Prva liga
Rok Kronameter
Rok Kronaveter je s tremi zadetki, ki jih je dosegel na tekmi proti Domžalam, skupaj z Rokom Sirkom na vrhu lestvice strelcev sezone Prve lige. Štiri zadetke je Kronaveter s strelov z bele točke. Foto: BoBo
       Glede na igro smo si mogoče zaslužili več, imeli smo večjo posest, bili nevarnejši, vendar smo si privoščili preveč napak v obrambi in dobivali prepoceni zadetke.       
Žoga, s katero je Kronaveter dosegel tri zadetke, je šla z njim domov. Foto: www.alesfevzer.com
       Prostim strelom na treningih posvečam več pozornosti (kot enajstmetrovkam). Dvakrat ali trikrat tedensko ostanem po treningu in poskušam zadeti z različnih položajev, da dobim pravi občutek.       
Olimpija je po 15 krogih letošnje sezone Prve lige pet točk za vodilnim Mariborom. V naslednjem krogu bo Olimpija v nedeljo gostovala pri Rudarju (Kronaveter je v Velenju igral v sezoni 2009/10), Maribor pa bo v Ljudskem vrtu igral s Triglavom. Foto: BoBo
       S prihodom Zorana Barišića je vse bolje, vidi se, da igramo dobro, da je kemija med igralci in da je trener vzpostavil nov način dela, ki nam odgovarja. Pod njegovim vodstvom še nismo izgubili.       
Pred dvema letoma je Rok Kronaveter odločil dvoboj med Slovenijo in Slovaško v Stožicah (1:0). Foto: BoBo
       Če bi dobil kakšno dobro ponudbo, bi šel, a glede na moja leta je težko najti kakšen dober klub v tujini.       
Olimpija pod taktirko Zorana Barišića še ni izgubila. Gre za niz 14 tekem v prvenstvu oziroma pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Olimpija in Domžale sta s...
VIDEO
Izjave Barišića, Kronavet...

Dodaj v

Barišić s pravo komunikacijo poskrbel za domač odnos

MMC-jev intervju z Rokom Kronavetrom
6. november 2018 ob 06:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Lahko bi razpravljali le pri našem prvem zadetku, pri ostalih ni bilo nič spornega," je Rok Kronaveter pokomentiral sojenje oziroma Olimpijine zadetke na tekmi z Domžalami.

31-letni Kronaveter je bil s tremi zadetki najzaslužnejši, da je Olimpija v nedeljo izvlekla remi (4:4). Dvakrat je zadel z bele točke, s čimer so se državni prvaki vrnili po zaostanku 2:4. Z Mariborčanom, ki od leta 2015 igra za Olimpijo, smo se pogovarjali o razburljivem derbiju z Domžalami, novem trenerju Zoranu Barišiću in ali pričakuje, da ga bo v četrtek Igor Benedejčič uvrstil na seznam reprezentantov za naslednji tekmi Slovenije.


V nedeljo ste odigrali razburljivo tekmo z Domžalami. Kako spite po takšnih tekmah?
Čisto normalno, nobenih težav nimam. V karieri sem odigral že veliko takšnih tekem, čeprav – ta je bila res nekaj posebnega.

Kakšni občutki so prevladovali po koncu: nezadovoljstvo, ker ste zaostanek za vodilnim Mariborom povečali za dve točki, ali ponos, da ste zaostanek 2:4 spremenili v remi?
Prej to zadnje. Pokazali smo značaj in se vrnili po dveh golih zaostanka. To je najpomembnejše. Glede na potek tekme je tudi točka v redu.

Zabili ste prvi hat-trick v karieri! Vam veliko pomeni?
Seveda sem tega vesel, na koncu sem dobil tudi žogo, ki sem jo odnesel domov, ampak – vse svoje tri gole bi takoj zamenjal za zmago. Glede na igro smo si mogoče zaslužili več, imeli smo večjo posest, bili nevarnejši, vendar smo si privoščili preveč napak v obrambi in dobivali prepoceni zadetke.

