Nogometaši Mure so poskrbeli, da po 11 krogih Prve lige ni več neporaženih ekip. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure so poskrbeli, da po 11 krogih Prve lige ni več neporaženih ekip. Foto: www.alesfevzer.com
Krčani so Stožice zapustili s točko. Foto: www.alesfevzer.com
Ristovski zadel za veliko točko Krškega v Stožicah
Kašnik s prostega strela priigral zmago Rudarju
Mura z odlično igro nadigrala razglašeni Maribor

Vijoličasti, ki so sicer zadržali prvo mesto, so prvič v sezoni izgubili, Sobočani pa so na krilih Fazanerije, ki je bila po tekmi z Olimpijo drugič zapored razprodana, prekinili niz treh zaporednih porazov. Za pravo eksplozijo na tribunah je v deveti minuti s prvoligaškim prvencem poskrbel Nik Lorbek. Nespametno je žogo nazaj podajal Žan Kolmanič, ki je na položaju levega bočnega branilca zamenjal kaznovanega Mitjo Vilerja. Žoga je končala v kotu, ki ga je izvedel Luka Bobičanec. Slabšo podajo so gostujoči nogometaši odbili, a je žoga znova prišla do hrvaškega nogometaša v črno-belem dresu, ki je poslal še en predložek, tokrat bistveno boljšega. Saša Ivković je pokril Matica Maruška, vendar so njegovi soigralci pozabili na Lorbka, ki je bil za njima in žogo z glavo pospravil za hrbet Jasmina Handanovića.

38. minuta je tekla, ko je Mura povišala prednost. Armin Dervišević je igral z roko, prosti strel pa je z desne strani odlično izvedel Bobičanec, ki je zavrtinčil žogo mimo živega zidu. Handanović jo je odbil v vratnico, zatem pa je prišla do Aleksandra Boškovića, ki jo je pospravil v prazno mrežo. Čeprav je v prvem delu Maribor imel precej več časa žogo v svojih nogah, pa si izrazite priložnosti ni pripravil. Vijoličasti v prvih 45 minutah sploh niso streljali na domača vrata.

Felipe Santos je na začetku drugega polčasa nekoliko poživil igro Maribora. Čeprav so vijoličasti pritisnili, pa so imeli Prekmurci veliko priložnost za povišanje prednosti. Žan Karničnik in Nino Kouter sta izpeljala hiter protinapad, a je bil Rok Sirk pri zaključku, ko je imel pred sabo nebranjeno mrežo, nezbran in žogo poslal čez vrata. Ko se je nekaj minut pozneje priložnost z desne strani ponudila Karničniku, pa je bil Handanović na mestu. Brez moči je bil mariborski vratar v 66. minuti. Najprej je v duelu Denisa Klinarja in Sirka žoga zadela okvir vrat. Napadalec Mure je bil prepričan, da je žoga prešla golovo črto. Njegovi soigralci so nadaljevali akcijo. Karničnik je prepustil žogo Žigi Kousu, ki je z desne strani poslal predložek proti daljši vratnici, z glavo pa je za 3:0 zadel Kouter.

Šele v 74. minuti so gostje sprožili prvi strel v okvir vrat, ko sta kombinirala Dino Hotić in Jasmin Mešanović, ki je tik pred tem vstopil na zelenico. Vendar je bil Matko Obradović na mestu. Na drugi strani se je po poskusu Sirka zatem izkazal še Handanović. Nekaj upanja je Mariboru vlil Santos, ki je v 85. minuti, potem ko so gostitelji odbili žogo po kotu, z roba kazenskega prostora premagal Obradovića, toda še tik pred iztekom 90. minute je Bobičanec po protinapadu ostal sam na približno 20 metrih in z natančnim strelom z levico premagal nemočnega Handanovića ter zapečatil vijoličasto usodo.

