Darko Milanič:
Darko Milanič: "Boljšo igro nam je onemogočil teren, ki je bil v takšnem stanju, da ni dovoljeval kombinatorike." Foto: www.alesfevzer.com
Maribor z remijem v Kidričevem izgubil vodstvo

"Treniramo cel teden, se pripravljamo na tekmo, potem pa prideš sem in se enostavno ne da odigrati nič. Živo blato, dobesedno," je povedal branilec Maribora Erik Janža.

Podobno je menil tudi trener vijoličastih Darko Milanič: "Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, a se nam ni uspelo odzvati na slabo igrišče, kar je tudi razlog za slabši skupni vtis. Boljšo igro nam je onemogočil teren, ki je bil v takšnem stanju, da ni dovoljeval kombinatorike. Lahko bi se razpletlo drugače, če bi v začetnem delu tekme udarca Santija in predvsem Hotića, ki je bil res blizu, zadela cilj. Potem smo zamujali pri predaji, se mučili pri sprejemih žoge, podajah, nasprotniku, ki se je v takšnih pogojih lažje branil, pa je bila olajšana naloga. Imel sem občutek, da vse skupaj poteka prepočasi. Da nimamo tiste želene dinamike, tempa."

Milanič je tudi poudaril, da ima precej težav s poškodbami oziroma boleznimi: "Zahović je zbolel čez noč, Defendija sem moral zamenjati, saj je bil zaradi bolečin zelo vprašljiv, a so ga naši fizioterapevti usposobili za nastop. Težave s Pihlerjem, Boharjem, Palčičem trajajo že nekaj časa. V tem trenutku jih je bilo nekoliko preveč.

Aluminij je v tej sezoni "strup" za Mariborčane. Slovenski podprvaki so v 6. krogu prav proti Aluminiju (in to v Ljudskem vrtu) izgubili zadnjo tekmo v Prvi ligi, a takrat je bilo to med dvema evropskima preizkušnjama.

"Dobro smo se pripravili na Maribor, poskušali s protinapadi. Žal nismo zadeli, smo pa zdržali v obrambi in zasluženo osvojili točko," je povedal Matic Vrbanec.

Spodrsljaj Maribora je unovčila Olimpija, ki se je po zmagi nad Domžalami (1:0) spet zavihtela na vrh lestvice. V naslednjem krogu bo konec tedna ljubljanska ekipa gostovala v Kopru (nedelja), Maribor pa bo (v soboto) na štajerskem derbiju gostil Celje.

Maribor z remijem v Kidričevem izgubil vodstvo