Ste želeli preveč ugajati in ste potem pozabili na branjenje?
Vsekakor smo hoteli močno pritiskati na Domžale in jim poskušali čim hitreje vzeti žogo. Prepoceni smo dobivali zadetke, sploh pri tej prvi enajstmetrovki, ko je bil igralec že na črti kazenskega prostora. Pa tretji zadetek je bil tudi malo nesrečen. Skratka, dogajale so se napake, ki se nam ne bi smele.

Precej polemik je bilo spet, ali je sodnik dobro opravil svoje delo. Odločitve bi bile lahko tudi drugačne ...
Pri našem prvem golu je bilo težko videti, ali je šla žoga čez golovo črto. Nekateri posnetki kažejo, da je šla. Tudi sodniku je bilo težko, ko se je moral hitro odločiti. Glede enajstmetrovk bi rekel, da so bile vse pravilno dosojene. Skratka, morda bi lahko razpravljali le pri našem prvem zadetku, pri ostalih ni bilo nič spornega.

Maribor je prejšnji teden na napake opozoril na posebni novinarski konferenci. Se vam zdi to primerno?
To je njihova stvar, ne bi komentiral.

Obe enajstmetrovki ste v nedeljo izvedli na enak način. Obakrat ste vratarja Mulačića poslali v isto smer, vi pa ste streljali v drugo in zatresli mrežo!
Pri prvi enajstmetrovki sem pričakoval, da se bo vrgel v tisto stran, v katero običajno streljam. Nekako sem ga kar čakal, da je naredil prvi korak. Vesel sem, da sem zadel tudi v drugo, to je bilo ključno za osvojeno točko.

Pogosto počakate vratarja, da razberete, v katero smer bo šel?
Vsak igralec ima svoj način izvajanja enajstmetrovke. Jaz večinoma počakam, da vratar naredi prvi korak in potem streljam.

Oba vaša strela z bele točke sicer nista bila prav močna ...
Saj niti ni bilo potrebe po močnem strelu oziroma po strelu še bolj v kot njegovih vrat, ker je šel v napačno smer. Dokaj miren sem bil. Ne obremenjujem se s tem, kaj bo, če zgrešim. Postaviš pač žogo na belo točko in poskusiš zadeti. Vsi delamo napake, zgodi se, da ti tudi ne uspe.

Enkrat ste v letošnji sezoni tudi prepustili izvajanje enajstmetrovke Andresu Vombergarju. Zakaj?
Ker je nezasluženo prestal težko obdobje. Za napadalca je pomembno, da dosega zadetke in sem mu prepustil dve enajstmetrovki. Da si dvigne samozavest. Sicer sem vedno izvajalec jaz, res je tudi, da sem zgrešil dve ali tri in tudi zato prepustil Vombiju, ampak – potem sem spet prevzemal odgovornost.

Veliko trenirate strele z bele točke?
Ne, tega sploh ne treniram pogosto, ne čutim neke potrebe. Morda izvedem kakšno pred tekmo.

Pri prostih strelih je najbrž drugače?
Drži, temu posvečam več pozornosti. Dvakrat ali trikrat tedensko ostanem po treningu in poskušam zadeti z različnih položajev, da dobim pravi občutek.

Kje je za vas idealno mesto za prosti strel?
Odvisno. Za desničarja je sicer bolje streljati malo bolj z leve strani. Razdalja med 22 do 25 metrov se mi zdi idealna, to tudi največ treniram.

V nedeljo ste zadeli tudi z glavo. Kako komentirate, da ste tako raznovrsten strelec?
Da, znajdem se tudi z glavo. Kaj naj rečem, bil sem na pravem mestu, čeprav tisto ni bil idealen položaj za zadetek. Veseli me, da lahko zadevam na različne načine.

Z devetimi zadetki ste (z Rokom Sirkom) vodilni strelec letošnjega prvenstva. Ciljate na naslov kralja strelcev?
V bistvu ne. S tem se nikoli nisem obremenjeval. Tudi pred dvema sezonama, ko sem bil najboljši strelec, o tem nisem razmišljal. Za gole so bolj zadolženi napadalci, seveda pa sem vsakega svojega zadetka vesel.