Krčani remizirali v Stožicah
Olimpija poraza Maribora ni unovčila po željah. Ljubljančani so bili večino tekme proti zadnjeuvrščenemu Krškemu boljši tekmec, a to je vseeno Stožice zapustilo s točko. V prvem polčasu je bila Olimpija, ki je imela žogo tako rekoč ves čas v posesti, razred zase. V 16. minuti je tudi zadela. Takrat je Dino Štiglec podal z leve strani, pred golom pa se je najbolje znašel Jucie Lupeta, ki je dosegel svoj peti zadetek v sezoni. Uvod drugega polčasa je bil precej miren, v 62. minuti pa je znova streljal Črnic, a je bil Zalokar pripravljen, tako kot v 64. minuti po novem Črničevem poskusu. V 72. minuti je malce previsoko meril Kronaveter z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje pa so Krčani kar nekako presenetljivo izenačili. Žoga se je tudi z nekaj sreče znašla pri Milanu Ristovskem približno deset metrov od gola, od tam pa je nogometaš Krškega zanesljivo zadel ljubljansko mrežo.

V 85. minuti je s 15 metrov priložnost Olimpije za novo vodstvo zapravil Kronaveter, čigar strel je Zalokar ukrotil. To pa je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Preobrat v Velenju
Prvi polčas na tekmi Rudar Velenje - Domžale so dobili izbranci Simona Rožmana, in sicer po zadetku v sedmi minuti. Agim Ibraimi je podal iz kota, Adam Gnezda Čerin je na drugi vratnici žogo z glavo vrnil pred vrata, kjer je Dario Melnjak z glavo zadel za 1:0. V dokaj enakovredni predstavi so si lepo priložnost priigrali tudi domači. V 24. minuti je do strela lepo prišel David Arap, meril je v levi zgornji kot domžalskih vrat, a zadel prečko. V 84. minuti pa so domači vendarle ogrozili Dejana Milića, 'iz prve' je poskusil David Kašnik, Milić pa je žogo poslal v kot. Minuto pozneje pa so Velenjčani tudi izenačili. Robert Pušaver je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je Tim Vodeb preskočil Gregorja Sikoška in žogo z glavo poslal čez Milića v mrežo. Tri minute pozneje so gostitelji poskrbeli za popoln preobrat, s prostega strela s slabih 20 metrov je namreč za 2:1 zadel Kašnik, ki je žogo poslal v desni zgornji kot.


11. krog:
MURA - MARIBOR 4:1 (2:0)
5.000; Lorbek 9., Bošković 38., Kouter 66., Bobičanec 90.; Santos 85.

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Karničnik (85./Rebernik), Kouter, Bobičanec(91./Horvat), Sirk(92./Perčić).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec(46./Santos), Hotić, Vršič (63./Tavares), Mlakar (73./Mešanović), Zahović.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


RUDAR - DOMŽALE 2:1 (0:1)
200; Pušaver 85., Kašnik 88.; Melnjak 7.

Rudar Velenje: Pridigar, Hrubik, Kašnik, Tomašević, Pušaver, Pušnik, Bolha , Arap ( 68./Kamara), Trifković, Črnčič ( 60./Radić), Tučić ( 77./Vodeb).

Domžale: Milić, Sikošek, Melnjak, Dobrovoljc, Kirm , Klemenčič, Mujan ( 77./Belima), Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi ( 88./Nicholson), Vuk ( 62./Žužek).

Sodnik: Roman Glažar (Ptuj)


OLIMPIJA - KRŠKO 1:1 (1:0)
2.000; Lupeta 16.; Ristovski 74.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Bagnack , Boakye, Tomić, Putinčanin, Črnic ( 82./Suljić), Lupeta, Kronaveter, Vombergar.

Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Kulinitš, Hing-Glover, Ogrinec, Kovačič , Srečković, Volarič, Vukušić ( 66./Ristovski), Volaš ( 90./Vekić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Ponedeljek ob 16.00:
GORICA - CELJE

Ob 18.00:
ALUMINIJ - TRIGLAV

Lestvica:                           
MARIBOR          11 7 3 1  32:10  24
OLIMPIJA         11 5 4 2  21:12  19
GORICA           10 4 5 1  13:12  17
DOMŽALE          11 4 2 5  18:16  14
ALUMINIJ         10 4 2 4  16:17  14
MURA             11 3 3 5  17:17  12
CELJE            10 2 6 2  11:12  12
TRIGLAV          10 3 3 4  14:19  12
RUDAR            11 3 1 7   9:27  10
KRŠKO            11 1 5 5   5:14   8
                                    
Ristovski zadel za veliko točko Krškega v Stožicah
Kašnik s prostega strela priigral zmago Rudarju
Mura z odlično igro nadigrala razglašeni Maribor