Ob Matevžu Vidovšku in Denisu Pintolu se bo poskušal pri Olimpiji uveljaviti še mladi Gal Lubej Fink. Foto: www.alesfevzer.com
Ob Matevžu Vidovšku in Denisu Pintolu se bo poskušal pri Olimpiji uveljaviti še mladi Gal Lubej Fink. Foto: www.alesfevzer.com

202 centimetra visoki 21-letni Lubej Fink je z zeleno-belimi podpisal pogodbo do 31. decembra 2025.

Krstni nastop je v dresu mestnega tekmeca Brava med elito vpisal v sezoni 2021/22, klub pa po 18 nastopih v prvenstvu in pokalu zapušča tik pred iztekom sodelovanja. V preteklosti tudi član mlajših reprezentanc Slovenije se bo novim soigralcem pridružil na začetku zimskih priprav.

"Ni bilo treba dvakrat premisliti, takoj sem bil za. Storil sem velik korak naprej. Ponudila se je priložnost in zgrabil sem jo z obema rokama. Če živiš v Ljubljani, igranje za Olimpijo v mlajših letih predstavlja glavni cilj. Vesel sem, da se bom pridružil vratarjem, ki so takšni, kot se za Olimpijo spodobi. V odlični formi in na odličnem nivoju," je ob podpisu pogodbe dejal Lubej Fink.

Denis Pintol je z Olimpijo podpisal novo triletno pogodbo. 23-letni vratar je doslej branil na 25 tekmah v vseh tekmovanjih in ob tem desetkrat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, s čimer je odlično nadomestil poškodovanega Matevža Vidovška. Med 26. oktobrom in 30. novembrom je bil Denis Pintol nepremagan kar 591 minut.