Derbija z Mariborom niste odigrali do konca, z igrišča ste šli že po dobre pol ure. Kar videlo se je, kako ste razočarani!
Normalno, da sem bil malo razočaran. Najbolj me je bilo strah, da bi bilo kaj hujšega. Ta gleženj sem imel že zlomljen pred letom in pol. Ustrašil sem se, da se je ponovilo nekaj podobnega. Na koncu je izpadlo, da je bilo celo bolje, da sem šel z igrišča, saj so soigralci obrnili tekmo.

Kot leta 2016, ko je Portugalska v finalu evropskega prvenstva ostala brez Cristiana Ronalda, a vseeno slavila naslov prvaka ...
Pustimo takšne primerjave. Poškodbe so pač del športa in včasih igralci potem stopijo še bolj skupaj. Vsekakor so se fantje brez mene odlično znašli.

Zanimivo prvenstvo spremljamo. Olimpija je slabo začela, po petih krogih ste bili že osem točk za Mariborom. Takrat ste poudarjali: "Ne vem, kaj se dogaja." Toda bilo je kar jasno, v čem je problem: po menjavi trenerja ste se hitro prebili na 2. mesto na lestvici in tudi igra je postala takšna, kot si želite. Je za vse to zaslužen samo nov trener?
Drži, slabo smo začeli sezono. A v sezono smo vstopili z novim trenerjem in nekaterimi novimi igralci, tako da se je bilo treba privaditi. Nismo bili pravi. S prihodom Zorana Barišića je vse bolje, vidi se, da igramo dobro, da je kemija med igralci in da je trener vzpostavil nov način dela, ki nam ustreza. Pod njegovim vodstvom še nismo izgubili. Lahko smo tudi zadovoljni, da smo zmanjšali zaostanek za Mariborom na dve točki, no, po zadnjem krogu je razlika štiri točke. Do konca sezone je še veliko tekem, vse je odprto. Upam, da smo imeli v nedeljo proti Domžalam le en slabši dan in da bomo do konca jesenskega dela dobili vse tekme.

Kje vidite prednosti Zorana Barišića v primerjavi z Ilijo Stolico ali Aleksandrom Linto, ki sta ekipo vodila na začetku sezone?
O nekdanjih trenerjih ne bi govoril. Kar je bilo, je bilo. Vsekakor pa je Barišićev odnos z igralci res drugačen, kot je bil prej. Ima to komunikacijo, ki je potrebna med igralcem in trenerjem. Bolj je odprt, bolj domač. Tudi preostali igralci lahko potrdijo: če je kakšna težava, se lahko z njim normalno pogovoriš. Normalno, da je vse skupaj lažje, ko od trenerja dobiš povratno informacijo. Lahko mu zaupaš, lahko poveš svoje težave. Skratka, komunikacija je zdaj odlična.

V četrtek bo začasni selektor Slovenije Igor Benedejčič objavil spisek reprezentantov za zadnji tekmi Lige narodov. Pričakujete, da boste na njem?
Ne vem, o tem nisem niti preveč razmišljal. Bomo videli.

Ste pa že ste okusili, kaj pomeni igrati za reprezentanco. Pred dvema letoma ste tudi odločili dvoboj kvalifikacij za SP 2018, ko je Slovenija z 1:0 premagala Slovaško. Gotovo bi radi spet doživeli kaj podobnega!
Normalno. Vsak si želi igrati za reprezentanco. Mislim, da trenutno igram dobro, ali je to dovolj dobro za reprezentanco, pa bo odločil selektor. Vsekakor bi bil vpoklica zelo vesel.

31 let imate. Se še vidite v kakšem tujem klubu?
Če bi dobil kakšno dobro ponudbo, bi šel, a glede na moja leta je težko najti kakšen dober klub v tujini.

