, da smo v soboto zmagali ob uvodu v domače prvenstvo. Res je, da igramo na nekoliko drugačni podlagi, na umetni travi, oni so na to bolj navajeni kot mi. Vemo, da si ne smemo privoščiti napak kot na prvi tekmi in začeti precej bolje. V Ljubljani smo v drugem polčasu pokazali, da se z njimi da igrati in da tudi mi lahko izkoristimo svoje priložnosti. Verjetno bodo Slovaki v prvih minutah znova pritisnili na naš gol. Zelo pomembno je, da ne dobimo gola in da ga hitro dosežemo,"
je razmišljal Andraž Kirm.

Dejan Kelhar je dodal: "Pred prvo tekmo nismo točno vedeli, kako smo pripravljeni. Zdaj vidimo, kje so pomanjkljivosti. Gotovo bo lažje pristopiti k tekmi. Že rezultat sam govori, kako se moramo odzvati. Mislim, da je Trenčin zelo ranljiv. Imajo mlado ekipo. S potrpežljivo igro moramo čakati na svoje priložnosti, ki bodo gotovo prišle."

Trenčin je s porazom začel slovaško prvenstvo, v soboto je z 2:1 klonil na gostovanju pri lani predzadnjeuvrščenem klubu Zemplin Michalovce.

Neposredna poročanja iz Žiline bodo od 20.15 dalje na Valu 202. Reporter bo Boštjan Janežič.

Zmagovalec dvoboja med Trenčinom in Olimpijo se bo v 3. predkrogu pomeril z Legio iz Varšave, ki je na povratni tekmi z 2:0 premagala Zrinjski iz Mostarja. Oba zadetka je dosegel v Srbiji rojeni madžarski reprezentant Nemanja Nikolić.


Liga prvakov, 2. predkrog

Povratne tekme, danes ob 20.15:
TRENČIN (SLK) - OLIMPIJA 4:3

Verjetni postavi:

Trenčin: Šemrinec, Kleščik, Skovajsa, Udeh, Šulek, Bero, Ibrahim, Lawrence, Madu, Kalu, Janga.

Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zarifović, Bajrić, Matić, Alves, Kirm, Klinar, Zajc, Velikonja, Eleke.
Sodnik: Joao Capela (Portugalska)



Odigrano v torek:
Alashkert (ARM) - DINAMO TBILISI 1:1 (0:1) 0:2

Liepaja (LAT) - SALZBURG 0:2 (0:1) 0:1
Berisha 35., Bernardo 65.
APOEL - New Saints (WAL) 3:0 (0:0) 0:0
Šerif - HAPOEL BER ŠEVA 0:0 2:3

Seinäjoki (FIN) - BATE BORISOV 2:2 (1:2) 0:2

KÖBENHAVN - Crusaders (S. IRS) 6:0 (2:0) 3:0
Verbiča (Köbenhavn) ni bilo v postavi.

CRVENA ZVEZDA - Valletta (MLT) 2:1 (1:1) 2:1
Donald 30., Katai 76.; Caruana 10.

LEGIA VARŠAVA - Zrinjski 2:0 (1:0) 1:1
Nikolić 28./11-m, 62.

Mladost Podgorica - LUDOGOREC 0:3 (0:1) 0:2


Danes:
ASTANA - ŽALGIRIS 0:0
F91 DUDELANGE (LUK) - QARABAG (AZE) 0:2
FERENCVAROS - PARTIZANI (ALB) 1:1
(Volaš)
NORRKÖPING (ŠVE) - ROSENBORG 1:3
CELTIC - LINCOLN (GIB) 0:1
HAFNARFJÖRDUR - DUNDALK (IRS) 1:1
DINAMO ZAGREB - VARDAR 2:1
(Stojanović)
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Olimpija na težko gostovanje v Žilino
Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri