Rudi Požeg Vancaš se iz Domžal seli v Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš se iz Domžal seli v Celje. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni napadalni vezist je članski debi v najmočnejši slovenski ligi doživel že septembra 2011. Od takrat je v domžalskem dresu zbral 98 ligaških nastopov, dosegel osem zadetkov in vknjižil tri asistence. V Celju bo nosil dres s številko deset.

Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu. Celjski klub dobro poznam, vem, da gre za odlično organizirano okolje, ki velik poudarek daje razvoju mladih nogometašev. Mnogo lepih stvari o klubu, klubskem vodstvu in trenerskem štabu mi je v preteklih dneh zaupal tudi Žiga Kous, s katerim sva bila precej časa soigralca v Domžalah. Že jutri se bom priključil treningom moštva, s trdim delom pa si želim čim prej pridobiti zaupanje trenerja in soigralcev,“ je po podpisu pogodbe za spletno stran celjskega kluba dejal Požeg Vancaš. Pogodbo z Domžalami do leta 2018 je podaljšal vezist Lucas Mario Horvat.

Zavrč pripeljal dva nova igralca
Zavrč se je pred spomladanskim delom sezone okrepil z dvema novima nogometašema.22-letni Tin Karamatić je hrvaški osrednji branilec, Agboyi Ovbokha pa je star 21 let, prihaja iz Nigerije in gre za obrambno naravnanega vezista. Prvi je bil nazadnje član portugalskega Olhanenseja, drugi pa albanskega Elbasanija. Ovbokha je bil član nigerijske reprezentance do 20 let na svetovnem prvenstvu leta 2013, kjer je odigral vse štiri tekme. Nigerija se je poslovila v osmini finala, ko je izgubila proti Urugvaju.

Zavrč je jesenski del končal na petem mestu. Po 22. krogih ima 30 točk, pet manj od četrte Gorice in sedem več od šestega Celja. Spomladanski del se bo začel 27. februarja, ko bo Zavrč gostoval v Novi Gorici.