Ko ste bili med letoma 2010 in 2012 pri nemškem klubu Energie Cottbus, ste skupaj dosegli le tri zadetke, vendar ste vseeno poudarjali, da je bila tista izkušnja zelo prijetna. Zakaj?
Bil sem v klubu, ki je bil organizacijsko na visoki ravni, res pa je, da veliko zadetkov nisem dosegel. Predvsem zato, ker nisem igral na tem položaju, kot igram zdaj. Igral sem na položaju zadnjega veznega ali pa sem bil na krilu. Torej ne tako kot zdaj, ko sem "polšpica", kar mi najbolj odgovarja, ker sem bližje golu.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
ZIZITOP
# 06.11.2018 ob 07:05
Tak pogovor odkrije veličino športnika. Nepismeni pa itak ne bodo prebrali in komentirali na osnovi naslova.
mihatirs
# 06.11.2018 ob 06:31
klasa od igralca...skoda ker mu ne rata oz ni ratalo narest preskoka v tujini...podobno kot Vršič
JBT
# 06.11.2018 ob 06:53
Torej, kaj bi radi. ...Podarili so nam le en gol...
V-J
# 06.11.2018 ob 09:16
Veliko trenirate strele z bele točke?
Ne, tega sploh ne treniram pogosto, ne čutim neke potrebe. Morda izvedem kakšno pred tekmo.


Hahaha, ne rabi trenirat na treningih, če pa dobi penal na vsaki tekmi. Človek bo s toliko prakse, kot mu jo nudijo ljubljanskokranjski skorumpirani sodniki v ligi, postal najboljši izvajalec penalov v zgodovini nogometa.
davide
# 06.11.2018 ob 07:37
Zadnji penal je bil čisto darilo sodnika. Ne vem kaj tale Krona sanja da ni bilo nič spornega.
B2soraya
# 06.11.2018 ob 07:49
Kar se tiče povedanega o Barišiču imam tudi sam samo pozitivno mnenje o njem. Deluje umirjeno in spoštljivo.
Lesinar
# 06.11.2018 ob 07:03
A ni Barišić že malo predolgo trener? Milaneeeee ukrepaj!
mattyy
# 06.11.2018 ob 09:58
Vsa Slovenija se pogovarja o tem, da je Bežigrad obdarjen, samo oni pravijo, da niso.
Kunguruj
# 06.11.2018 ob 08:14
Pri Olimpiji govorimo koliko krat je bila obdarjena, pri Mariboru govorimo koliko krat je bil oškodovan.
lookaaa
# 06.11.2018 ob 07:26
Zelo dober nogometas, eden najboljsih v nasi ligi.
bob7
# 06.11.2018 ob 07:20
Škoda, da mu manjka malo kvalitete za Maribor.
dunbar
# 06.11.2018 ob 09:28
Slovenski Penaldo....
Quatebriga
# 06.11.2018 ob 08:50
Škoda, da mu manjka malo kvalitete za Maribor.

Preveč je Mariborčan, da bi šel v Maribor. Tam igrajo samo prišleki, kljub bojda čuveni nogometni šoli, ki je doslej dala mnoge ase.
Kajman očalar
# 06.11.2018 ob 07:39
Seveda. Kadar sodijo v tvojo korist, boš odločno protestiral.
jcerovse
# 06.11.2018 ob 12:27
Olimpija igra trenutno najlepši fuzbal,totemi pozrite se spet bomo prvaki!!!
šešerko
# 06.11.2018 ob 14:46
ne vem ali sem kje prespal, da je Mandarić kupil MMC, ker število člankov o Olimpiji na takšen ali drugačen način, z različnimi naslovi, v podtonu pa gre za propragando Olimpije, vse skupaj je šlo čez razumne meje
Domoljub91
# 06.11.2018 ob 11:38
Je pa drugače precej zanimivo, da Ljubljančani na tem forumu pogosto poudarjajo, da za Maribor večinoma gole dosegajo Ljubljančani oz. da za Maribor igra bolj malo Mariborčanov, čeprav gre pri Olimpiji dejansko za podoben "problem": namreč na zadnji tekmi Olimpije proti Domžalam je kar 3 zadetke dosegel Kronaveter, ki je Mariborčan, zdi se mi pa tudi, da za Olimpijo igra precej malo Ljubljančanov.
mrblack
# 06.11.2018 ob 09:31
Pri Olimpiji govorimo koliko krat je bila obdarjena, pri Mariboru govorimo koliko krat je bil oškodovan.


