Alen Jogan, ki se je maja lani v Kopru veselil pokalne lovorike, je podpisal izjavo, saj si ne želi propada kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Jogan, ki se je maja lani v Kopru veselil pokalne lovorike, je podpisal izjavo, saj si ne želi propada kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Goričani upajo na odobritev licence

Od umika Hita iz članskega nogometa v Novi Gorici se težave kopičijo, klub pa bije bitko za preživetje. V zadnjih letih se nekaj rešitev ni obneslo, sodelovanje s Parmo je sicer prineslo pokalni naslov v lanski sezoni, ko je Gorica v Kopru ugnala Maribor z 2:0. V letošnji sezoni je Parma bankrotirala, zdaj pa se dogovarjajo za sodelovanje s Sampdorio, ki naj bi prispevala 100.000 evrov.

Predsednik Robert Vrtovec je optimist: "Vlogo smo oddali pravočasno in pričakujemo, da se bo tudi licenca pridobila."

Jogan: Klubu sem šel še enkrat na roko
"Klubu sem šel še enkrat na roko. Podpisal sem, saj mi ni vseeno, da bi klub na tak način lahko propadel," je za Televizijo Slovenija pojasnil kapetan Alen Jogan. Vsi nogometaši so morali podati izjavo o tem, da jim klub ni ničesar dolžan oz. da so se dogovorili za poravnavo zaostalih obveznosti.

Tribušon: Trenutno vodstvo nima več prihodnosti
V zadnjem trenutku se je v reševanje težav vključila tudi lokalna skupnost. "Če se licence ne pridobi, je zgodba kluba za nekaj časa zaključena. Imamo 400 otrok v mlajših selekcijah. V preteklosti smo imeli številne dobre domače igralce, ki so se prodali v tujino. Žal tudi zaradi neumnosti vodstva kluba ta denar v klub nikoli ni prišel," je poudaril podžupan Mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon.

"Vsa teža trenutne žalostne zgodbe je na trenutnem vodstvu, ki nima več nobene prihodnosti. Igralci so to jasno povedali. Trenutno vodstvo mora le še korektno končati ta del zgodbe, v prihodnosti ni več prostora za njih," je še dodal Tribušon.

Vrtovec: Na sestanku mi ni nihče rekel, da naj zapustim klub
Vrtovec je seveda ravno drugačnega mnenja: "Vesel sem, da se je lokalno okolje prebudilo. Bil sem pobudnik, odšel sem do gospodarstvenikov in prosil, da nam pomagajo. Na tem sestanku mi ni nihče rekel, da naj zapustim klub, ravno nasprotno."

Nogometaši Gorice so na lestvici Prve lige na osmem mestu, zbrali so 22 točk. V soboto se bodo pomerili s Celjani.

Goričani upajo na odobritev licence