Derbi je bil trd in dinamičen. Oba trenerja sta bila zadovoljna s prikazanim. Foto: Miloš Vujinović/Bobo
Derbi je bil trd in dinamičen. Oba trenerja sta bila zadovoljna s prikazanim. Foto: Miloš Vujinović/Bobo
Marcos Tavares
Zimzeleni kapetan Maribora Marcos Tavares v eni izmed akcij. Foto: Miloš Vujinović/Bobo
Elvedin Džinić
Elvedin Džinić je Celjane z glavo popeljal v vodstvo, a se je moral na koncu s soigralci zadovoljiti s točko. Foto: www.alesfevzer.com
Ogrevanje Maribora in Domžal za Evropo
Med Celjem in Triglavom 1:1
Maribor in Domžale so se razšli brez zadetkov

Nogometaši Maribora in Domžal so se v derbiju petega kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu razšli brez zmagovalca (0:0). Triglav je rešil točko proti Celju (1:1).

Čeprav sta mreži v Ljudskem vrtu obmirovali, so bili gledalci priča zelo dinamični igri moštev, ki letos navdušujeta slovenske sladokusce v evropskih tekmovanjih. Priložnosti so se na obeh straneh vrstile kot po tekočem traku, vratarja sta imela ves čas polne roke dela.

Ibričić zahteval 11-metrovko
V 12. minuti se je Amedej Vetrih odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga je letela pod prečko, a jo je Jasmin Handanović preusmeril v kot. Dve minuti pozneje so domači imeli prvo priložnost. Marcos Tavares je pred vrati našel Damjana Boharja, njegov strel pa je Dejan Milić uspešno ubranil. V 19. minuti se je Bohar ponovno znašel pred Milićem, a je bil njegov strel z bližine preslab za domžalskega vratarja, ki je žogo umiril. V 20. minuti so gostje zahtevali enajstmetrovko. Senijad Ibričić je preigral Marka Šulerja in ob trku z njim padel, glavni sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal, naj se igra nadaljuje.

V 25. minuti se je ponovno izkazal Handanović, ko je Vetrih ponovno streljal z roba kazenskega prostora, izkušeni mariborski vratar pa je žogo, ki je šla v levi spodnji kot, odbil zunaj igrišča. Do konca polčasa je ritem nekoliko padel.

Viler zadel okvir gola
Igra se je spet razživela v uvodnih minutah drugega polčasa. V 49. minuti si je domača obramba privoščila spodrsljaj, a je Handanović rešil položaj po strelu Lovra Bizjaka s 15 metrov. Dve minuti pozneje je Handanović obranil strel Juretu Balkovcu z leve strani. Domžalčani so bili v napadu celo nevarnejši, z gibljivo igro v obrambi so domačim pustili malo prostora za pripravo nevarnih akcij. Trener Darko Milanič je z menjavama okrepil napad in pritisk preselil pred gostujoča vrata. V 73. minuti je Mitja Viler s strelom z 20 metrov zadel desno vratnico. Navijači vijoličastih so čakali na gol, a zaman. Viler je poskusil še v sodnikovem dodatku, toda Milić je njegov strel ustavil.

Robnik rešil Triglav v Celju
Nogometaši Triglava so na gostovanju v Celju remizirali z gostitelji (1:1). V prvem polčasu gledalci na Areni Z'dežele niso videli zadetkov. Nekoliko boljši nasprotnik so bili Celjani, ki so žogo več časa držali v svoji posesti, a si izrazitejših priložnosti niso priigrali. Drugače je bilo v drugem polčasu. V 50. minuti je za "božjo roko" poskrbel Filip Dangubić. 22-letni Hrvat je žogo z roko potisnil v mrežo, prislužil si je rumeni karton, zadetek pa je bil razveljavljen. Vseeno so Celjani povedli v 66. minuti, ko je po predložku s prostega strela z glavo iz neposredne bližine zadel Elvedin Džinić.

Vseeno to ni bilo dovolj za zmago, štiri minute pred koncem rednega dela srečanja je po odbitem strelu žogo iz obrata s petih metrov za hrbet celjskega vratarja Matjaža Rozmana poslal Dejan Robnik za končnih 1:1.

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

CELJE - TRIGLAV 1:1 (0:0)
470: Džinić 66.; Robnik 86.

Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek, Požeg Vancaš, Dangubić, Šauperl (74./Šušnjara), Lupeta.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar, Robnik, Udovič (81./Šmit), Gajič, Bukara (77./Suljević), Ovsenek (55./Mlakar), Poplatnik.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


MARIBOR - DOMŽALE 0:0
4.200 gledalcev

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić (86./Ahmedi), Vrhovec, Pihler, Bohar (65./Kramarič), Tavares, Zahović (68./Mešanović).

Domžale: Milić, Rom, Klemenčič, Blažič, Balkovec, Husmani, Vetrih (80./Hebaj), Repas, Žužek, Ibričić (71./Hodžić), Bizjak (65./Firer).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Sobota ob 18.00:
GORICA - ALUMINIJ

Ob 20.20:
OLIMPIJA - RUDAR


Nedelja ob 18.00:
KRŠKO - ANKARAN HRVATINI

Lestvica:                            
MARIBOR            5 4 1 0  10:3   13
OLIMPIJA           4 3 1 0   9:1   10
DOMŽALE            5 2 2 1   9:4    8
KRŠKO              4 2 1 1   6:6    7
RUDAR              4 2 0 2   5:4    6
CELJE              5 1 2 2   5:10   5
TRIGLAV            5 0 4 1   4:5    4
ALUMINIJ           4 1 1 2   6:9    4
GORICA             4 0 1 3   2:6    1
ANKARAN HRVATINI   4 0 1 3   3:11   1
                                     
Ogrevanje Maribora in Domžal za Evropo
Med Celjem in Triglavom 1:1
Maribor in Domžale so se razšli brez zadetkov