V Mariboru se veliko pogovarjajo o tem, kako so v Ljubljani obdarjeni.
zamudnik
# 06.11.2018 ob 09:15
S Skomino so si res čisto domači.
lotmeržanec
# 06.11.2018 ob 14:15
Ta naslov pa ni pravi!! Napisati bi morali! Mandalič poskrbel,da bo Olimpija vse tekme igrala z 12. igralci!! Z tem se je strinjalo sodnijsko združenje!! Ne morem verjeti kako ni sram sodnika ,ko si ogleda počasne posnetke spornih situacij po koncu tekme?? Gledal sem tekmo proti Domžalam in sodnik Skomina je bil SRAMOTA sodniške zbornice!!
Anubis00
# 06.11.2018 ob 09:22
Ja, dober, pa nič posebnega. Zdaj ga pač ven vlečejo, sumljivo, da ne rečem podarjeni kazenski streli. Dejstvo.
Anubis00
# 06.11.2018 ob 14:34
Ne pretiravajte niti ni najboljši v ligi, kakor tudi ne vaša igra. Če letate po igrišču kot kure zato še niste najboljši. Tudi goli padajo bolj po naključju kot iz kašnih izdelanih akcijah.No ja penali so pa zgodva zase....
Domoljub91
# 06.11.2018 ob 11:05
Kronaveter bi si glede na kvaliteto zaslužil vpoklic v reprezentanco, enako velja tudi Vombergarja. Upam, da bo novi selektor za razliko od Kavčiča to znal opaziti.
šešerko
# 06.11.2018 ob 14:41
že dolgo časa spremljam kako se povzdiguje Olimpijo in se ji dela reklama, človek bi pričakoval da imajo najmanj 20 točk prednosti pred zasledovalci in da bodo danes igrali tesno tekmo lige prvakov z Barcelono
Lesinar
# 06.11.2018 ob 09:21
kljub bojda čuveni nogometni šoli

Tudi ta čuvena nogometna šola ima malo morje prišlekov
moj komentar
# 06.11.2018 ob 15:52
šešerko
ti tvoji državni prvaki so velike 4 točke za Mariborom in po statistikah slabši od njih tako da malce previsoko letaš


Še vedno gre za uradne državne prvake in igrati se mora še dve tretjini lige.
Fantič, ne provociraj, strpi se malo, počakaj do konca.......
Te tvoje velike 4 točke se lahko razblinijo že po dveh kolih.
Imamo denar, imamo sodnike, imamo NZS, imamo UEFO.......
Garancije za nov naslov so tu.....He, he, he.....
EnGlažek
# 06.11.2018 ob 14:40
Ko ste bili med letoma 2010 in 2012 pri nemškem klubu Energie Cottbus, ste skupaj dosegli le tri zadetke,
Ja valjda če ni bilo ljubljanskokranjskih sodnikov.
šešerko
# 06.11.2018 ob 14:40
iz mimike in odgovorov je videti, da se v zelem dresu ne počuti dobro, sicer opravlja svoje delo, ampak gre bolj za kruhoborstvo, prav vesel pa ni
lovro_car
# 06.11.2018 ob 12:00
Naslov pove vse, ocitno je da Barisic uporablja Srbohrvascino in ga zato razumejo bolje, kot ce bi govoril Srbsko oz. Hrvasko. Slovenci so pa v vsakem primeru pri zelenih v manjsini. Visek ironije...
weylakuc
# 06.11.2018 ob 10:20
Mene bi skrbelo ko pogledam ven vreme in skombiniram padavine z neusahljivo količino solza s štajerskega konca da nas bo vse odplavilo!
navijač321
# 06.11.2018 ob 21:02
Mandariču še vedno ni potegnilo.
Kupil si je klubek, pa ga nič bolj ne spoštujejo. Kupil si je igralce iz juga, pa ga nič bolj ne spoštujejo. Pomaga si s sodniki, da mu ta isti klubek držijo nad vodo, pa spet nič od spoštovanja. Zdaj bi rad še svoje novinarje pripeljal, kupil bi si rad namreč časopis, da bi vsaj tam spoštljivo pisali. Me zanima če v slovenščini.
moj komentar
# 06.11.2018 ob 16:43
slamič

