Nafta oktobra ni zmagala in je na lestvici padla na predzadnje mesto. Težko delo bodo imele tudi proti Domžalam, ki so v zadnjih dveh krogih zmagale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nafta oktobra ni zmagala in je na lestvici padla na predzadnje mesto. Težko delo bodo imele tudi proti Domžalam, ki so v zadnjih dveh krogih zmagale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mertelj in Lima
Maribor bo po visokem porazu proti Bragi (5:1) tolažbo iskal v državnem prvenstvu. V nedeljo ga ob 15. uri na Areni Petrol čaka štajerski derbi. Foto: EPA
Mura - Olimpija
Pred dvema mesecema je Mura pred svojimi navijači Olimpijo premagala s 4:2. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Zanimivo bo predvsem v Novi Gorici, kjer se bosta že četrtič to jesen pomerila Hit Gorica in Rudar.

Sobota ob 16.00:
NAFTA - DOMŽALE
Nafta že pet krogov ne pozna zmage, nazadnje je vse tri točke na račun vpisala septembra v Mariboru. Zdaj je trikrat zapored ostala brez ene same točke in na lestvici padla na predzadnje mesto. Oslabljene Lendavčane (poškodovana sta vratar Aleš Ajlec in branilec Saša Levačič, kaznovani pa Adrian Kocsis, Miha Korošec in Arpad Vaš) tudi tokrat čaka težko delo, saj so Domžale v zadnjih dveh krogih premagale Hit Gorico in Muro. Tri zadetke je dosegel prerojeni Damir Pekić. Pri gostih, ki po številnih poškodbah počasi "krpajo" ekipo, bo zaradi kartonov počival Uroš Korun, vprašljiv je nastop Darka Zeca. V Domžalah je bilo 2:1.

Ob 18.00:
HIT GORICA - RUDAR
Tekmeca se bosta srečala še tretjič v zadnjih treh tednih. V četrtfinalu Pokala Hervis so napredovali Velenjčani, ki pa so prejšnjo soboto doma proti Kopru (0:1) prekinili niz 12 tekem brez poraza. Novogoričani so se v prejšnjem krogu znova povzpeli na drugo mesto na lestvici, z Rudarjem pa imajo še neporavnane račune tudi zaradi poraza z 0:1 v zadnjih minutah prvenstvene tekme na stadionu Ob jezeru. Kaznovanih nogometašev v domači vrsti ni, poškodovana sta Rok Buzeti in Dalibor Stojanović. "Knapi" ne morejo računati na poškodovanega Boštjana Jelečevića, Petra Stojnića (po bolezni je že začel s treningi) in kaznovanega Nenada Novakovića.

LUKA KOPER - TRIGLAV
Koprčani so si v sredo privoščili pravo blamažo z izpadom v četrtfinalu pokala proti drugoligašu Šenčurju. Izenačujoči zadetek za 2:2 so prejeli ob igri z dvema igralcema več. Vodstvo kluba bo igralce in trenerja denarno kaznovalo, s štirimi nogometaši pa naj bi predčasno prekinilo pogodbo. Po poškodbi se v ekipo vrača Srebrenko Posavec. Kranjčani so v globoki rezultatski in strelski krizi, na Bonifiki bodo igrali brez Dragana Ovčine in Tineta Zornika, ki morata odslužiti kazen zaradi rdečega kartona. V četrtek se je sestal upravni odbor kluba in za december napovedal sklic izredne skupščine, na kateri bodo izvolili novega predsednika.

Nedelja ob 15.00:
CM CELJE - MARIBOR
Pri Celjanih, ki so septembra v Ljudskem vrtu klonili z 2:5, sta vprašljiva nastopa najboljšega strelca Romana Bezjaka (bolečine v hrbtu) in Bekima Kapića (bolečine v nogi). Štiri rumene kartone si je nabral Iztok Močivnik. Na Areni Petrol bo predzadnja letošnja tekma, Celjani se bodo po treh gostovanjih domačim navijačem predstavili le še 3. decembra proti Kopru. Vsi obiskovalci tekme proti Mariboru si bodo to zadnje srečanje lahko ogledali brezplačno. "Vijoličaste" po težkem gostovanju in visokem porazu v Bragi ne čaka enostavna tekma. Darko Milanič ne bo imel na voljo Dejana Mezge, ki bo po rdečem kartonu na derbiju z Olimpijo izpustil tri tekme.

Ob 17.00 (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju):
OLIMPIJA - MURA 05
To bo prvi prvoligaški obračun nogometašev iz Ljubljane in Murske Sobote v prestolnici po sedmih letih. V drugi ligi sta se ekipi srečali v sezoni 2008/09. Sobočani so 11. septembra na Fazaneriji slavili s 4:2. Mura v Stožice prihaja po dveh porazih, ničli proti Mariboru in Domžalam sta bili prvi trenerja Anteja Šimundže. Ta zaradi kazni tokrat ne bo računal na Denisa Kramarja. Domači trener Dušan Kosič bo brez poškodovanih Nika Omladiča (tudi zanj je jesen že končana), Aneja Lovrečiča in Antonia Delamee Mlinarja. Vsi mladoletni obiskovalci bodo imeli brezplačen vstop na stadion. Smola za prireditelje je, da bo ob 17.30 v Tivoliju tudi hokejska tekma med Olimpijo in Salzburgom.