Problem Mb-ja je v tem, da vse kar mu ne uspeva na igrišču, poizkuša ustvariti preko hujskanja navijačev, provociranja s pomočjo medijev, napadanju direktnih tekmecev, obsojanju sodnikov, itd.
To javnost vse vidi in primerno temu dobi tudi odpor do takšnega kluba in njegovih navijačev.
Kdo je takšno doktrino vnesel v klub najbrž ni potrebno razlagati.
slamič
# 06.11.2018 ob 16:37
Olimpija je v primerjavi z NKMariborom gosposki klub. Primerjajte primitivnost ZZ in mariborskega vodstva z uglajenim gospodom Mandaricem. Primerjajte jokavega in cmeravega kalimerota Darkeca z umirjenim svetovljanom Barišičem. Primerjajte obnasanje Mb igralcev z Olimpijinimi igralci med samimi tekmami. Celoten mariborski milje preveva podezelska oholost in v zadnjem casu agresivnost ob dejstvu da jim je nekdo prevzel najljubso igracko.
moj komentar
# 06.11.2018 ob 16:18
šešerko

Sicer ti pa Kronaveter in Barišić v članku lepo povesta, da klima v olimpijini garderobi ni bila nikoli boljša in se razpoloženje še dviga.
Ekipa igra dobro, trener je dober, samo še publike mora biti malce več in pogoji za nov naslov so tu. Seveda, se pa objektivno gledano vnaprej ne more napovedati čisto nič.
Če M.M. pozimi ne prodal okostja ekipe in pripeljal še kakšno močno okrepitev, potem verjamem, da bo nov naslov pripadel spet Olimpiji.
M.M. je po tistih provokacijah, ki jih je doživel v Mariboru, razkurjen kot ni bil še nikoli prej.
pink panther
# 06.11.2018 ob 13:33
saj je v tujini ampak se počuti kot doma kot ostali mariborčani
patriot44x2
# 06.11.2018 ob 18:16
Že tale publiciteta klubuki brez sodniške organizacije ne more držati koraka z Mariborom je dokaz več kako zeleni so sodniki v tej ligi.
Maribor je mel novinarsko, lolimpija pa vsak dan članek na temo da je vse ok če gre nhim v prid.
fruci
# 06.11.2018 ob 16:55
Kot ljubitelj nogometa sem vesel, da je pestro v našem prvenstvu in pokalu. K temu sodi tudi zbadanje med navijači enih in drugih. Če bi bili vsi uglajeni in prijazni, bi bilo prav dolgočasno.

Olimpija je trenutno pod Barišićem prav zgleden klub. Vendar glede na dogajanje v bližnji preteklosti kar težko verjamem, da bo dolgo trajalo.

Na žalost je prvenstvo postalo le dvoboj. Odločilo bo, kdo bo naredil manj napak. Derbiji so za popestritev, odloča se na ostalih tekmah.

Vendar so za uspeh lige potrebni uspehi v Evropi, med katere štejem uvrstitve v Ligo Evropa in pa po kakšnem čudežu še v Ligo prvakov. Maribor je to zadnjič dosegel v lanskem letu, Olimpija pa še ni prišla niti v Ligo Evropa. Upam, da naslednjo sezono to dosežejo in da k temu precej prispeva Kronaveter.
moj komentar
# 06.11.2018 ob 16:08
šešerko

Ne se sekirat. Škoduje psihičnem počutju.
šešerko
# 06.11.2018 ob 16:06
moj komentar

res imate denar - predvsem posojila- nimate pa srca in tako kot karma že tepe Domžalčane zaradi igralskih vložkov po Borštniku v lanski sezoni, tudi za Olimpijo raste palica, žal
moj komentar
# 06.11.2018 ob 15:05
Krasen članek. Na ravni državnih prvakov in edine prave slovenske nogometne institucije.
lance_
# 06.11.2018 ob 14:48
Novinar pa klasa glupa vprasanja
megacar11
# 06.11.2018 ob 08:45
Ko se pojavi neka pozitivna novica, da gre nekomu dobro, je zelo malo komentarjev pod takšno novico.
obelix complicus
# 07.11.2018 ob 11:07
šešerko: Maribor bi potreboval kvalitetnejšo Olimpijo predvsem na terenu.

Jah, ne vem .. nazadnje so bili pred domačo publiko (ponovno) poraženi s strani tega nekvalitetnega kluba. Le kaj ti potem to pove o Mariboru?
moj komentar
# 06.11.2018 ob 18:08
Glede igralcev sta prava štajerska kluba Celje in Aluminj.
Maribor je to samo po imenu.
Quatebriga
# 06.11.2018 ob 17:19
Je pa drugače precej zanimivo, da Ljubljančani na tem forumu pogosto poudarjajo, da za Maribor večinoma gole dosegajo Ljubljančani oz. da za Maribor igra bolj malo Mariborčanov, čeprav gre pri Olimpiji dejansko za podoben "problem": namreč na zadnji tekmi Olimpije proti Domžalam je kar 3 zadetke dosegel Kronaveter, ki je Mariborčan, zdi se mi pa tudi, da za Olimpijo igra precej malo Ljubljančanov.

Res je, da ima Maribor več Ljubljančanov kot Olimpija. Je pa tudi res, da ima Olimpija več Mariborčanov kot Maribor, čeprav ima samo dva.
šešerko
# 06.11.2018 ob 17:00
fruci

problem Olimpije je ker uaostanka za Maribor ne lovi z igralskimi in trenerskimi kvalitetamim, ampak se poslužuje drugih fint, da drži korak z Mariborm, ki pa tudi zaradi tega stopica na mestu, ker ve da se ne rabi naprezati. Rezultat pa so potem izpadi proti Rangerson in še bolj Trnavi. Trnava je kanonfuter v evropi, bori se za obstanek v slovaški ligi, to vse pove da kakovost naše lige pada. Da ne govorim o razpadanju Domžal, vse ostalo je pa itak na amaterski ravni
šešerko
# 06.11.2018 ob 16:54
moj komentar

še enkrat ti svetujem da pogledaš lestvico. Priznam Maribor je trenutno slab, iztrošenega trenerja, iztrošene igralce, in da kljub temu nekdo za njim zaostaja, lahko pomeni samo da je še slabši. Zato ti svetujem da se poglobiš v zeleno analizu, pa odštej še kakšno 11m, pa boš prišel do katastrofičnih ugotovitev
Anubis00
# 06.11.2018 ob 16:42
Niso navijači kluba v garažah v Stožicah tudi nekaj slačli svoje idole in jim grozili. Pošlihtajte si svoje podstrešje. Mogoče se boste tega spomnili. Tako je to če druge sodiš po sebi.
moj komentar
# 06.11.2018 ob 16:25
V glavnem gre Olimpija s polno paro po nov naslov.
Ostalo sploh ni pomembno.
šešerko
# 06.11.2018 ob 16:22
moj komentar

jaz pa vem da je Mandarić povsod drugod očitno nezaželen, očitno tudi v BanjaLuki vedo kaj več, in potem flopa naivneže kot si ti kako je pa sedaj navdušen nad Olimpijo bo pa še malo ostal. In še malo povečal luknjo
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Kazalo